Hyttedrøm på billigsalg

Kjøp og salg av bolig

Hyttedrømmen kan bli din, rimeligere enn du tror.


Foto: Einar Vestheim
Det nærmer seg ferietider, og mens noen drømmer om Sydens varme, lengter andre etter fred og ro i den norske naturen. Og hyttedrømmen er mulig, og kanskje er den rimeligere enn du tror.

På finn.no ligger det nå knappe 3400 fritidsboliger til salgs i Norge, og et søk på nettsidene avslører at over 300 av fritidseiendommene er til salgs for en sum mellom 50 000 og 500 000 kroner. Standarden er selvsagt ikke som i rikingenes hyttepalasser, men hvis det rustikke er en del av hyttedrømmen, finnes det mange muligheter.

Noen av hyttene har festetomt, andre er selveier. Noen ligger i jaktterreng, andre ligger nært bade- og fiskevann.

30 minutter fra Oslo kan du for eksempel få en koselig hytte med gjestebu og dukkestue for 480.000 kroner. Badeplass ligger i gangavstand og golfbaner i kjøreavstand. Hytten har riktignok ikke innlagt strøm eller vann, men solceller, ildsted og tørrklosett hjelper på.
Se eksempel her

Foretrekker du havutsikt, vil 450.000 kroner kunne kjøpe deg en liten hytte med en stor utsikt i Bæverfjord i Møre og Romsdal.
Se annonsen her

Eller du kan få deg en fjellhytte med panaramautsikt i Ofoten i Nordland for 400.000.
Se eksempel her

For de jaktinteresserte kan kanskje en enkel jakthytte være drømmen. Ved inngangen til Skjækra-Blåfjell nasjonalpark kan 490.000 kjøpe deg en enkel jakthytte på festet tomt.
Se eksempel her

Er det for dyrt, kan du for 290.000 få deg en hytte med eiertomt i Kvikne, nær fiske og jaktområder.

Trenger du større tumleplass og er innstil på å bruke litt tid og energi på å sette i stand fritidsboligen, er det mulig å få kjøpt seg eneboliger til noen få hundretusener. På Aukra i Møre og Romsdal kan du for eksempel får deg en enebolig med fire soverom og to mål eiendom til en halv million
Se eksempel her.

Og det er mange flere kupp som ligger og venter på den som har tid til å lete.
23. oktober 2008

Mer om Kjøp og salg av bolig

10 gode råd for et godt boligsalg

Kjøp og salg av bolig Boligmarkedet har en boost på høsten, og spesielt august står frem som en bedre salgsmåned. Står du rett foran et boligsalg kan disse rådene være verdt å lese!

Rettigheter ved feil/mangler bolig

Kjøp og salg av bolig Se hvilke rettigheter du har som kjøper hvis boligen er mangelfull etter avhendingsloven.

Dette koster hytta

Kjøp og salg av bolig Hytta koster mer enn hva du betaler for eiendommen. Her er utgiftene du må ha med i regnestykket.

Når boligen "selges som den er"

Kjøp og salg av bolig Hva betyr det at en bolig selges som den er, og hva innebærer det for rettighetene dine som kjøper?

Ikke kast bort millioner på boligkjøpet

Kjøp og salg av bolig Et dårlig boligkjøp kan koste deg dyrt. Men det er mulig å sikre seg.

Kjøp av hytte

Kjøp og salg av bolig Kjøp av egen hytte enten på fjellet eller ved sjøen er drømmen for mange. Men hva anbefaler ekspertene deg for at du skal få mest mulig igjen for pengen...

Slik får du skreddersydd ferdighus

Kjøp og salg av bolig Et skreddersydd ferdighus er fullt mulig. Start tidlig og søk faghjelp, og du kan få et ferdighus som er unikt for deg.

Nordmenn vil ha murhus

Kjøp og salg av bolig Nordmenn vil ha murhus etter ferieturene. Og erfarne etablerere er de ivrigste.

Begreper for boligers størrelse

Kjøp og salg av bolig Begrepene som brukes for å angi størrelsen på en bolig er mange. Etter mange klagesaker og diskusjoner rundt boligstørrelser, har vi nå fått nye regler...

Nyttige tips ved salg av bolig

Kjøp og salg av bolig I et tregt marked er det viktig å være bevisst på hva som skal skje i salgsprosessen. Her er noen nyttige tips ved salg av bolig.

Klage på huskjøp : Bollene stekes skjevt

Kjøp og salg av bolig Oslo (NW): Mange boligkjøpere har svært urealistiske forventninger til hva eierskifteforsikringen dekker, viser klagelisten.

Alt om boareal

Kjøp og salg av bolig Alt du trenger å vite om boareal!

Feriebolig i Marokko

Kjøp og salg av bolig Flere velger feriebolig i Marokko - et land med godt klima og trivelige levekostnader. Vi i Villa har besøkt to nordmenn som har kjøpt riad i Marrakech.

Tradisjonsrik hytte - i eventyrets rike

Kjøp og salg av bolig Familien falt for hytta bygget i Soria Morias rike på Gaustablikk, i jakten på det beste skiterrenget. Hytta er ny og moderne, men bygget på gamle...

Hytteidyll ved Gålå

Kjøp og salg av bolig Hytta ved Gålå i Gudbrandsdalen har idyllisk beliggenhet med flotte turmuligheter både til fots og på ski.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no