Slik leier du ut hytta

Kjøp og salg av bolig

Lei ut hytta når du ikke bruker den. Vi viser deg hvordan.

- Skal du bare leie ut hytte fire uker om sommeren, er det ikke noe problem å ta jobben selv, sier Grete Sexe, daglig leder i Novasol, et firma som driver med utleie av fritidsboliger over store deler av Europa.

Da kan du ganske enkelt legge ut en rubrikkannonse på nettsteder som finn.no eller rubrikk.no.
- Men tenker du å leie ut i større skala, vil du nå ut til flere brukere ved å benytte et firma enn om du bare legger den ut på nettet selv. Novasol når for eksempel ut til 21 land, og dermed blir ikke utleien konsentrert kun om de norske ferien. Vår trafikk er jevn og god fra begynnelsen av mai og ut september, i tillegg til ferieukene ved jul og påske. Med et firma har du også en solid aktør i ryggen, sier Sexe.

Ønsker du å benytte deg av et utleiefirma, bør du først tenke gjennom hvor mye du ønsker å leie ut hytta og hvor mye vil du bruke den selv. Novasol krever for eksempel at minst 10 uker settes av til utleie. Minst noen av dem må være blant de populære ukene i høysesongen.

- Huseieren får månedlige rapporter om hvilke bookinger som foreligger. Huseier kan også gå inn på nettsidene og få up-to-date informasjon om nye bookinger, samt reservere boligen for eget bruk, sier Sexe.

Et selskap som Novasol tar 38% av utleieinntektene. Det dekker alle kostnader, inkludert markedsføring.
- Vi anbefaler en utleiepris basert på våre erfaringer om hva som skal til for å få mest utleie, men huseier har siste ordet. Pris kan også justeres årlig.

- Har du et godt hus, med en god beliggenhet, nær en de større innfartsårene til Norge, og i tillegg kanskje har en båt du kan leie ut med huset, har du store sjanser for å få leid ut fritidsboligen, mener Sexe.
23 oktober 2008

Foreslår angrerett etter boligkjøp

Forbrukerrådet vil ha angrerett ved boligkjøp hvor viktig informasjon om tilstanden mangler. Se hvordan forslaget kan påvirke deg som kjøper og selger...

Boligsalgsrapport premierer gode huseiere

Fra 1. januar ble boligsalgsrapport en standard ved salg. Hvordan dette vil påvirke deg som selger eller kjøper kan du få svar på her.

Dette får du sannsynligvis aldri oppleve på visning - her får du...

Eiendomsmeglere finner på mye rart for å få solgt boliger, men dette er nok det heftigste vi har sett hittil! Et eiendomsmeglerfirma i Nederland har...

Ukjente feller ved boligkjøp

Offentlige registre har langt mer informasjon om norske eiendommer enn det folk flest er klar over.

Nyttige tips ved salg av bolig

I et tregt marked er det viktig å være bevisst på hva som skal skje i salgsprosessen. Her er noen nyttige tips ved salg av bolig.

Slik gjør du boligen lettsolgt

Med noen få enkle grep, kan du få solgt boligen din allerede etter første visning. Signe Schineller fra «Boligkrise» gir deg sine beste salgstips.

Gratis arkitektråd til alle

Oslo Arkitektforening tilbyr gratis rådgivning til alle som har behov for arkitekthjelp, en gang i uken, hver torsdag mellom kl. 12 og 19. Her, i deres...

Rettigheter ved feil/mangler bolig

Se hvilke rettigheter du har som kjøper hvis boligen er mangelfull etter avhendingsloven.

Hytteidyll ved Gålå

Hytta ved Gålå i Gudbrandsdalen har idyllisk beliggenhet med flotte turmuligheter både til fots og på ski.

10 gode råd for et godt boligsalg

Boligmarkedet har en boost på høsten, og spesielt august står frem som en bedre salgsmåned. Står du rett foran et boligsalg kan disse rådene være verdt...

Feriebolig i Marokko

Flere velger feriebolig i Marokko - et land med godt klima og trivelige levekostnader. Vi i Villa har besøkt to nordmenn som har kjøpt riad i Marrakech.

Dette koster hytta

Hytta koster mer enn hva du betaler for eiendommen. Her er utgiftene du må ha med i regnestykket.

Komfortabel hyttedrøm i Valdres

På en usjenert hyttetomt med vidåpen utsikt over fjellandskapet i Aurdal har ekteparet Kari og Odd Killengreen bygget laftet tømmerhytte i tradisjonsrik...

Alt om boareal

Alt du trenger å vite om boareal!

Bygge nytt hus

Drømmer du om å bygge nytt hus? Her får du generelle råd, og nyttige tips fra husleverandører og advokat Pål Morten Grande.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no