Hytteidyll ved Gålå

Kjøp og salg av bolig

Hytta ved Gålå i Gudbrandsdalen har idyllisk beliggenhet med flotte turmuligheter både til fots og på ski.

 Hytta ligger vakkert i solskinnet, skjermet av høye trær. Den doble terrassedøren er satt inn etter overtakelse, og terrassen utenfor er bygget nå.  

 

Inngangspartiet er pyntet med gamle melkespann med einer og lyng som gjør det til en hyggelig opplevelse å komme til hytta.
Inngangspartiet er pyntet med gamle melkespann med einer og lyng som gjør det til en hyggelig opplevelse å komme til hytta.

Hytte på fjellet var lenge høyt oppe på ønskelisten til paret fra Hamar. Da de kom over denne hytta med vakker beliggenhet i Gudbrandsdalen var de ikke sene om å slå til!

Hytta ligger i Gålå-området noen kilometer fra Gålåvannet, hvor det er flotte muligheter for fjellturer både til fots, på ski og på hesteryggen. Det er også fint å sykle, spille golf, rafte og fiske i dette naturskjønne området.

Hytta ligger i et terreng hvor det fremdeles er seterdrift om sommeren, og sauer og kuer beiter fritt rundt hytteveggen, noe som gir en følelsen av å befinne seg langt til fjells. 

Ekteparet ønsket seg hytte i akkurat dette området, og hadde vært på utkikk en god stund da de i 2001 så annonsen i Aftenposten. Det gikk ikke mange dagene før hytta var deres, og de kunne begynne planleggingen av hvordan hytta skulle se ut innvendig.

Les også:

Slik får du skreddersydd ferdighus

Et skreddersydd ferdighus er fullt mulig. Start tidlig og søk faghjelp, og du kan få et ferdighus som er unikt for deg.

Den er bygget i 1977, og ble senere påbygget i 1993. Hytta er på totalt 85 kvadratmeter og består av inngangsparti, stue, kjøkken, mellomgang, bad og fire soverom. I tillegg har den en overbygget svalgang med biotoalett, bod og to terrasser, en på hver side. Det er innlagt strøm, samt vann fra felles brønn.

 


I den hyggelige stuen står solide stoler og trebord med rødmalt understell fra Lom Møbler. Stolsetene er nylig trukket om med koselig stoff fra Fabrikkutsalget Brumunddal.
Den gamle sofaen var sliten i stoffet, men like funksjonell og god å sitte i. Den ble dermed trukket om i rødt ullstoff fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrik, og fikk nye puter i saue- og kuskinn fra Jysk Sengetøylager.

Nye farger
– Hytta så helt grei ut da vi overtok den, forteller eierne, – med det er klart man har lyst til å sette sitt eget preg på en fritidsbolig hvor man skal tilbringe mye tid, og gjøre den til sin.
Det første vi gjorde var å slipe alle furugulvene i hele hytta og lakke dem med mattlakk. Deretter ønsket vi å få mer lys inn i stua, og skar ut en åpning i veggen hvor vi satt inn en dobbeldør med glassvinduer. Dette endret rommets karakter fullstendig, brakte naturen inn og visket ut skillet mellom ute og inne. Her nyter vi utsikten både morgen, ettermiddag og kveld.

Les også:

Nordmenn vil ha murhus

Nordmenn vil ha murhus etter ferieturene. Og erfarne etablerere er de ivrigste.


Favorittplassen er i godstolen ved siden av den sprakende peisen. Stolen er fra Bohus, mens saueskinnet er fra Smart Club. Den nydelige mose- og konglekransen på veggen er laget av en venn av familien. Legg merke til den store rota på gulvet, den er uthult og høvlet, og fylt med friske einer som sprer deilig duft av natur innendørs.
Favorittplassen er i godstolen ved siden av den sprakende peisen. Stolen er fra Bohus, mens saueskinnet er fra Smart Club. Den nydelige mose- og konglekransen på veggen er laget av en venn av familien. Legg merke til den store rota på gulvet, den er uthult og høvlet, og fylt med friske einer som sprer deilig duft av natur innendørs.

Ettersom vi ønsket å gå direkte ut fra stua og nyte morgensolen til frokost på østsiden av hytta, bygget vi en terrasse i direkte forlengelse av stuen. På kjøkkenet laserte vi innredningen i en dypblå farge.


Utvendig har vi beiset hytta i en mørk, brunsort farge: Trebitt jordbrun, og i inngangspartiet har vi lagt skiferheller. Vi har en del planer for flere endringer, men det får komme med tiden. Vi ønsker på sikt å åpne opp mellom stue og kjøkken for å få maksimalt med lys inn i rommene, og kontakt mellom stue og kjøkken. Men noen planer skal man jo ha, smiler hytteeierne, som stortrives her oppe og bruker hytta flittig til alle årstider.

– Det er kun 1 3/4 times kjøretur fra Hamar hvor vi bor og opp hit, og det hender til og med at vi reiser opp på dagstur hvis vi får lyst. Det passer oss utmerket å ha kort vei til hytta. Da blir den benyttet ofte, og det er hele vitsen for oss, at både vi og våre voksne barn skal ha lyst til å være her mye.I den hyggelige stuen står solide stoler og trebord med rødmalt understell fra Lom Møbler. Stolsetene er nylig trukket om med koselig stoff fra Fabrikkutsalget Brumunddal. Sittebenken er kjøpt hos en antikvitetshandler i Hamar, og har fått lune og deilige saueskinn fra Ikea. Det artige vognhjulet over bordet er montert med stearinlysholdere fra Tveits J Smie  på Hundorp, og er solid festet i taket med dekorkjettinger. De enkle, lyse gardinene er fra Skeidar Hamar, og de rødrutete er fra Annen Etage på Røa.
I den hyggelige stuen står solide stoler og trebord med rødmalt understell fra Lom Møbler. Sittebenken er kjøpt hos en antikvitetshandler i Hamar. Det artige vognhjulet over bordet er montert med stearinlysholdere fra Tveits J Smie på Hundorp, og er solid festet i taket med dekorkjettinger. 

Personlig interiør
En miks av antikviteter, nyervervelser samt møbler og arvestykker som har fulgt familien i flere år preger hytteinteriøret. Den fint sammensatte blandingen av gammelt og nytt, arvet og brukt, gjør hytta både personlig og hjemmekoselig. Fargene som går igjen i interiøret er rødt, blått og brunt.

Les også:

Begreper for boligers størrelse

Begrepene som brukes for å angi størrelsen på en bolig er mange. Etter mange klagesaker og diskusjoner rundt boligstørrelser, har vi nå fått nye...Det nevenyttige ekteparet har gjort alt arbeidet med oppussing, snekring, lasering og beising selv. Som de så fint uttrykker det: Det arbeidet man selv har gjort, sitter fast som gode minner i veggene og lever videre langt inn i en fjern framtid…23. oktober 2008

Mer om Kjøp og salg av bolig

Foreslår angrerett etter boligkjøp

Kjøp og salg av bolig Forbrukerrådet vil ha angrerett ved boligkjøp hvor viktig informasjon om tilstanden mangler. Se hvordan forslaget kan påvirke deg som kjøper og selger her.

10 gode råd for et godt boligsalg

Kjøp og salg av bolig Boligmarkedet har en boost på høsten, og spesielt august står frem som en bedre salgsmåned. Står du rett foran et boligsalg kan disse rådene være verdt...

Rettigheter ved feil/mangler bolig

Kjøp og salg av bolig Se hvilke rettigheter du har som kjøper hvis boligen er mangelfull etter avhendingsloven.

Dette koster hytta

Kjøp og salg av bolig Hytta koster mer enn hva du betaler for eiendommen. Her er utgiftene du må ha med i regnestykket.

Når boligen "selges som den er"

Kjøp og salg av bolig Hva betyr det at en bolig selges som den er, og hva innebærer det for rettighetene dine som kjøper?

Ikke kast bort millioner på boligkjøpet

Kjøp og salg av bolig Et dårlig boligkjøp kan koste deg dyrt. Men det er mulig å sikre seg.

Kjøp av hytte

Kjøp og salg av bolig Kjøp av egen hytte enten på fjellet eller ved sjøen er drømmen for mange. Men hva anbefaler ekspertene deg for at du skal få mest mulig igjen for pengene dine?

Slik får du skreddersydd ferdighus

Kjøp og salg av bolig Et skreddersydd ferdighus er fullt mulig. Start tidlig og søk faghjelp, og du kan få et ferdighus som er unikt for deg.

Nordmenn vil ha murhus

Kjøp og salg av bolig Nordmenn vil ha murhus etter ferieturene. Og erfarne etablerere er de ivrigste.

Begreper for boligers størrelse

Kjøp og salg av bolig Begrepene som brukes for å angi størrelsen på en bolig er mange. Etter mange klagesaker og diskusjoner rundt boligstørrelser, har vi nå fått nye regler for hva som skal opplyses i boligannonser.

Nyttige tips ved salg av bolig

Kjøp og salg av bolig I et tregt marked er det viktig å være bevisst på hva som skal skje i salgsprosessen. Her er noen nyttige tips ved salg av bolig.

Klage på huskjøp : Bollene stekes skjevt

Kjøp og salg av bolig Oslo (NW): Mange boligkjøpere har svært urealistiske forventninger til hva eierskifteforsikringen dekker, viser klagelisten.

Alt om boareal

Kjøp og salg av bolig Alt du trenger å vite om boareal!

Feriebolig i Marokko

Kjøp og salg av bolig Flere velger feriebolig i Marokko - et land med godt klima og trivelige levekostnader. Vi i Villa har besøkt to nordmenn som har kjøpt riad i Marrakech.

Tradisjonsrik hytte - i eventyrets rike

Kjøp og salg av bolig Familien falt for hytta bygget i Soria Morias rike på Gaustablikk, i jakten på det beste skiterrenget. Hytta er ny og moderne, men bygget på gamle...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no