Spar 15 000 med enkle tiltak

Personlig økonomi

Her er sparetips for deg som trenger å stramme inn livreima. Med enkle grep kan du spare 15 000 kroner årlig i hjemmet.

Sett opp handleliste = ca. 2000,- spart
Se over kjøleskap og matskap og sett opp en handleliste før du går i butikken, så reduserer du impulskjøpene. Hvis du handler er par ganger i uken og unngår et unødig impulskjøp til 20 kroner hver gang, sparer du 2000 kroner i året. Bruker du i tillegg kontanter når du handler, er det lettere å ha oversikten over hvor mye som går ut av kontoen.

Ta kontroll over temperaturen = fra 1000,- spart
Rundt seksti prosent av strømforbruket går til oppvarming, så her er det penger å spare. Skru ned temperaturen én grad, og du sparer fem prosent. Sleng et pledd over bena og varm hendene på en kopp te heller enn å skru opp temperaturen. Unngå å varme opp rom du ikke bruker, og luft kort, men effektivt, slik at overflatene ikke rekker å kjøles ned.

Lag matpakke = ca. 5000,- spart
Fyll kjøleskapet med matvarer som gjør det lett og fristende å lage matpakke. Du kan spare flere tusen i året på å droppe kjøpelunsjen. Kutt ut ettermiddagssnacksen på jobb og ha i stedet en skål med frukt stående på arbeidsbordet. Ikke bare er det sunnere, men du kan spare rundt femten hundre kroner i året på ikke å kjøpe sjokolade hver dag.

Bruk termos = ca. 5000,- spart
Lag en kanne kaffe og hell den på termos i stedet for å la kaffetrakteren stå på. Det gjør uansett bare kaffe sur når den står på plata. Drikker du kaffen hjemme eller tar med en termos på jobb i stedet for å kjøpe en kaffe latte på vei til jobb, kan du spare rundt 5000 kroner i året.

Sett av penger til store kjøp og oppussing = fra 0,- til 3000,-
Unngå kredittkjøp med mindre du vet du kan betale tilbake hele beløpet før rentene begynner å løpe. Sett i stedet av penger slik at du kan betale kontant. En fast overføring fra lønnskonto til sparekonto kan gjøre det lettere å bli disiplinert i sparingen.

Unngå unødige kjøp = fra 0,- til 5000,- spart
Det er ofte fristende å kjøpe lekre ting til hjemmet, men når renta er høy og lommeboka smal, er det andre ting som er viktigere å prioritere. I stedet for å kjøpe pynteting, kan du bruke naturen til å pynte opp. En skål med kongler er koselig nå på høsten, og en velplassert trollgrein i vase kan være et like dramatisk blikkfang som friske blomster.
23 oktober 2008

Nesten halvparten vil pusse opp i vår og sommer

FINN.no har kartlagt nordmenns oppussingsplaner i vår- og sommersesongen, og nesten halvparten av oss har planer om å oppgradere boligen. Men er du en...

Har ikke råd til å arve – frykter konflikt

Hele 3 av 4 nordmenn kjenner noen som er blitt uvenner på grunn av arv. Den samme høye andelen sier dessuten at de er usikre på om de har råd til å...

6 gode sparetips

Vi snakket med forbrukerøkonom Silje Sandmæl om hvor man bør begynne, hvor man kan spare og hvorfor det kan gå galt.

Konvertering av byggelån

Byggelånet kan, som vi tidligere har berørt, sees på som en "kreditt" og ikke som et vanlig lån.

Eiendom - sikker investering?

Er eiendom en sikker investering? Renten er fortsatt lav, og folk låner store beløp til bolig, fritidseiendom, rehabilitering eller oppussing. Investeri...

Gjør boligformuen om til kontanter

Hvis du eier din egen bolig og er over 60 år kan du frigjøre mer penger til forbruk med et seniorlån. 5000 nordmenn har allerede gjort det, og en årsak...

Feil og mangler ved boligkjøp

Hvis du oppdager feil og mangler ved boligkjøp bør du sende en skriftlig reklamasjon til selger så fort som mulig.

Slik setter du opp budsjett

Med et budsjett vil du lettere få kontroll over privatøkonomien. Slik går du frem for å sette opp ditt eget budsjett.

Omgå arveavgiften med årlige gaver

Det økte fribeløpet for gaver gjør det lettere å arve seg til rikdom, men det kan ikke brukes som smutthull for å overføre eiendom.

Eierskifteforsikring – en trygghet?

Et av tilbudene du kanskje får når du skal selge eiendommen din, er å tegne en egen eierskifteforsikring. Men hvilken trygghet gir en slik forsikring...

All info om eiendom på ett nettsted

For første gang er all viktig informasjon om alle norske eiendommer tilgjengelig på ett sted på internett.

10 enkle sparetips i hverdagen

Det er ofte de små besparelsene som merkes i budsjettet, bare de blir mange nok. Vi gir deg 10 tips til hvordan du unngår sløsing i hverdagen!

Oppussing, verdistigning og skattemessige konsekvenser

En tommelfingerregel er at verdiøkningen ved oppussing tilsvarer en fjerdepart av investert beløp. Pusser du opp for 200 000 kroner, stiger verdien av...

Unngå problemer ved leie eller utleie av bolig

I følge husleietvistutvalget øker antallet tvister mellom uteleier og leietaker.

Penger å tjene på hytteutleie

Det er penger å tjene på å leie ut familiehytta, og skattevilkårene er gode.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no