Halvparten av norske boligeiere vil bo ved Oslofjorden

Kjøp og salg av bolig
Oslo, Akershus, Vestfold og Østfold er fylkene folk flest ville flyttet til dersom de ble nødt til å flytte ut av fylket de bor i per i dag. Og disse fylkenes geografiske plassering oppgis som hovedårsak til at folk vil flytte akkurat hit. Det viser en landsdekkende undersøkelse blant over tusen norske boligeiere, gjennomført av Norges største boligblad, Vi i Villa.
<!-- title -->Gode og forutsigbare klimaforhold året rundt, nærhet til sjøen, hovedstaden og resten av Kontinentet, samt tilgang til et mangfold av jobber, skoler, kulturarrangement, fritids- og underholdningsaktiviteter – kan være elementer som kjennetegner disse fylkene, og som frister nordmenn til å flytte akkurat hit dersom anledningen måtte by seg, sier administrerende direktør i Bonnier Responsmedier, Per Mortensen.

På spørsmålet "dersom du av en eller annen grunn måtte flytte til et annet fylke enn det du bor i nå, hvor ville du helst flyttet?" svarer hele 51 prosent * at de helst ville flyttet til Oslo, Akershus, Østfold eller Vestfold. Kun 3 prosent ønsker å flytte til Finnmark.

- Selv om fylkets geografiske plassering er viktig for disse fylkene, er det også avgjørende for folk at de konkret kjenner til fylket ved at de selv har bodd der tidligere, eller at de allerede har et kontaktnettverk der i form av venner eller familie. Hele 30 prosent svarer at nettopp dette er viktigste årsak for deres valg av fylke. Det er interessant å se at de som ønsker å flytte til det vi kan definere som "de minst populære fylkene" her i landet, oppgir at de har bodd i fylket før, eller at de har familie, venner og kjente der. Den geografiske plasseringen rangerer til gjengjeld mye lavere her enn i de "populære" fylkene, sier Per Mortensen.

Han understreker at det ikke er usannsynlig at flere velger å stemme på et fylke som ligger nær det fylket de bor i per i dag. Likevel er ikke dette et mønster.

- Med unntak av Oslo og Akershus har vi en nokså jevn fordeling av responderende huseiere fra hele landet, og til tross for dette vinner de mest populære fylkene med god margin, sier Per Mortensen.

Villapanelet er et internettbasert, uavhengig og ikke-politisk panel som speiler boligeieres synspunkter på forskjellige områder. Panelet ble lansert i Norge høsten 2005, etter modell og idé fra søsterselskapet i Sverige, som har hatt et tilsvarende panel siden 2003. Respondentene i undersøkelsen består av norske boligeiere i alle fylker, i alle aldersgrupper og en tilnærmet lik fordeling av begge kjønn.

Boligeiernes favorittfylker:

1. Oslo 17 %      
1. Akershus 17 %
3. Vestfold 16 %
4. Østfold 13 %

Boligeiernes minst populære fylker:

1. Finnmark 3 %
2. Nord-Trøndelag 4 %
2. Møre og Romsdal 4 %
2. Troms: 4 %

Viktigste årsaker til at boligeiere ønsker å flytte akkurat hit:

1. Liker den geografiske plasseringen 36 %
2. Har familie/ venner/ kjente der 30 %
3. Har bodd der før 28 %

Minst viktige årsaker til at boligeiere ønsker å flytte akkurat hit:

1. Liker dialekten 2 %
2. Billigere bolig 4 %
2. Anledning til å leve et byliv 4%
2. Anledning til å leve et bygdeliv 4%

* Merk:

Det har vært mulig å stemme på inntil to alternativer både når det gjelder fylker og årsaker. Derfor blir prosentandelen mer enn 100 % dersom resultatene for samtlige alternativer legges sammen. Dette er også årsaken til at prosentandelen blir noe ulik når vi omtaler "vinnerfylkene" under ett, fordi vi for å få et mest mulig korrekt resultat har sortert dataene slik at dersom en person har stemt på to av "vinnerfylkene", vil denne personen likevel kun telle som én respondent.
23 oktober 2008

Derfor er boligsalgsrapport viktig når du skal selge boligen

Med en boligsalgsrapport har man alt svart på hvitt - og det blir vanskeligere for kjøper å klage på feil i ettertid.

Kjøp av hytte

Kjøp av egen hytte enten på fjellet eller ved sjøen er drømmen for mange. Men hva anbefaler ekspertene deg for at du skal få mest mulig igjen for pengen...

Slik får du skreddersydd ferdighus

Et skreddersydd ferdighus er fullt mulig. Start tidlig og søk faghjelp, og du kan få et ferdighus som er unikt for deg.

Nordmenn vil ha murhus

Nordmenn vil ha murhus etter ferieturene. Og erfarne etablerere er de ivrigste.

Begreper for boligers størrelse

Begrepene som brukes for å angi størrelsen på en bolig er mange. Etter mange klagesaker og diskusjoner rundt boligstørrelser, har vi nå fått nye regler...

Nyttige tips ved salg av bolig

I et tregt marked er det viktig å være bevisst på hva som skal skje i salgsprosessen. Her er noen nyttige tips ved salg av bolig.

Sjekkliste for visning i hovedetasjen

Hovedetasjen er ofte den viktigste delen av boligen, fordi det er der du oppholder deg det meste av din våkne hverdag. Derfor bør du begynne visningen...

Sjekkliste for utvendig visning

Begynn visningen med å gå over eiendommen utvendig først. Vi gir deg sjekklista for hva du skal se etter.

Få klager på takstmannen

Få klager på takstmannen, og de siste årene har klagene blitt færre.

Slurv og byggefeil største skadeårsak

Halvparten av skadene som oppstår i norske bygg skyldes slurv, feil utførelse og manglende kontroll under oppføringen.

Ebud blir nå godtatt

E-bud på boliger blir nå godtatt, melder nettstedet forbruker.no.

Feriebolig i Marokko

Flere velger feriebolig i Marokko - et land med godt klima og trivelige levekostnader. Vi i Villa har besøkt to nordmenn som har kjøpt riad i Marrakech.

Hytteidyll ved Gålå

Hytta ved Gålå i Gudbrandsdalen har idyllisk beliggenhet med flotte turmuligheter både til fots og på ski.

Komfortabel hyttedrøm i Valdres

På en usjenert hyttetomt med vidåpen utsikt over fjellandskapet i Aurdal har ekteparet Kari og Odd Killengreen bygget laftet tømmerhytte i tradisjonsrik...

Fristende med feriehus i utlandet

Stadig flere nordmenn rømmer fra elendig norsk vær og skyhøye priser på attraktive ferie-eiendommer her til lands og kjøper seg leilighet i utlandet....

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no