Slik leier du ut hytta

Kjøp og salg av bolig

Lei ut hytta når du ikke bruker den. Vi viser deg hvordan.

- Skal du bare leie ut hytte fire uker om sommeren, er det ikke noe problem å ta jobben selv, sier Grete Sexe, daglig leder i Novasol, et firma som driver med utleie av fritidsboliger over store deler av Europa.

Da kan du ganske enkelt legge ut en rubrikkannonse på nettsteder som finn.no eller rubrikk.no.
- Men tenker du å leie ut i større skala, vil du nå ut til flere brukere ved å benytte et firma enn om du bare legger den ut på nettet selv. Novasol når for eksempel ut til 21 land, og dermed blir ikke utleien konsentrert kun om de norske ferien. Vår trafikk er jevn og god fra begynnelsen av mai og ut september, i tillegg til ferieukene ved jul og påske. Med et firma har du også en solid aktør i ryggen, sier Sexe.

Ønsker du å benytte deg av et utleiefirma, bør du først tenke gjennom hvor mye du ønsker å leie ut hytta og hvor mye vil du bruke den selv. Novasol krever for eksempel at minst 10 uker settes av til utleie. Minst noen av dem må være blant de populære ukene i høysesongen.

- Huseieren får månedlige rapporter om hvilke bookinger som foreligger. Huseier kan også gå inn på nettsidene og få up-to-date informasjon om nye bookinger, samt reservere boligen for eget bruk, sier Sexe.

Et selskap som Novasol tar 38% av utleieinntektene. Det dekker alle kostnader, inkludert markedsføring.
- Vi anbefaler en utleiepris basert på våre erfaringer om hva som skal til for å få mest utleie, men huseier har siste ordet. Pris kan også justeres årlig.

- Har du et godt hus, med en god beliggenhet, nær en de større innfartsårene til Norge, og i tillegg kanskje har en båt du kan leie ut med huset, har du store sjanser for å få leid ut fritidsboligen, mener Sexe.
23. oktober 2008

Mer om Kjøp og salg av bolig

10 gode råd for et godt boligsalg

Kjøp og salg av bolig Boligmarkedet har en boost på høsten, og spesielt august står frem som en bedre salgsmåned. Står du rett foran et boligsalg kan disse rådene være verdt å lese!

Rettigheter ved feil/mangler bolig

Kjøp og salg av bolig Se hvilke rettigheter du har som kjøper hvis boligen er mangelfull etter avhendingsloven.

Dette koster hytta

Kjøp og salg av bolig Hytta koster mer enn hva du betaler for eiendommen. Her er utgiftene du må ha med i regnestykket.

Når boligen "selges som den er"

Kjøp og salg av bolig Hva betyr det at en bolig selges som den er, og hva innebærer det for rettighetene dine som kjøper?

Ikke kast bort millioner på boligkjøpet

Kjøp og salg av bolig Et dårlig boligkjøp kan koste deg dyrt. Men det er mulig å sikre seg.

Kjøp av hytte

Kjøp og salg av bolig Kjøp av egen hytte enten på fjellet eller ved sjøen er drømmen for mange. Men hva anbefaler ekspertene deg for at du skal få mest mulig igjen for pengen...

Slik får du skreddersydd ferdighus

Kjøp og salg av bolig Et skreddersydd ferdighus er fullt mulig. Start tidlig og søk faghjelp, og du kan få et ferdighus som er unikt for deg.

Nordmenn vil ha murhus

Kjøp og salg av bolig Nordmenn vil ha murhus etter ferieturene. Og erfarne etablerere er de ivrigste.

Begreper for boligers størrelse

Kjøp og salg av bolig Begrepene som brukes for å angi størrelsen på en bolig er mange. Etter mange klagesaker og diskusjoner rundt boligstørrelser, har vi nå fått nye regler...

Nyttige tips ved salg av bolig

Kjøp og salg av bolig I et tregt marked er det viktig å være bevisst på hva som skal skje i salgsprosessen. Her er noen nyttige tips ved salg av bolig.

Klage på huskjøp : Bollene stekes skjevt

Kjøp og salg av bolig Oslo (NW): Mange boligkjøpere har svært urealistiske forventninger til hva eierskifteforsikringen dekker, viser klagelisten.

Alt om boareal

Kjøp og salg av bolig Alt du trenger å vite om boareal!

Feriebolig i Marokko

Kjøp og salg av bolig Flere velger feriebolig i Marokko - et land med godt klima og trivelige levekostnader. Vi i Villa har besøkt to nordmenn som har kjøpt riad i Marrakech.

Tradisjonsrik hytte - i eventyrets rike

Kjøp og salg av bolig Familien falt for hytta bygget i Soria Morias rike på Gaustablikk, i jakten på det beste skiterrenget. Hytta er ny og moderne, men bygget på gamle...

Hytteidyll ved Gålå

Kjøp og salg av bolig Hytta ved Gålå i Gudbrandsdalen har idyllisk beliggenhet med flotte turmuligheter både til fots og på ski.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no