Signe Schineller er en erfaren boligstylist, som nå hjelper folk å få solgt boligen i TVNorges «Boligkrise».
Signe Schineller er en erfaren boligstylist, som nå hjelper folk å få solgt boligen i TVNorges «Boligkrise». Bilde: TVNorge

Slik gjør du boligen lettsolgt

Kjøp og salg av bolig

Med noen få enkle grep, kan du få solgt boligen din allerede etter første visning. Signe Schineller fra «Boligkrise» gir deg sine beste salgstips.

Skal du selge boligen din, kan det lønne seg å investere litt ekstra tid i boligstyling. Interiørstylist og designer Signe Schineller driver bloggen Resignert.no og er i disse dager aktuell i programmet «Boligkrise» på TVNorge.

Signe har jobbet med mange boligprosjekter og vet akkurat hvilke triks som skal til for å gjøre boligen til et mer attraktivt salgsobjekt. Hun mener den største feilen mange gjør, er å gjøre ingenting.  

– Det er mange som fokuserer fremover, uten å legge tid, ork eller penger på noe de skal flytte fra, sier hun, og legger til at det absolutt ikke trenger å koste mye penger for å gjøre en forandring. 

– Ommøblering, rydding og sirkulering av ting i ulike rom kan ha stor effekt. Og det er gratis! Og å pusse opp er helt unødvendig. Ta det mest synlige. Er noe skjevt, slitt og skittent, er det smart å gjøre noe med det. Synlige ledninger, flekker på veggen og store merker i flatene tyder på dårlig vedlikehold av boligen og er ikke et pluss på vising.

Få proffhjelp

 Har du ikke tid eller ork til å gjøre særlige forandringer, er det hjelp å få. Stadig flere benytter seg av hjelp til boligstyling før salg, noe som kan komme godt med. 

– Lei inn ekspertise for å få gode råd til ting du kan mestre selv. Flere meglere pakker det også inn i prisen, sier Signe. Interiørstylisten mener det i tillegg er svært viktig å møblere «riktig» før salg. 

– Å møblere riktig får gjerne frem rommet og dets potensiale. Få frem luft og romfølelse. Ikke alle klarer å se for seg hvordan et tomt rom kan se ut! Men merk at for mange møbler kan ha motsatt effekt, forklarer hun. 

Signes 5 beste styling-tips

1 Rydd! 

2 Fjern overflødige møbler og rot.

3 Less is more. Ta bort tunge og mørke gardiner. Få inn mer lys! 

4 Overflatebehandling er rimelig og gir stor effekt om veggene er gule og slitte. Mal! 

5 Det er fint å gå inn i et rom og bli inspirert. Tenk detaljer. Skap en harmonisk rød tråd.

3 mars 2015

Foreslår angrerett etter boligkjøp

Forbrukerrådet vil ha angrerett ved boligkjøp hvor viktig informasjon om tilstanden mangler. Se hvordan forslaget kan påvirke deg som kjøper og selger...

Boligsalgsrapport premierer gode huseiere

Fra 1. januar ble boligsalgsrapport en standard ved salg. Hvordan dette vil påvirke deg som selger eller kjøper kan du få svar på her.

Dette får du sannsynligvis aldri oppleve på visning - her får du...

Eiendomsmeglere finner på mye rart for å få solgt boliger, men dette er nok det heftigste vi har sett hittil! Et eiendomsmeglerfirma i Nederland har...

Ukjente feller ved boligkjøp

Offentlige registre har langt mer informasjon om norske eiendommer enn det folk flest er klar over.

Nyttige tips ved salg av bolig

I et tregt marked er det viktig å være bevisst på hva som skal skje i salgsprosessen. Her er noen nyttige tips ved salg av bolig.

Gratis arkitektråd til alle

Oslo Arkitektforening tilbyr gratis rådgivning til alle som har behov for arkitekthjelp, en gang i uken, hver torsdag mellom kl. 12 og 19. Her, i deres...

Rettigheter ved feil/mangler bolig

Se hvilke rettigheter du har som kjøper hvis boligen er mangelfull etter avhendingsloven.

Hytteidyll ved Gålå

Hytta ved Gålå i Gudbrandsdalen har idyllisk beliggenhet med flotte turmuligheter både til fots og på ski.

10 gode råd for et godt boligsalg

Boligmarkedet har en boost på høsten, og spesielt august står frem som en bedre salgsmåned. Står du rett foran et boligsalg kan disse rådene være verdt...

Feriebolig i Marokko

Flere velger feriebolig i Marokko - et land med godt klima og trivelige levekostnader. Vi i Villa har besøkt to nordmenn som har kjøpt riad i Marrakech.

Dette koster hytta

Hytta koster mer enn hva du betaler for eiendommen. Her er utgiftene du må ha med i regnestykket.

Komfortabel hyttedrøm i Valdres

På en usjenert hyttetomt med vidåpen utsikt over fjellandskapet i Aurdal har ekteparet Kari og Odd Killengreen bygget laftet tømmerhytte i tradisjonsrik...

Alt om boareal

Alt du trenger å vite om boareal!

Bygge nytt hus

Drømmer du om å bygge nytt hus? Her får du generelle råd, og nyttige tips fra husleverandører og advokat Pål Morten Grande.

Hva skal følge med ved salg?

Hva skal følge med av løsøre når boligen selges?