De gode boligkjøpenes tid

Kjøp og salg av bolig

Vi går inn i et halvår preget av gode boligkjøp, og særlig førstegangskjøpere kan dra nytte av det.

- Det er kjøpers marked mer enn på lenge, det er det ikke tvil om. Det er langt mellom budgiverne, og budene sitter langt inne. Dette blir et halvår preget av gode kjøp, for boligprisene skal opp igjen over tid, vi vet bare ikke når.

Det er salgsdirektør ved Krogsveen som uttaler dette.
- Markedet er bredere nå enn det har vært. Det har aldri ligget så mange boligannonser ute på Finn, og det er selvsagt gunstig for de som er på jakt etter drømmeboligen.

Dette inkluderer førstegangskjøpere.
- For førstegangs boligkjøpere er det selvsagt gunstig å komme inn på så lavt nivå i markedet som mulig. Vi kan ikke spå om markedet skal videre ned, men det er i det minste gunstigere enn det har vært, sier Onsrud.

God tid
Mens det for de som både skal selge og kjøpe bolig i dagens marked, kan være vanskelig å vite hva som bør gjøres først, er dette et dilemma førstegangskjøpere slipper.

- Fordelen nå er at salgene ikke går så kjapt unna som da Regjeringen innførte 24-timers regelen for budrunder. Det er mange boliger som står stille, og du kan rekke å gå på flere visninger. Vi merker også at markedet er mer selektivt. Kjøperne kan nå vente på den boligen som er perfekt for dem, ikke bare nesten perfekt, sier Onsrud.

Han advarer likevel mot å være altfor avslappet. Gode objekter selger fremdeles raskt, og det er fremdeles boliger som selges på mandagen etter det har vært visning i helgen.
- Jeg vil anbefale nye boligkjøpere å være parate. Snakk med banken, orienter deg i markedet, vær klar til å handle, og vær forberedt på at det kan gå fort.

Våg å stå alene
I følge Onsrud er det mulig å utnytte folks forventinger om at boligsalg nå tar lenger tid enn før.
- Vær litt på hugget selv. Folk tror de har god tid nå. Er du rask på ballen, kan du gjøre et godt kjøp fordi andre interesserte ikke er klare, sier han.

I dagens marked står eiendommer lenger enn de gjorde før. Noen står i mange måneder uten ett eneste bud. Det betyr ikke at de nødvendigvis er dårlige investeringer.

- Ikke være redd for å by på en eiendom som eneste budgiver. Nordmenn er av en eller annen grunn skeptiske til å by på eiendommer som andre ikke byr på og velger heller å legge inn bud på eiendommer som allerede har mange budgivere, sier Onsrud.

- Se heller fordelen med å være første og eneste budgiver, og benytt anledningen til å komme i en god dialog med selger. Det kan gi deg et godt kjøp.

Fortsatt ned
Avisen Dagens Næringsliv har snakket med analyseselskapet Makrosikt. De forventer et fall i boligprisene på 6-7 prosent i 2008 sammenlignet med fjorårets snitt - inflasjoen tatt i betraktning. Makrosikt forventer ingen stigning i boligprisene før neste høst.
23. oktober 2008

Mer om Kjøp og salg av bolig

10 gode råd for et godt boligsalg

Kjøp og salg av bolig Boligmarkedet har en boost på høsten, og spesielt august står frem som en bedre salgsmåned. Står du rett foran et boligsalg kan disse rådene være verdt å lese!

Rettigheter ved feil/mangler bolig

Kjøp og salg av bolig Se hvilke rettigheter du har som kjøper hvis boligen er mangelfull etter avhendingsloven.

Dette koster hytta

Kjøp og salg av bolig Hytta koster mer enn hva du betaler for eiendommen. Her er utgiftene du må ha med i regnestykket.

Når boligen "selges som den er"

Kjøp og salg av bolig Hva betyr det at en bolig selges som den er, og hva innebærer det for rettighetene dine som kjøper?

Ikke kast bort millioner på boligkjøpet

Kjøp og salg av bolig Et dårlig boligkjøp kan koste deg dyrt. Men det er mulig å sikre seg.

Kjøp av hytte

Kjøp og salg av bolig Kjøp av egen hytte enten på fjellet eller ved sjøen er drømmen for mange. Men hva anbefaler ekspertene deg for at du skal få mest mulig igjen for pengen...

Slik får du skreddersydd ferdighus

Kjøp og salg av bolig Et skreddersydd ferdighus er fullt mulig. Start tidlig og søk faghjelp, og du kan få et ferdighus som er unikt for deg.

Nordmenn vil ha murhus

Kjøp og salg av bolig Nordmenn vil ha murhus etter ferieturene. Og erfarne etablerere er de ivrigste.

Begreper for boligers størrelse

Kjøp og salg av bolig Begrepene som brukes for å angi størrelsen på en bolig er mange. Etter mange klagesaker og diskusjoner rundt boligstørrelser, har vi nå fått nye regler...

Nyttige tips ved salg av bolig

Kjøp og salg av bolig I et tregt marked er det viktig å være bevisst på hva som skal skje i salgsprosessen. Her er noen nyttige tips ved salg av bolig.

Klage på huskjøp : Bollene stekes skjevt

Kjøp og salg av bolig Oslo (NW): Mange boligkjøpere har svært urealistiske forventninger til hva eierskifteforsikringen dekker, viser klagelisten.

Alt om boareal

Kjøp og salg av bolig Alt du trenger å vite om boareal!

Feriebolig i Marokko

Kjøp og salg av bolig Flere velger feriebolig i Marokko - et land med godt klima og trivelige levekostnader. Vi i Villa har besøkt to nordmenn som har kjøpt riad i Marrakech.

Tradisjonsrik hytte - i eventyrets rike

Kjøp og salg av bolig Familien falt for hytta bygget i Soria Morias rike på Gaustablikk, i jakten på det beste skiterrenget. Hytta er ny og moderne, men bygget på gamle...

Hytteidyll ved Gålå

Kjøp og salg av bolig Hytta ved Gålå i Gudbrandsdalen har idyllisk beliggenhet med flotte turmuligheter både til fots og på ski.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no