Signe Schineller er en erfaren boligstylist, som nå hjelper folk å få solgt boligen i TVNorges «Boligkrise».
Signe Schineller er en erfaren boligstylist, som nå hjelper folk å få solgt boligen i TVNorges «Boligkrise». Bilde: TVNorge

Slik gjør du boligen lettsolgt

Kjøp og salg av bolig

Med noen få enkle grep, kan du få solgt boligen din allerede etter første visning. Signe Schineller fra «Boligkrise» gir deg sine beste salgstips.

Skal du selge boligen din, kan det lønne seg å investere litt ekstra tid i boligstyling. Interiørstylist og designer Signe Schineller driver bloggen Resignert.no og er i disse dager aktuell i programmet «Boligkrise» på TVNorge.

Signe har jobbet med mange boligprosjekter og vet akkurat hvilke triks som skal til for å gjøre boligen til et mer attraktivt salgsobjekt. Hun mener den største feilen mange gjør, er å gjøre ingenting.  

– Det er mange som fokuserer fremover, uten å legge tid, ork eller penger på noe de skal flytte fra, sier hun, og legger til at det absolutt ikke trenger å koste mye penger for å gjøre en forandring. 

– Ommøblering, rydding og sirkulering av ting i ulike rom kan ha stor effekt. Og det er gratis! Og å pusse opp er helt unødvendig. Ta det mest synlige. Er noe skjevt, slitt og skittent, er det smart å gjøre noe med det. Synlige ledninger, flekker på veggen og store merker i flatene tyder på dårlig vedlikehold av boligen og er ikke et pluss på vising.

Få proffhjelp

 Har du ikke tid eller ork til å gjøre særlige forandringer, er det hjelp å få. Stadig flere benytter seg av hjelp til boligstyling før salg, noe som kan komme godt med. 

– Lei inn ekspertise for å få gode råd til ting du kan mestre selv. Flere meglere pakker det også inn i prisen, sier Signe. Interiørstylisten mener det i tillegg er svært viktig å møblere «riktig» før salg. 

– Å møblere riktig får gjerne frem rommet og dets potensiale. Få frem luft og romfølelse. Ikke alle klarer å se for seg hvordan et tomt rom kan se ut! Men merk at for mange møbler kan ha motsatt effekt, forklarer hun. 

Signes 5 beste styling-tips

1 Rydd! 

2 Fjern overflødige møbler og rot.

3 Less is more. Ta bort tunge og mørke gardiner. Få inn mer lys! 

4 Overflatebehandling er rimelig og gir stor effekt om veggene er gule og slitte. Mal! 

5 Det er fint å gå inn i et rom og bli inspirert. Tenk detaljer. Skap en harmonisk rød tråd.

3 mars 2015

Derfor er boligsalgsrapport viktig når du skal selge boligen

Med en boligsalgsrapport har man alt svart på hvitt - og det blir vanskeligere for kjøper å klage på feil i ettertid.

Kjøp av hytte

Kjøp av egen hytte enten på fjellet eller ved sjøen er drømmen for mange. Men hva anbefaler ekspertene deg for at du skal få mest mulig igjen for pengen...

Slik får du skreddersydd ferdighus

Et skreddersydd ferdighus er fullt mulig. Start tidlig og søk faghjelp, og du kan få et ferdighus som er unikt for deg.

Nordmenn vil ha murhus

Nordmenn vil ha murhus etter ferieturene. Og erfarne etablerere er de ivrigste.

Begreper for boligers størrelse

Begrepene som brukes for å angi størrelsen på en bolig er mange. Etter mange klagesaker og diskusjoner rundt boligstørrelser, har vi nå fått nye regler...

Nyttige tips ved salg av bolig

I et tregt marked er det viktig å være bevisst på hva som skal skje i salgsprosessen. Her er noen nyttige tips ved salg av bolig.

Sjekkliste for visning i hovedetasjen

Hovedetasjen er ofte den viktigste delen av boligen, fordi det er der du oppholder deg det meste av din våkne hverdag. Derfor bør du begynne visningen...

Sjekkliste for utvendig visning

Begynn visningen med å gå over eiendommen utvendig først. Vi gir deg sjekklista for hva du skal se etter.

Få klager på takstmannen

Få klager på takstmannen, og de siste årene har klagene blitt færre.

Slurv og byggefeil største skadeårsak

Halvparten av skadene som oppstår i norske bygg skyldes slurv, feil utførelse og manglende kontroll under oppføringen.

Ebud blir nå godtatt

E-bud på boliger blir nå godtatt, melder nettstedet forbruker.no.

Feriebolig i Marokko

Flere velger feriebolig i Marokko - et land med godt klima og trivelige levekostnader. Vi i Villa har besøkt to nordmenn som har kjøpt riad i Marrakech.

Hytteidyll ved Gålå

Hytta ved Gålå i Gudbrandsdalen har idyllisk beliggenhet med flotte turmuligheter både til fots og på ski.

Komfortabel hyttedrøm i Valdres

På en usjenert hyttetomt med vidåpen utsikt over fjellandskapet i Aurdal har ekteparet Kari og Odd Killengreen bygget laftet tømmerhytte i tradisjonsrik...

Fristende med feriehus i utlandet

Stadig flere nordmenn rømmer fra elendig norsk vær og skyhøye priser på attraktive ferie-eiendommer her til lands og kjøper seg leilighet i utlandet....