Hytteidyll ved Gålå

Kjøp og salg av bolig

Hytta ved Gålå i Gudbrandsdalen har idyllisk beliggenhet med flotte turmuligheter både til fots og på ski.

 Hytta ligger vakkert i solskinnet, skjermet av høye trær. Den doble terrassedøren er satt inn etter overtakelse, og terrassen utenfor er bygget nå.  

 

Inngangspartiet er pyntet med gamle melkespann med einer og lyng som gjør det til en hyggelig opplevelse å komme til hytta.
Inngangspartiet er pyntet med gamle melkespann med einer og lyng som gjør det til en hyggelig opplevelse å komme til hytta.

Hytte på fjellet var lenge høyt oppe på ønskelisten til paret fra Hamar. Da de kom over denne hytta med vakker beliggenhet i Gudbrandsdalen var de ikke sene om å slå til!

Hytta ligger i Gålå-området noen kilometer fra Gålåvannet, hvor det er flotte muligheter for fjellturer både til fots, på ski og på hesteryggen. Det er også fint å sykle, spille golf, rafte og fiske i dette naturskjønne området.

Hytta ligger i et terreng hvor det fremdeles er seterdrift om sommeren, og sauer og kuer beiter fritt rundt hytteveggen, noe som gir en følelsen av å befinne seg langt til fjells. 

Ekteparet ønsket seg hytte i akkurat dette området, og hadde vært på utkikk en god stund da de i 2001 så annonsen i Aftenposten. Det gikk ikke mange dagene før hytta var deres, og de kunne begynne planleggingen av hvordan hytta skulle se ut innvendig.

Den er bygget i 1977, og ble senere påbygget i 1993. Hytta er på totalt 85 kvadratmeter og består av inngangsparti, stue, kjøkken, mellomgang, bad og fire soverom. I tillegg har den en overbygget svalgang med biotoalett, bod og to terrasser, en på hver side. Det er innlagt strøm, samt vann fra felles brønn.

 


I den hyggelige stuen står solide stoler og trebord med rødmalt understell fra Lom Møbler. Stolsetene er nylig trukket om med koselig stoff fra Fabrikkutsalget Brumunddal.
Den gamle sofaen var sliten i stoffet, men like funksjonell og god å sitte i. Den ble dermed trukket om i rødt ullstoff fra Gudbrandsdalens Uldvarefabrik, og fikk nye puter i saue- og kuskinn fra Jysk Sengetøylager.

Nye farger
– Hytta så helt grei ut da vi overtok den, forteller eierne, – med det er klart man har lyst til å sette sitt eget preg på en fritidsbolig hvor man skal tilbringe mye tid, og gjøre den til sin.
Det første vi gjorde var å slipe alle furugulvene i hele hytta og lakke dem med mattlakk. Deretter ønsket vi å få mer lys inn i stua, og skar ut en åpning i veggen hvor vi satt inn en dobbeldør med glassvinduer. Dette endret rommets karakter fullstendig, brakte naturen inn og visket ut skillet mellom ute og inne. Her nyter vi utsikten både morgen, ettermiddag og kveld.


Favorittplassen er i godstolen ved siden av den sprakende peisen. Stolen er fra Bohus, mens saueskinnet er fra Smart Club. Den nydelige mose- og konglekransen på veggen er laget av en venn av familien. Legg merke til den store rota på gulvet, den er uthult og høvlet, og fylt med friske einer som sprer deilig duft av natur innendørs.
Favorittplassen er i godstolen ved siden av den sprakende peisen. Stolen er fra Bohus, mens saueskinnet er fra Smart Club. Den nydelige mose- og konglekransen på veggen er laget av en venn av familien. Legg merke til den store rota på gulvet, den er uthult og høvlet, og fylt med friske einer som sprer deilig duft av natur innendørs.

Ettersom vi ønsket å gå direkte ut fra stua og nyte morgensolen til frokost på østsiden av hytta, bygget vi en terrasse i direkte forlengelse av stuen. På kjøkkenet laserte vi innredningen i en dypblå farge.


Utvendig har vi beiset hytta i en mørk, brunsort farge: Trebitt jordbrun, og i inngangspartiet har vi lagt skiferheller. Vi har en del planer for flere endringer, men det får komme med tiden. Vi ønsker på sikt å åpne opp mellom stue og kjøkken for å få maksimalt med lys inn i rommene, og kontakt mellom stue og kjøkken. Men noen planer skal man jo ha, smiler hytteeierne, som stortrives her oppe og bruker hytta flittig til alle årstider.

– Det er kun 1 3/4 times kjøretur fra Hamar hvor vi bor og opp hit, og det hender til og med at vi reiser opp på dagstur hvis vi får lyst. Det passer oss utmerket å ha kort vei til hytta. Da blir den benyttet ofte, og det er hele vitsen for oss, at både vi og våre voksne barn skal ha lyst til å være her mye.I den hyggelige stuen står solide stoler og trebord med rødmalt understell fra Lom Møbler. Stolsetene er nylig trukket om med koselig stoff fra Fabrikkutsalget Brumunddal. Sittebenken er kjøpt hos en antikvitetshandler i Hamar, og har fått lune og deilige saueskinn fra Ikea. Det artige vognhjulet over bordet er montert med stearinlysholdere fra Tveits J Smie  på Hundorp, og er solid festet i taket med dekorkjettinger. De enkle, lyse gardinene er fra Skeidar Hamar, og de rødrutete er fra Annen Etage på Røa.
I den hyggelige stuen står solide stoler og trebord med rødmalt understell fra Lom Møbler. Sittebenken er kjøpt hos en antikvitetshandler i Hamar. Det artige vognhjulet over bordet er montert med stearinlysholdere fra Tveits J Smie på Hundorp, og er solid festet i taket med dekorkjettinger. 

Personlig interiør
En miks av antikviteter, nyervervelser samt møbler og arvestykker som har fulgt familien i flere år preger hytteinteriøret. Den fint sammensatte blandingen av gammelt og nytt, arvet og brukt, gjør hytta både personlig og hjemmekoselig. Fargene som går igjen i interiøret er rødt, blått og brunt.Det nevenyttige ekteparet har gjort alt arbeidet med oppussing, snekring, lasering og beising selv. Som de så fint uttrykker det: Det arbeidet man selv har gjort, sitter fast som gode minner i veggene og lever videre langt inn i en fjern framtid…23 oktober 2008

Foreslår angrerett etter boligkjøp

Forbrukerrådet vil ha angrerett ved boligkjøp hvor viktig informasjon om tilstanden mangler. Se hvordan forslaget kan påvirke deg som kjøper og selger...

Boligsalgsrapport premierer gode huseiere

Fra 1. januar ble boligsalgsrapport en standard ved salg. Hvordan dette vil påvirke deg som selger eller kjøper kan du få svar på her.

Dette får du sannsynligvis aldri oppleve på visning - her får du...

Eiendomsmeglere finner på mye rart for å få solgt boliger, men dette er nok det heftigste vi har sett hittil! Et eiendomsmeglerfirma i Nederland har...

Ukjente feller ved boligkjøp

Offentlige registre har langt mer informasjon om norske eiendommer enn det folk flest er klar over.

Nyttige tips ved salg av bolig

I et tregt marked er det viktig å være bevisst på hva som skal skje i salgsprosessen. Her er noen nyttige tips ved salg av bolig.

Slik gjør du boligen lettsolgt

Med noen få enkle grep, kan du få solgt boligen din allerede etter første visning. Signe Schineller fra «Boligkrise» gir deg sine beste salgstips.

Gratis arkitektråd til alle

Oslo Arkitektforening tilbyr gratis rådgivning til alle som har behov for arkitekthjelp, en gang i uken, hver torsdag mellom kl. 12 og 19. Her, i deres...

Rettigheter ved feil/mangler bolig

Se hvilke rettigheter du har som kjøper hvis boligen er mangelfull etter avhendingsloven.

10 gode råd for et godt boligsalg

Boligmarkedet har en boost på høsten, og spesielt august står frem som en bedre salgsmåned. Står du rett foran et boligsalg kan disse rådene være verdt...

Feriebolig i Marokko

Flere velger feriebolig i Marokko - et land med godt klima og trivelige levekostnader. Vi i Villa har besøkt to nordmenn som har kjøpt riad i Marrakech.

Dette koster hytta

Hytta koster mer enn hva du betaler for eiendommen. Her er utgiftene du må ha med i regnestykket.

Komfortabel hyttedrøm i Valdres

På en usjenert hyttetomt med vidåpen utsikt over fjellandskapet i Aurdal har ekteparet Kari og Odd Killengreen bygget laftet tømmerhytte i tradisjonsrik...

Alt om boareal

Alt du trenger å vite om boareal!

Bygge nytt hus

Drømmer du om å bygge nytt hus? Her får du generelle råd, og nyttige tips fra husleverandører og advokat Pål Morten Grande.

Hva skal følge med ved salg?

Hva skal følge med av løsøre når boligen selges?

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no