Få klager på takstmannen

Kjøp og salg av bolig

Få klager på takstmannen, og de siste årene har klagene blitt færre.


Foto: Colourbox. Ikke fornøyd med takstmannen? Du kan klage. Men få gjør det.
I årsrapporten for Klagenemnda for takstmenn kommer det frem at tallene de tre siste årene har vært synkende. Mens det i 2005 ble behandlet 34 saker, i seg selv et beskjedent tall, ble det i 2006 behandlet bare 28 saker.

Kjøpere klager mest
- I fjor hadde vi 21 saker, og i ti av dem fikk klager medhold. Når vi anslår at det utarbeides rundt 100.000 takster og rapporter i året, sier det seg selv at det er en svært lav andel som klager på takstmenn, sier Kai-Haftor Olsen, daglig leder i NITO Takst.

60% av de som klager, er kjøpere av eiendommen. De klager i all hovedsak på mangler i taksten som er blitt avdekket etter overtakelse av eiendommen. Verdi- og lånetakst på bolig eller fritidseiendom er da også det produktet som flest klager på. 14 av 21 klager i fjor gikk på dette produktet.

Få feiltrinn?
Klagenemnda for takstmenn ble etablert sommeren 2002. Den behandler klager på takseringsoppdrag knyttet til boliger og fritidseiendommer. Om det lave antallet klager som er kommet inn til nemnda, skyldes at takstmenn sjelden trår feil eller at folk ikke er oppmerksomme på klagemuligheten, er vanskelig å si.

- Hvis vi sammenholder antall saker i Klagenemnda samt de utbetalinger som skjer via takstmennenes ansvarsforsikringer, så begåes det utvilsomt få feiltrinn av takstmennene. De tidvis store oppslagene i media om feil som takstmenn har begått, er sterkt overdrevet og er ikke representative for bransjen, mener Olsen.

Takstorganisasjonene finansierer 100 % av driften av Klagenemnda for takstmenn.
23. oktober 2008

Mer om Kjøp og salg av bolig

10 gode råd for et godt boligsalg

Kjøp og salg av bolig Boligmarkedet har en boost på høsten, og spesielt august står frem som en bedre salgsmåned. Står du rett foran et boligsalg kan disse rådene være verdt å lese!

Rettigheter ved feil/mangler bolig

Kjøp og salg av bolig Se hvilke rettigheter du har som kjøper hvis boligen er mangelfull etter avhendingsloven.

Dette koster hytta

Kjøp og salg av bolig Hytta koster mer enn hva du betaler for eiendommen. Her er utgiftene du må ha med i regnestykket.

Når boligen "selges som den er"

Kjøp og salg av bolig Hva betyr det at en bolig selges som den er, og hva innebærer det for rettighetene dine som kjøper?

Ikke kast bort millioner på boligkjøpet

Kjøp og salg av bolig Et dårlig boligkjøp kan koste deg dyrt. Men det er mulig å sikre seg.

Kjøp av hytte

Kjøp og salg av bolig Kjøp av egen hytte enten på fjellet eller ved sjøen er drømmen for mange. Men hva anbefaler ekspertene deg for at du skal få mest mulig igjen for pengen...

Slik får du skreddersydd ferdighus

Kjøp og salg av bolig Et skreddersydd ferdighus er fullt mulig. Start tidlig og søk faghjelp, og du kan få et ferdighus som er unikt for deg.

Nordmenn vil ha murhus

Kjøp og salg av bolig Nordmenn vil ha murhus etter ferieturene. Og erfarne etablerere er de ivrigste.

Begreper for boligers størrelse

Kjøp og salg av bolig Begrepene som brukes for å angi størrelsen på en bolig er mange. Etter mange klagesaker og diskusjoner rundt boligstørrelser, har vi nå fått nye regler...

Nyttige tips ved salg av bolig

Kjøp og salg av bolig I et tregt marked er det viktig å være bevisst på hva som skal skje i salgsprosessen. Her er noen nyttige tips ved salg av bolig.

Klage på huskjøp : Bollene stekes skjevt

Kjøp og salg av bolig Oslo (NW): Mange boligkjøpere har svært urealistiske forventninger til hva eierskifteforsikringen dekker, viser klagelisten.

Alt om boareal

Kjøp og salg av bolig Alt du trenger å vite om boareal!

Feriebolig i Marokko

Kjøp og salg av bolig Flere velger feriebolig i Marokko - et land med godt klima og trivelige levekostnader. Vi i Villa har besøkt to nordmenn som har kjøpt riad i Marrakech.

Tradisjonsrik hytte - i eventyrets rike

Kjøp og salg av bolig Familien falt for hytta bygget i Soria Morias rike på Gaustablikk, i jakten på det beste skiterrenget. Hytta er ny og moderne, men bygget på gamle...

Hytteidyll ved Gålå

Kjøp og salg av bolig Hytta ved Gålå i Gudbrandsdalen har idyllisk beliggenhet med flotte turmuligheter både til fots og på ski.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no