Arkitekttegnet enebolig på øya Talgje i Ryfylke og er helårsbolig for et voksent par. Tomten ligger i strandsonen og er orientert mot sørøst og har vidt utsyn mot Ryfylke og mot Stavanger.
Arkitekttegnet enebolig på øya Talgje i Ryfylke og er helårsbolig for et voksent par. Tomten ligger i strandsonen og er orientert mot sørøst og har vidt utsyn mot Ryfylke og mot Stavanger. Bilde: Jonas Haarr Friestad/Stavanger Aftenblad. Arkitekt: Øyvind Kolnes Grønli/Ratio arkitekter AS

Gratis arkitektråd til alle

Kjøp og salg av bolig

Oslo Arkitektforening tilbyr gratis rådgivning til alle som har behov for arkitekthjelp, en gang i uken, hver torsdag mellom kl. 12 og 19.  Her, i deres lokaler i Josefines gate 32 får du gratis råd en halv time.

Hvis du skal bygge hus, hytte eller tilbygg, eller endre på husets planløsning kan du reserve tid på forhånd for gratis rådgivning hos Oslo Arkitektforening.

Her får du også hjelp til hvordan du kan utnytte plassen bedre i boligen din og tips til nye fager i huset eller i leiligheten.

Fakta om arkitektrådene:

· Rådgivningen er rettet mot privatpersoner med planer om å bygge hus, utvidelser, rehabilitering eller lignende. Her kan du be om råd om alt innenfor arkitektens fagområde. Sivilarkitekter gir gratis veiledning en halv time til hver besøkende.

· Rådgivningen foregår i NALs bibliotek hvor det er mulig å slå seg ned og se på arkitekturlitteratur. Det er tilrettelagt et utvalg bøker og tidsskrifter som spesielt omhandler hus- og hyttearkitektur. Bibliotek har Nordens største samling av arkitekturtidsskrifter.

· Arkitektenes rådgivningstjeneste har vært i drift siden 1979, da en gruppe arkitekter tok initiativ til å danne et forum for fri arkitekthjelp. Hensikten med tjenesten er blant annet å gi hjelp og belyse ethvert problem av arkitektonisk, teknisk, administrativ eller økonomisk karakter og øke forståelsen for arkitektoniske kvaliteter.

· Arkitektene som gir råd er alle sivilarkitekter MNAL og medlemmer av Oslo arkitektforening med minst ti års erfaring som arkitekt.

Interiør fra huset som er prosjektert etter passivhusstandard NS 3700 og bygget av massivtre med utvendige påforingselementer. Jonas Haarr Friestad/Stavanger Aftenblad. Arkitekt: Øyvind Kolnes Grønli/Ratio arkitekter AS

Ny boligbrosjyre fra NAL

I forbindelse med NALs boligpolitiske satsing har de lansert brosjyren ”Gode boliger – for alle”. Brosjyren henvender seg i første rekke til folkevalgte og ansatte i kommuner som jobber med bolig og bygningspolitikk.

Brosjyren beskriver og viser eksempler på ulike sider av kvalitet i boligbyggingen og forslag til tiltak for å bedre kvaliteten. NAL er opptatt av at det ikke utelukkende fokuseres på teknisk kvalitet, men at også den opplevde kvaliteten får en sentral plass i den omfattende boligbyggingen i Norge i årene som kommer.

- Vi ønsker å gi kommunene og nasjonale myndigheter konkrete innspill til hvordan kvaliteten i boligbyggingen kan sikres, sier NALs president Kim Skaara.

I brosjyren vises til gode eksempler og det presenterer innspill til hvordan kommunene kan sikre kvalitet i boligbyggingen.

For mer info: www.arkitektur.no

Gratis arkitektrådgivning:

Torsdager mellom kl. 17.00 og 19.00 i NALs bibliotek, i Arkitektenes hus i Josefines gate 32, i Oslo.

Ring 469 88 393 eller send mail til jh@arkitektur.no for å reservere tid.

6 november 2013

Derfor er boligsalgsrapport viktig når du skal selge boligen

Med en boligsalgsrapport har man alt svart på hvitt - og det blir vanskeligere for kjøper å klage på feil i ettertid.

Kjøp av hytte

Kjøp av egen hytte enten på fjellet eller ved sjøen er drømmen for mange. Men hva anbefaler ekspertene deg for at du skal få mest mulig igjen for pengen...

Slik får du skreddersydd ferdighus

Et skreddersydd ferdighus er fullt mulig. Start tidlig og søk faghjelp, og du kan få et ferdighus som er unikt for deg.

Nordmenn vil ha murhus

Nordmenn vil ha murhus etter ferieturene. Og erfarne etablerere er de ivrigste.

Begreper for boligers størrelse

Begrepene som brukes for å angi størrelsen på en bolig er mange. Etter mange klagesaker og diskusjoner rundt boligstørrelser, har vi nå fått nye regler...

Nyttige tips ved salg av bolig

I et tregt marked er det viktig å være bevisst på hva som skal skje i salgsprosessen. Her er noen nyttige tips ved salg av bolig.

Sjekkliste for visning i hovedetasjen

Hovedetasjen er ofte den viktigste delen av boligen, fordi det er der du oppholder deg det meste av din våkne hverdag. Derfor bør du begynne visningen...

Sjekkliste for utvendig visning

Begynn visningen med å gå over eiendommen utvendig først. Vi gir deg sjekklista for hva du skal se etter.

Få klager på takstmannen

Få klager på takstmannen, og de siste årene har klagene blitt færre.

Slurv og byggefeil største skadeårsak

Halvparten av skadene som oppstår i norske bygg skyldes slurv, feil utførelse og manglende kontroll under oppføringen.

Ebud blir nå godtatt

E-bud på boliger blir nå godtatt, melder nettstedet forbruker.no.

Feriebolig i Marokko

Flere velger feriebolig i Marokko - et land med godt klima og trivelige levekostnader. Vi i Villa har besøkt to nordmenn som har kjøpt riad i Marrakech.

Hytteidyll ved Gålå

Hytta ved Gålå i Gudbrandsdalen har idyllisk beliggenhet med flotte turmuligheter både til fots og på ski.

Komfortabel hyttedrøm i Valdres

På en usjenert hyttetomt med vidåpen utsikt over fjellandskapet i Aurdal har ekteparet Kari og Odd Killengreen bygget laftet tømmerhytte i tradisjonsrik...

Fristende med feriehus i utlandet

Stadig flere nordmenn rømmer fra elendig norsk vær og skyhøye priser på attraktive ferie-eiendommer her til lands og kjøper seg leilighet i utlandet....