Dyre vannskader

Årlig oppstår det vannskader i norske hjem for over 1 milliard kroner. Å forhøre seg hos fagfolk er derfor en god start på arbeidet. All planlegging, arbeid og valg av produkter skal tilfredstille krav til og spesifikasjoner angitt i Byggebransjens Våtromnorm.
Et godt bad med varme i gulvet og keramiske fliser på gulv og vegg står høyt oppe på ønskelisten for mange. Derfor blir det lagt ned mye penger på badet. I løpet av året vil vi pusse opp badene våre for millioner av kroner. Da er det ekstra viktig å velge en byggteknisk løsning som gir gode og varige resultater. Erfarne hobbyhåndverkere vil gjøre deler av jobben selv. De fleste bruker fagfolk. Uansett om du er profesjonell eller hobbyhåndverker har du en rekke sikringstiltak og byggtekniske krav å forholde deg til.

Membran
Forsikringen dekker ikke vannskader som skyldes manglende membran eller dårlige detaljløsninger. Før membranen monteres, må det klargjøres hvilke deler av rommet som er våte- og tørre soner. Hele gulvet skal ha en membran i en tykkelse på minimum 1,5 mm. På vegger i våte soner skal tykkelsen på membranen være minimum 1 mm. Husk at det stilles spesielle krav til trebaserte gulv dersom det skal legges varmekabler.


Oppbygging av våtrom
Noen ev de viktigste punktene ved oppbygging av våtrom er:

  • Undergulv skal ha fall før membran legges.

  • Membranen skal alltid festes under klemringen i sluket. Gamle støpejernsluk bør fjernes.

  • Platekledte vegger må være tilstrekkelig avstivet dersom de skal flislegges.

  • Keramiske fliser på gulv i våtrom må ha lavt vannoppsug, ref. Norsk Standard.

23. oktober 2008
Mer om Annet om bad

Stopp innsyn med vindusfolie

Med dekorativ vindusfolie bevarer du lysinnfallet, men stenger ute naboer og forbipasserende.

Bytt berederen hvis den er over 15 år

Varmtvannsberederen holder ikke evig og kan gi store vannskader i huset ditt.

7 feil du selv fikser på badet

Har du et avløp som lukter vondt eller et toalett som renner? Ta tak i småfeilene på badet før problemene blir større og dyrere. Vår ekspert Roger...

Hviken vei skal dorullen henge?

Over? Under? Denne personlige preferansen får dodebatten til å rase. Stem på ditt valg! 

Så stor varmtvannsbereder trenger du

Irriterer det deg over at det stadig er tomt for varmtvann når du skal dusje? Enten dusjer de for lenge, eller så har du for liten varmtvannsbereder.

Bad med vannbåren varme

Det drøye 7 m2 store badet under skråtaket er godt utnyttet. Nytt takvindu er satt inn. I hjørnet er det egen ”sminkeinnredning”. Krakken fungerer som kombinert sitteplass og skittentøyskurv

– Beredere må sikres bedre

De nye reglene for sikring av varmtvannsberedere er ikke strenge nok, mener fagfolk.

Rent bad hele uka

Har badet en tendens til å se stygt ut før du rekker å ta helgevasken? Løsningen er å dele opp jobben.

Spar energi på badet

Badet er en kjent energisluker, men nå dukker det stadig opp flere smarte løsninger som tar hensyn til både lommeboken og miljøet. Vi har samlet 7 gode tips!

Antikke rørleggere

Det er vanskelig å rangere menneskenes viktigste oppfinnelser, men røret kommer nok et godt stykke opp på listen, i nærheten av hjulet og evnen til å...

Fordeler med glassbyggesten

Man får en helt spesiell fasade på bygninger som består av glassbyggesten. Lyset bryter gjennom de mønstrete flatene og gir en flott effekt inne som...

Installer ny bereder

Enten det er bakterieflora, energiøkonomi eller alder som er utslagsgivende, er det nå og da nødvendig med en ny varmtvannsbereder.

Riktig plassering av medisinskapet

Mange velger å oppbevare medisinene på badet. Det bør du unngå. Vi gir deg tipsene om hvor du bør plassere medisinskapet.

Norsk drikkevann må bli bedre

Norge har et vannledningsnett som i snitt er 100 år gammelt. Vannledningsrør og kloakkrør ligger ofte rett ved siden av hverandre. Dette er en av årsake...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no