Arkitekttegnet enebolig på øya Talgje i Ryfylke og er helårsbolig for et voksent par. Tomten ligger i strandsonen og er orientert mot sørøst og har vidt utsyn mot Ryfylke og mot Stavanger.
Arkitekttegnet enebolig på øya Talgje i Ryfylke og er helårsbolig for et voksent par. Tomten ligger i strandsonen og er orientert mot sørøst og har vidt utsyn mot Ryfylke og mot Stavanger. Bilde: Jonas Haarr Friestad/Stavanger Aftenblad. Arkitekt: Øyvind Kolnes Grønli/Ratio arkitekter AS

Gratis arkitektråd til alle

Kjøp og salg av bolig

Oslo Arkitektforening tilbyr gratis rådgivning til alle som har behov for arkitekthjelp, en gang i uken, hver torsdag mellom kl. 12 og 19.  Her, i deres lokaler i Josefines gate 32 får du gratis råd en halv time.

Hvis du skal bygge hus, hytte eller tilbygg, eller endre på husets planløsning kan du reserve tid på forhånd for gratis rådgivning hos Oslo Arkitektforening.

Her får du også hjelp til hvordan du kan utnytte plassen bedre i boligen din og tips til nye fager i huset eller i leiligheten.

Fakta om arkitektrådene:

· Rådgivningen er rettet mot privatpersoner med planer om å bygge hus, utvidelser, rehabilitering eller lignende. Her kan du be om råd om alt innenfor arkitektens fagområde. Sivilarkitekter gir gratis veiledning en halv time til hver besøkende.

· Rådgivningen foregår i NALs bibliotek hvor det er mulig å slå seg ned og se på arkitekturlitteratur. Det er tilrettelagt et utvalg bøker og tidsskrifter som spesielt omhandler hus- og hyttearkitektur. Bibliotek har Nordens største samling av arkitekturtidsskrifter.

· Arkitektenes rådgivningstjeneste har vært i drift siden 1979, da en gruppe arkitekter tok initiativ til å danne et forum for fri arkitekthjelp. Hensikten med tjenesten er blant annet å gi hjelp og belyse ethvert problem av arkitektonisk, teknisk, administrativ eller økonomisk karakter og øke forståelsen for arkitektoniske kvaliteter.

· Arkitektene som gir råd er alle sivilarkitekter MNAL og medlemmer av Oslo arkitektforening med minst ti års erfaring som arkitekt.

Interiør fra huset som er prosjektert etter passivhusstandard NS 3700 og bygget av massivtre med utvendige påforingselementer. Jonas Haarr Friestad/Stavanger Aftenblad. Arkitekt: Øyvind Kolnes Grønli/Ratio arkitekter AS

Ny boligbrosjyre fra NAL

I forbindelse med NALs boligpolitiske satsing har de lansert brosjyren ”Gode boliger – for alle”. Brosjyren henvender seg i første rekke til folkevalgte og ansatte i kommuner som jobber med bolig og bygningspolitikk.

Brosjyren beskriver og viser eksempler på ulike sider av kvalitet i boligbyggingen og forslag til tiltak for å bedre kvaliteten. NAL er opptatt av at det ikke utelukkende fokuseres på teknisk kvalitet, men at også den opplevde kvaliteten får en sentral plass i den omfattende boligbyggingen i Norge i årene som kommer.

- Vi ønsker å gi kommunene og nasjonale myndigheter konkrete innspill til hvordan kvaliteten i boligbyggingen kan sikres, sier NALs president Kim Skaara.

I brosjyren vises til gode eksempler og det presenterer innspill til hvordan kommunene kan sikre kvalitet i boligbyggingen.

For mer info: www.arkitektur.no

Gratis arkitektrådgivning:

Torsdager mellom kl. 17.00 og 19.00 i NALs bibliotek, i Arkitektenes hus i Josefines gate 32, i Oslo.

Ring 469 88 393 eller send mail til jh@arkitektur.no for å reservere tid.

6 november 2013

Foreslår angrerett etter boligkjøp

Forbrukerrådet vil ha angrerett ved boligkjøp hvor viktig informasjon om tilstanden mangler. Se hvordan forslaget kan påvirke deg som kjøper og selger...

Boligsalgsrapport premierer gode huseiere

Fra 1. januar ble boligsalgsrapport en standard ved salg. Hvordan dette vil påvirke deg som selger eller kjøper kan du få svar på her.

Dette får du sannsynligvis aldri oppleve på visning - her får du...

Eiendomsmeglere finner på mye rart for å få solgt boliger, men dette er nok det heftigste vi har sett hittil! Et eiendomsmeglerfirma i Nederland har...

Ukjente feller ved boligkjøp

Offentlige registre har langt mer informasjon om norske eiendommer enn det folk flest er klar over.

Nyttige tips ved salg av bolig

I et tregt marked er det viktig å være bevisst på hva som skal skje i salgsprosessen. Her er noen nyttige tips ved salg av bolig.

Slik gjør du boligen lettsolgt

Med noen få enkle grep, kan du få solgt boligen din allerede etter første visning. Signe Schineller fra «Boligkrise» gir deg sine beste salgstips.

Rettigheter ved feil/mangler bolig

Se hvilke rettigheter du har som kjøper hvis boligen er mangelfull etter avhendingsloven.

Hytteidyll ved Gålå

Hytta ved Gålå i Gudbrandsdalen har idyllisk beliggenhet med flotte turmuligheter både til fots og på ski.

10 gode råd for et godt boligsalg

Boligmarkedet har en boost på høsten, og spesielt august står frem som en bedre salgsmåned. Står du rett foran et boligsalg kan disse rådene være verdt...

Feriebolig i Marokko

Flere velger feriebolig i Marokko - et land med godt klima og trivelige levekostnader. Vi i Villa har besøkt to nordmenn som har kjøpt riad i Marrakech.

Dette koster hytta

Hytta koster mer enn hva du betaler for eiendommen. Her er utgiftene du må ha med i regnestykket.

Komfortabel hyttedrøm i Valdres

På en usjenert hyttetomt med vidåpen utsikt over fjellandskapet i Aurdal har ekteparet Kari og Odd Killengreen bygget laftet tømmerhytte i tradisjonsrik...

Alt om boareal

Alt du trenger å vite om boareal!

Bygge nytt hus

Drømmer du om å bygge nytt hus? Her får du generelle råd, og nyttige tips fra husleverandører og advokat Pål Morten Grande.

Hva skal følge med ved salg?

Hva skal følge med av løsøre når boligen selges?