Signe Schineller er en erfaren boligstylist, som nå hjelper folk å få solgt boligen i TVNorges «Boligkrise».
Signe Schineller er en erfaren boligstylist, som nå hjelper folk å få solgt boligen i TVNorges «Boligkrise». Bilde: TVNorge

Slik gjør du boligen lettsolgt

Kjøp og salg av bolig

Med noen få enkle grep, kan du få solgt boligen din allerede etter første visning. Signe Schineller fra «Boligkrise» gir deg sine beste salgstips.

Skal du selge boligen din, kan det lønne seg å investere litt ekstra tid i boligstyling. Interiørstylist og designer Signe Schineller driver bloggen Resignert.no og er i disse dager aktuell i programmet «Boligkrise» på TVNorge.

Signe har jobbet med mange boligprosjekter og vet akkurat hvilke triks som skal til for å gjøre boligen til et mer attraktivt salgsobjekt. Hun mener den største feilen mange gjør, er å gjøre ingenting.  

– Det er mange som fokuserer fremover, uten å legge tid, ork eller penger på noe de skal flytte fra, sier hun, og legger til at det absolutt ikke trenger å koste mye penger for å gjøre en forandring. 

– Ommøblering, rydding og sirkulering av ting i ulike rom kan ha stor effekt. Og det er gratis! Og å pusse opp er helt unødvendig. Ta det mest synlige. Er noe skjevt, slitt og skittent, er det smart å gjøre noe med det. Synlige ledninger, flekker på veggen og store merker i flatene tyder på dårlig vedlikehold av boligen og er ikke et pluss på vising.

Få proffhjelp

 Har du ikke tid eller ork til å gjøre særlige forandringer, er det hjelp å få. Stadig flere benytter seg av hjelp til boligstyling før salg, noe som kan komme godt med. 

– Lei inn ekspertise for å få gode råd til ting du kan mestre selv. Flere meglere pakker det også inn i prisen, sier Signe. Interiørstylisten mener det i tillegg er svært viktig å møblere «riktig» før salg. 

– Å møblere riktig får gjerne frem rommet og dets potensiale. Få frem luft og romfølelse. Ikke alle klarer å se for seg hvordan et tomt rom kan se ut! Men merk at for mange møbler kan ha motsatt effekt, forklarer hun. 

Signes 5 beste styling-tips

1 Rydd! 

2 Fjern overflødige møbler og rot.

3 Less is more. Ta bort tunge og mørke gardiner. Få inn mer lys! 

4 Overflatebehandling er rimelig og gir stor effekt om veggene er gule og slitte. Mal! 

5 Det er fint å gå inn i et rom og bli inspirert. Tenk detaljer. Skap en harmonisk rød tråd.

3. mars 2015

Mer om Kjøp og salg av bolig

10 gode råd for et godt boligsalg

Kjøp og salg av bolig Boligmarkedet har en boost på høsten, og spesielt august står frem som en bedre salgsmåned. Står du rett foran et boligsalg kan disse rådene være verdt å lese!

Rettigheter ved feil/mangler bolig

Kjøp og salg av bolig Se hvilke rettigheter du har som kjøper hvis boligen er mangelfull etter avhendingsloven.

Dette koster hytta

Kjøp og salg av bolig Hytta koster mer enn hva du betaler for eiendommen. Her er utgiftene du må ha med i regnestykket.

Når boligen "selges som den er"

Kjøp og salg av bolig Hva betyr det at en bolig selges som den er, og hva innebærer det for rettighetene dine som kjøper?

Ikke kast bort millioner på boligkjøpet

Kjøp og salg av bolig Et dårlig boligkjøp kan koste deg dyrt. Men det er mulig å sikre seg.

Kjøp av hytte

Kjøp og salg av bolig Kjøp av egen hytte enten på fjellet eller ved sjøen er drømmen for mange. Men hva anbefaler ekspertene deg for at du skal få mest mulig igjen for pengen...

Slik får du skreddersydd ferdighus

Kjøp og salg av bolig Et skreddersydd ferdighus er fullt mulig. Start tidlig og søk faghjelp, og du kan få et ferdighus som er unikt for deg.

Nordmenn vil ha murhus

Kjøp og salg av bolig Nordmenn vil ha murhus etter ferieturene. Og erfarne etablerere er de ivrigste.

Begreper for boligers størrelse

Kjøp og salg av bolig Begrepene som brukes for å angi størrelsen på en bolig er mange. Etter mange klagesaker og diskusjoner rundt boligstørrelser, har vi nå fått nye regler...

Nyttige tips ved salg av bolig

Kjøp og salg av bolig I et tregt marked er det viktig å være bevisst på hva som skal skje i salgsprosessen. Her er noen nyttige tips ved salg av bolig.

Klage på huskjøp : Bollene stekes skjevt

Kjøp og salg av bolig Oslo (NW): Mange boligkjøpere har svært urealistiske forventninger til hva eierskifteforsikringen dekker, viser klagelisten.

Alt om boareal

Kjøp og salg av bolig Alt du trenger å vite om boareal!

Feriebolig i Marokko

Kjøp og salg av bolig Flere velger feriebolig i Marokko - et land med godt klima og trivelige levekostnader. Vi i Villa har besøkt to nordmenn som har kjøpt riad i Marrakech.

Tradisjonsrik hytte - i eventyrets rike

Kjøp og salg av bolig Familien falt for hytta bygget i Soria Morias rike på Gaustablikk, i jakten på det beste skiterrenget. Hytta er ny og moderne, men bygget på gamle...

Hytteidyll ved Gålå

Kjøp og salg av bolig Hytta ved Gålå i Gudbrandsdalen har idyllisk beliggenhet med flotte turmuligheter både til fots og på ski.