Badet bør være rent – å sluntre unna er ikke pent!
Badet bør være rent – å sluntre unna er ikke pent! Bilde: Getty Images

6 dødssynder på badet

Dobørsten er din beste venn om du vil unngå å irritere dem du deler bad med. Manglende hygiene er det som plager oss nordmenn mest hva angår uvaner på badet. Hva med deg – gremmer du deg mest over manglende dopapir eller at dosetet ikke er lagt ned? Stem nederst i artikkelen!

Villeroy & Boch har i samarbeid med YouGov intervjuet ca 1000 nordmenn om  hvilke uvaner som er de mest plagsomme på husets våteste rom.

De største irritasjonsmomentene var definitivt dem som hadde med manglende hygiene – og omtenksomhet – å gjøre: 

1. Å ikke gjøre rent med dobørsten etter dobesøket

Det er IKKE ålreit å vippe opp dolokket for å bli overrumplet av ... ja, du vet. Takk til deg, du forrige gjest – fint om du vasker vekk sørgerendene dine selv neste gang du har gjort nummer to. Ifølge undersøkelsen irriterer 38 % seg over manglende bruk av dobørsten, noe som er høyst forståelig.

BONUSPOENG ... gis til menn som vasker bort urinskvetter på gulvet, og kvinner må selvfølgelig huske å benytte seg av søppelbøtten for å kvitte seg med bind og tamponger.  

2. Hår i dusjen eller vasken

36 % irriterer seg over gjenglemte hårrester i dusjen eller vasken. Ikke bare tetter hårene sluket, det er også nokså ekkelt å måtte manøvrere blant andres kroppslige avfall når man er på badet for å gjøre seg ren og pen.

BONUSPOENG ... går til alle som faktisk åpner risten og rengjør sluket med jevne mellomrom. Regelen hjemme hos oss er at dette er en oppgave for den i husstanden med det lengste håret.   

3. Å ikke bytte dorull når hylsen er tom

Hjelp! Du sitter der og har gjort ditt fornødne, når du brått oppdager at det er tomt for dopapir. Sistemann på do har etterlatt deg med en gapende tom og grå hylse, og du kan bare håpe på at dorull-lageret er innen rekkevidde.

Ifølge undersøkelsen irriterer 32 % av nordmenn seg over dem som ikke fyller på mer papir ved rullens ende.  

BONUSPOENG ... får du dersom du tar hensyn til partneren din og lar papiret henge med den foretrukne siden ut eller inn

4. La skitne klær og håndklær bli liggende på gulvet

Våte håndklær på et lunkent baderomsgulv er litt av en baderomsbombe. Å vasse i andres skitne truser og sokker er heller ikke et ideelt scenarie. 31 % gremmer seg over slipphendte familiemedlemmer som ikke plukker opp skittentøy og håndklær fra baderomsgulvet.

Et hett tips her er å investere i en håndkletørker og gjerne en egen skittentøyskurv til badet.  

BONUSPOENG ... går til dem som sørger for at det til enhver tid er en stabel rene håndklær tilgjengelig etter dusjen. 

5. Tannkremsøl i servanten eller på speilet

Plages du av ekle, størknede tannkremklyser i vasken og et speil full av Solidox-sprut? Da er du i godt selskap med 28 % av deltakerne i Villeroy & Bosch-undersøkelsen.

Tips: Sliter du med stadig søl i vasken, kan det hende at du ikke har godt nok fall i servanten din. Sørg i hvert fall for å ha en hendig svamp lett tilgjengelig for alle i familien. 

BONUSPOENG ... går til dem som også vasker tannbørsten sin med jevne mellomrom. Her kan det samle seg mange bakterier! 

6. Å ikke legge ned dosetet etter seg

Totalt 15 % irriterer seg over dette. Dette er en krangel mellom kjønnene som aldri dør, og det kommer ikke som noen overraskelse at det er flest kvinner som irriterer seg over at doringen står oppe.

Ifølge en kvinnelig kollega bør alle menn helst sitte og tisse, men så langt skal vi ikke gå. Bare sørg for å legge ned doringen, så slipper kvinnen i ditt liv å klaske stumpen ned på kaldt porselen neste gang hun tar et nattlig toalettbesøk. 

BONUSPOENG ... til deg som tar som en selvfølge at man vasker hendene etter å ha vært på do. Sjokkerende 20 % av alle nordmenn dropper nemlig å gjøre dette. 

Kjendis i dotrøbbel

Hvor lite sosialt akseptert det er å droppe håndvasken, fant for øvrig skuespilleren Jennifer Lawrence nylig ut.

I et intervju med MTV påstod hun at hun ikke vasket hendene etter dobesøk – etter sigende bare for å sjokkere dem hun ble intervjuet sammen med.

Internett eksploderte ved tanken på de skitne lankene til Jennifer Lawrence, som så seg nødt til å poste denne dementerende statusen på Facebook-siden sin.

Men hun klarte ikke å dy seg og måtte dra en liten spøk om at man kan godt kunne droppe håndvasken dersom man feilaktig brukte bidetet i stedet for toalettet. Internett på sitt beste, der altså. 

From Jen!

I hate talking to the Internet but I can't get asked another question about my hygiene on this press tour. I told MTV I didn't wash my hands after going to the bathroom because I was trying to gross out Josh and Liam and I ended up grossing out the world. Of course I wash my hands after going to the bathroom! (I can't believe I've put myself in a situation where I even have to say that.) Anyway with all the rumors I've ever heard about myself this is the one I really had to put to rest. -Jen

Posted by Jennifer Lawrence on Monday, 9 November 2015

 

Hvilken uvane irriterer du deg mest over? Stem under! 

12. november 2015
Mer om Annet om bad

Stopp innsyn med vindusfolie

Med dekorativ vindusfolie bevarer du lysinnfallet, men stenger ute naboer og forbipasserende.

Bytt berederen hvis den er over 15 år

Varmtvannsberederen holder ikke evig og kan gi store vannskader i huset ditt.

7 feil du selv fikser på badet

Har du et avløp som lukter vondt eller et toalett som renner? Ta tak i småfeilene på badet før problemene blir større og dyrere. Vår ekspert Roger...

Så stor varmtvannsbereder trenger du

Irriterer det deg over at det stadig er tomt for varmtvann når du skal dusje? Enten dusjer de for lenge, eller så har du for liten varmtvannsbereder.

Bad med vannbåren varme

Det drøye 7 m2 store badet under skråtaket er godt utnyttet. Nytt takvindu er satt inn. I hjørnet er det egen ”sminkeinnredning”. Krakken fungerer som...

– Beredere må sikres bedre

De nye reglene for sikring av varmtvannsberedere er ikke strenge nok, mener fagfolk.

Rent bad hele uka

Har badet en tendens til å se stygt ut før du rekker å ta helgevasken? Løsningen er å dele opp jobben.

Spar energi på badet

Badet er en kjent energisluker, men nå dukker det stadig opp flere smarte løsninger som tar hensyn til både lommeboken og miljøet. Vi har samlet 7 gode...

Antikke rørleggere

Det er vanskelig å rangere menneskenes viktigste oppfinnelser, men røret kommer nok et godt stykke opp på listen, i nærheten av hjulet og evnen til å lage ild. Da snakker vi om rør i vid for stand, inkludert kanalsystemer, inne og utendørs.

Fordeler med glassbyggesten

Man får en helt spesiell fasade på bygninger som består av glassbyggesten. Lyset bryter gjennom de mønstrete flatene og gir en flott effekt inne som...

Installer ny bereder

Enten det er bakterieflora, energiøkonomi eller alder som er utslagsgivende, er det nå og da nødvendig med en ny varmtvannsbereder.

Riktig plassering av medisinskapet

Mange velger å oppbevare medisinene på badet. Det bør du unngå. Vi gir deg tipsene om hvor du bør plassere medisinskapet.

Norsk drikkevann må bli bedre

Norge har et vannledningsnett som i snitt er 100 år gammelt. Vannledningsrør og kloakkrør ligger ofte rett ved siden av hverandre. Dette er en av årsake...

Vaskerom ble velværerom

Vaskerommet ble et deilig velværerom på tross av et stramt budsjett og med stor egeninnsats.