Holde katten unna bord og vinduskarmer Bilde: Getty Images

Hold katten unna bordet og vinduskarmen

Husdyr

Som katteeier har du helt sikkert irritert deg over potemerker på uønskede steder. Her er 8 tips til hvordan du løser problemet - uten å skade katten din. 

Selv om vi elsker våre små firbeinte venner kan deres vaner og adferd være til irritasjon, særlig hvis du hopper opp å kjøkkenbordet, vinduskarmen eller andre "forbudte" steder.

Her er 8 tiltak du kan gjøre for å holde Pus unna "forbudte" overflater:

1. Aluminiumsfolie på kjøkkenbordet

Ved første øyekast vil nok katten din synes at aluminiumsfolie er spennende, men den vil raskt endre mening. Når kattens tråkker på aluminiumsfolie vil den synes det er fremmed og merkelig - den vil heller ikke like lyden. Aluminiumsfolie på bordet er derfor en god metode for å holde katten unna kjøkkenbordet eller kjøkkenbenken. 

2. Teip

Bruk av teip og dobbeltsidig teip er et gammel husmortriks som har virket i mange år. Er du lei av at katten ferdes over diverse overflater, kan du bruke teip. Fest teipen med den klebrige siden opp, der hvor katten vanligvis hopper opp. Meningen er at teipen skal virke klebende på katten poter, noe som katten vil synes er irriterende.

3. Sandpapir 

Med sanpapir kan du skape en uattraktiv overflate som vil hindre at katten hopper opp i vinduskarmen eller opp på bord eller kjøkkenbenk. Sandpapir har en overflate som ikke katten din liker. Legg ut remser av sandpapir der katten din hopper opp eller ligger, og la det ligge over en lengere periode. Katten vil da finne seg et annet tilholdssted.

4. Rull ned gardinene

Katter trives godt i vinduet de får god utsikt til omgivelsene inne og ute. Hvis du trekker ned gardinene fjerner du nytelsesaspektet for katten og den vil finne seg en annen plass. Dette er likevel en kortsiktig løsning. 

5. Spre lukt

Katter har langt bedre luktesans enn meg og deg. Noen dufter er så sterke og kraftige at katten vil unngå dem. Derfor kan du enkelt holde katten borte fra bord, benker og vinduskamer ved å spre dufter. Katter liker ikke luften av peppermynte, sort pepper, citrus, eucalyptus, kanel, rosmarin, eddik eller lavendel. 

6. Finn et nytt yndlingssted til katten

Noen ganger vil det fungere å lede kattens oppmerksomhet over på noe annet. Du bør få kattens oppmerksomhet bort fra kjøkkenbord og vinduskarmer ved å gjøre andre kriker og kroker i huset mer attraktive. Du kan for eksempel lage en liten hule med puter og tepper til katten.

7. Sklisikkert underlag

Som oftest brukes sklisikre underlag i kjøkkenskuffer eller under tepper, men de kan også brukes hvis du har en katt i huset. Legg sklisikre underlag på kjøkkenbordet eller i vinduskarmen med underlagets klebrige side opp. 

8. Ta bort duker og tepper

Katter har ofte en forkjærlighet for det som er mykt og godt å ligge på. Dette kan være duken kjøkkenbordet, teppet i vinduskarmen eller de rene håndklærne du ikke har lagt i skapet. Fjerner du disse tingene vil det bli mindre attaktivt for katten å legge seg der. 

Har du flere tips? Del dem i kommentarfeltet!

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

11 februar 2016

Derfor må du holde hunden langt unna julematen

Hunden din kan bli alvorlig syk om du gir den julemat eller julegodt.

Når er det for kaldt for katten din?

Kattens tykke pels holder ikke på varmen lenge i minusgrader. Vet du når du bør holde katten din inne, og når det er greit å slippe den ut igjen?

Det skal ikke mye til før det er for kaldt for hunden din

Det er store forskjeller fra hund til hund, men det er faktisk mulig å måle når det er for kaldt for hunden din. Finn skjemaet her!

12 måter å dekorere hjemme med bilder av katten din

Hvem får nok av katter? Eller sin egen katt?? Vi har funnet frem til 12 spenstige måter du kan friske opp hjemme med bilder av katten din.

Nå kan du ringe til kjæledyret ditt

Savner du hunden eller katten når du er ute en tur eller på jobb? Nå kan dere ringe videosamtaler til hverandre.

Lag et telt til katten din av en gammel T-skjorte

Katter elsker små gjemmesteder hvor de kan legge seg på lur eller slappe av. Vi viser deg hvordan du kan lage en liten hule til katten din.

Slik får du hunden til å slutte å bjeffe

Bjeffende og ulende hunder er en tålmodighetsprøve både for ører og naboer rundt. Her får du 6 ulike metoder for å få styr på hundens bjeffing.

La hunden bli trendy med hundehus av betong

Hundehuset trenger ikke å være noe du helst vil skjule. Pynt opp hjemme med dette moderne huset av betong som du kan lage helt selv!

Slik holder du katten unna blomster og planter

Tygger katten din på planter og blomster? Her er 6 gode tips til hvordan du får katten til å holde seg unna.

Går du lang nok tur med hunden din?

En hund gir mye glede, men krever også sitt. En ny undersøkelse viser at over halvparten av norske hunder får for lite mosjon.

Slik fjerner du hunde- eller kattehår fra teppet

Er du også frustreret over alle hårene fra katten eller hunden din som fester seg i gulvteppet? Med dette trikset er problemet løst!

Slik merker du om hunden fryser

Fryser hunden din like raskt som deg? Kanskje. Her er 5 ting du bør se etter.

Slik fjerner du enkelt kattehår fra sofaen

Selv om vi elsker katten vår, kan det være frustrerende med alle hårene den etterlater. Heldigvis finnes det noen triks for å fjerne dem!

10 tegn på at katten din elsker deg

Katten kan være vanskelig å lese. Men hvis du opplever noen av disse 10 tegnene, vet du at det er kjærlighet.

Nei, ett hundeår tilsvarer IKKE 7 menneskeår

Sorry, Fido. Du er ikke 50. Du er 74.