Kritiserer egen bransje

Personlig økonomi

BYGGmax-sjef Magnus Agervald går ut mot bransjen han selv er en del av, og kritiserer kollegaers manglende vilje til å publisere priser og lagerstatus på nettet.


Foto: Byggmax
– Dette står ikke i forhold til hva norske forbrukere bør kunne forvente seg i 2008. Behovet for informasjon blir ikke mindre når man vet at det kan være store variasjoner i pris, sier Agervald.
Boligkjøp er den største enkeltinvesteringen de fleste av oss gjør i løpet av et langt liv. ByggMAX mener byggevarebransjen slett ikke gjør det lett for kunden når de fleste byggevarehus bevisst unnlater å publisere på nettsidene sine hva varene koster og hva som finnes på lager. Ifølge undersøkelser kan prisavvikene på sammenlignbare varer i norske byggevarehus ligge på mellom hele 30 - 50 prosent.

Ønsker debatt
BYGGmax ønsker nå en debatt rundt det at byggevarebransjen bevisst unnlater å ta i bruk tilgjengelig informasjonsteknologi. Med publisering av prisene på internett mener BYGGmax det vil bli enklere for kunden å se hva totalkostnadene blir og hvor man kan spare inn ved å sammenligne priser. Synliggjøres også varelageret, vet man også når man får varene og om det er nødvendig å vente i flere dager eller uker på levering.
Tom W. Borthen, administrerende direktør i Løvenskiold Handel, ønsker ikke å kommentere utspillene fra BYGGmax, annet enn at Maxbo gjør det de mener er riktig, og at BYGGmax får gjøre det de mener er riktig.

Pusser opp for milliarder
Nordmenn ligger på Europatoppen i oppussing. Ifølge SSB ble det igangsatt bygging av nærmere 5,5 millioner kvadratmeter bygningsmasse til bolig- eller fritidsbruk i 2007. Ifølge Prognosesenteret pusset nordmenn opp boliger og hytter for rekordhøye 55 milliarder kroner i løpet av fjoråret.
23 oktober 2008

Nesten halvparten vil pusse opp i vår og sommer

FINN.no har kartlagt nordmenns oppussingsplaner i vår- og sommersesongen, og nesten halvparten av oss har planer om å oppgradere boligen. Men er du en...

Har ikke råd til å arve – frykter konflikt

Hele 3 av 4 nordmenn kjenner noen som er blitt uvenner på grunn av arv. Den samme høye andelen sier dessuten at de er usikre på om de har råd til å...

6 gode sparetips

Vi snakket med forbrukerøkonom Silje Sandmæl om hvor man bør begynne, hvor man kan spare og hvorfor det kan gå galt.

Konvertering av byggelån

Byggelånet kan, som vi tidligere har berørt, sees på som en "kreditt" og ikke som et vanlig lån.

Eiendom - sikker investering?

Er eiendom en sikker investering? Renten er fortsatt lav, og folk låner store beløp til bolig, fritidseiendom, rehabilitering eller oppussing. Investeri...

Gjør boligformuen om til kontanter

Hvis du eier din egen bolig og er over 60 år kan du frigjøre mer penger til forbruk med et seniorlån. 5000 nordmenn har allerede gjort det, og en årsak...

Feil og mangler ved boligkjøp

Hvis du oppdager feil og mangler ved boligkjøp bør du sende en skriftlig reklamasjon til selger så fort som mulig.

Slik setter du opp budsjett

Med et budsjett vil du lettere få kontroll over privatøkonomien. Slik går du frem for å sette opp ditt eget budsjett.

Omgå arveavgiften med årlige gaver

Det økte fribeløpet for gaver gjør det lettere å arve seg til rikdom, men det kan ikke brukes som smutthull for å overføre eiendom.

Eierskifteforsikring – en trygghet?

Et av tilbudene du kanskje får når du skal selge eiendommen din, er å tegne en egen eierskifteforsikring. Men hvilken trygghet gir en slik forsikring...

All info om eiendom på ett nettsted

For første gang er all viktig informasjon om alle norske eiendommer tilgjengelig på ett sted på internett.

10 enkle sparetips i hverdagen

Det er ofte de små besparelsene som merkes i budsjettet, bare de blir mange nok. Vi gir deg 10 tips til hvordan du unngår sløsing i hverdagen!

Oppussing, verdistigning og skattemessige konsekvenser

En tommelfingerregel er at verdiøkningen ved oppussing tilsvarer en fjerdepart av investert beløp. Pusser du opp for 200 000 kroner, stiger verdien av...

Unngå problemer ved leie eller utleie av bolig

I følge husleietvistutvalget øker antallet tvister mellom uteleier og leietaker.

Penger å tjene på hytteutleie

Det er penger å tjene på å leie ut familiehytta, og skattevilkårene er gode.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected]er.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no