Bad med vannbåren varme

Det drøye 7 m2 store badet under skråtaket er godt utnyttet. Nytt takvindu er satt inn. I hjørnet er det egen ”sminkeinnredning”. Krakken fungerer som kombinert sitteplass og skittentøyskurv
Nore VVS A/S er medlem av Varme & Bad-kjeden, og badet er bygget opp etter våtromsnormen, med 10 års kvalitetsgaranti.

Boblebadekaret under skråtaket er bygget inn med fliser og innfelt lys. På kanten er det lagt en skiferplate.
Det er benyttet litex våtromsplater på vegg og gulv som gir et ypperlig underlag for flislegging. (Raskt, enkelt, vanntett og kan med letthet brukes til konstruksjoner, innredning etc., noe som gjør den meget fleksibel). På dette badet er den bl.a. benyttet både til å lage lettvegg mellom toalett og dusjsone, samt til å lage fôring for innmuring av badekar.
Man har valgt å benytte Mira produkter i påstøp og membran. Baderommet har vannbåren varme fra fjernvarmeanlegg.
Flisene på gulv/vegger er benyttet i flere forskjellige alternativer i Casa dolce casa, Flagstone White-serien. Her er det brukt grunnflis 19,1x19,1, og som dekorflis har man valgt å felle inn samme flis i annen størrelse 38,2x38,2, som går igjen på hele badet. I gulvets dusjsone har man valgt å bruke mosaikkfliser fra samme leverandør.


Mellom toalettet og dusjhjørnet er det satt opp en vegg av fliser og glassbyggersten. De sandfargede flisene er kvadratiske.
I lettvegg som skiller mellom dusj og toalett, er det innfelt to rader horisontalt med glassbyggerstein (dråpemotiv) innrammet i en rad mosaikk for å harmonere med gulvet i dusjsonen. På gulvet foran den ene servantløsningen er alt nedlagt, et kvadratisk mønster bestående av fire stk. 38,2x38,2 innrammet med en mosaikkbord. Boblekaret er innmurt med en blanding av 19,1x19,1, mosaikk og mosaikkbord. Dette gjør innrammingen spennende. I tillegg er det lagt inn tre lyspunkter i innrammingens buede del.
Baderomsinnredning og tak er i hamoni da det her er valgt bjørk som tresort begge steder. Benkeplater er av stein (svart) og med underlimte servanter. Boblekaret er omkranset av samme steinsort. Som detaljer på badet har man valgt å benytte krom og børstet krom utførelse. Dette gjelder for baderomsarmaturer, elinstallasjoner etc. Det er valgt vannbåren varme i gulvet da dette ble vurdert å være den beste løsningen her.Lyssetting er gjort med downlights med dimmere fordelt i fire soner på badet. Dette gir en meget fin effekt uavhengig av hverandre eller sammen.
Dusjløsningen bestående av en ”Aqua-tower 300” fra Grohe som gir tre forskjellige spylemuligheter. Til toalettet som er vegghengt, er det valgt å sette til en ”bidetløsning” også denne fra Grohe.
Badets ventilasjon består av en kanalvifte med innmontert hydrostat, fuktstyrt, som dekker kravene for baderom.
Boblekaret er ”lite og snertent” noe som ga rom for å lage en omramming rundt. Her kan man nyte luft/vannmassasje mens man kan se på stjernehimmelen gjennom takvinduet i skråtaket.


13. februar 2013
Mer om Annet om bad

Stopp innsyn med vindusfolie

Med dekorativ vindusfolie bevarer du lysinnfallet, men stenger ute naboer og forbipasserende.

Bytt berederen hvis den er over 15 år

Varmtvannsberederen holder ikke evig og kan gi store vannskader i huset ditt.

7 feil du selv fikser på badet

Har du et avløp som lukter vondt eller et toalett som renner? Ta tak i småfeilene på badet før problemene blir større og dyrere. Vår ekspert Roger...

Hviken vei skal dorullen henge?

Over? Under? Denne personlige preferansen får dodebatten til å rase. Stem på ditt valg! 

Så stor varmtvannsbereder trenger du

Irriterer det deg over at det stadig er tomt for varmtvann når du skal dusje? Enten dusjer de for lenge, eller så har du for liten varmtvannsbereder.

– Beredere må sikres bedre

De nye reglene for sikring av varmtvannsberedere er ikke strenge nok, mener fagfolk.

Rent bad hele uka

Har badet en tendens til å se stygt ut før du rekker å ta helgevasken? Løsningen er å dele opp jobben.

Spar energi på badet

Badet er en kjent energisluker, men nå dukker det stadig opp flere smarte løsninger som tar hensyn til både lommeboken og miljøet. Vi har samlet 7 gode...

Antikke rørleggere

Det er vanskelig å rangere menneskenes viktigste oppfinnelser, men røret kommer nok et godt stykke opp på listen, i nærheten av hjulet og evnen til å lage ild. Da snakker vi om rør i vid for stand, inkludert kanalsystemer, inne og utendørs.

Fordeler med glassbyggesten

Man får en helt spesiell fasade på bygninger som består av glassbyggesten. Lyset bryter gjennom de mønstrete flatene og gir en flott effekt inne som...

Installer ny bereder

Enten det er bakterieflora, energiøkonomi eller alder som er utslagsgivende, er det nå og da nødvendig med en ny varmtvannsbereder.

Riktig plassering av medisinskapet

Mange velger å oppbevare medisinene på badet. Det bør du unngå. Vi gir deg tipsene om hvor du bør plassere medisinskapet.

Norsk drikkevann må bli bedre

Norge har et vannledningsnett som i snitt er 100 år gammelt. Vannledningsrør og kloakkrør ligger ofte rett ved siden av hverandre. Dette er en av årsake...

Vaskerom ble velværerom

Vaskerommet ble et deilig velværerom på tross av et stramt budsjett og med stor egeninnsats.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no