Bilde: Produsentene

Håndkletørker – en hverdagsluksus

Annet om bad

Varme, tørre håndklær er en hverdagsluksus det er lett å bli vant til.

En håndkletørker på badet er like aktuelt sommer som vinter. Om vinteren er det deilig å kunne stige ut av dusjen og tulle seg inn i et varm håndkle. Sommerstid er lufta fuktigere og håndklærne i hyppigere bruk, og da vil en håndkletørker sørge for tørre håndkler hver gang.

Håndkletørkere har vært mer vanlig i andre land, men nå begynner man å få opp øynene for det i Norge også. Det mener i alle fall Magne Åkvåg i Pax Electro Products, og legger til at håndkletørkere ikke behøver være forbeholdt håndklær. Han har selv håndkletørkere på alle sine bad, og kan fortelle at de er i bruk året rundt.

– Det er utrolig praktisk med en håndkletørker. Om sommeren henger det håndklær, badetøy og våte fotballsko på den, og om vinteren er den dekket av snøvåte luer, votter og skjerf.


Plass til flere: Med en romslig håndkletørker kan hele familien nyte godt av tørre, varme håndklær. Foto: Pax

Planlegg i god tid
En håndkletørker er noe som gjerne legges inn når badet pusses opp. Allerede i planleggingsfasen bør du bestemme deg for hvor du vil ha håndkletørkeren.

– Man må tenke på det tidlig nok i prosessen når man pusser opp badet, det vil si før man lukker veggene. Strømmen kommer til håndkletørkeren via punkt i veggen. Det punktet må legges der håndkletørkeren kommer, på samme måte som man bestemmer seg for hvor de andre tingene skal være på et flislagt bad, sier Åkvåg.

Les også:

6 dødssynder på badet

Dobørsten er din beste venn om du vil unngå å irritere dem du deler bad med. Manglende hygiene er det som plager oss nordmenn mest hva angår uvaner...

Det å pusse opp et bad er for mange en dyr affære, og ikke alle ser seg råd til å installere håndkletørker. Åkvåg anbefaler dog at man tenker fremover og planlegger for bedre tider.

Får det du betaler for
– Har du ikke råd til å gå for håndkletørker når du pusser opp badet, bør du vurdere å legge inn et strømpunkt likevel. Det er billigere og lettere å få det utført samtidig enn å ta det igjen senere. Da har du muligheten til å kjøpe og installere en håndkletørker senere når du har råd til det, sier han.

Du kan få kjøpt håndkletørkere for under et par tusenlapper til flere titalls tusen kroner, men i følge Åkvåg ligger de fleste som selges rundt 7-8000 kroner.

– Også her får du det du betaler for. Jeg ville nok ikke valgt det billigste, men ville heller gått for noe som holder til neste gang du skal pusse opp badet igjen. I et bad pusset opp for flere hundre tusen kroner utgjør prisen for håndkletørkeren lite, men det kan bli dyrt og klønete om du velger en billig som må skiftes ut senere, sier Åkvåg.


Alltid tørre håndklær: Håndkletørkere kommer i ulike størrelser. Foto: Pax

Elektrisk eller vannbåren varme
Du kan få håndkletørkere som enten er elektriske eller som er tilknyttet systemet for vannbåren varme. Hos Pax har de valgt å satse elektriske håndkletørkere, fordi de mener disse er mer fleksible enn de vannbårene.

– Med en elektrisk håndkletørker kan du både ha tidsregulering og temperaturregulering, og du kan raskere få temperaturen opp eller ned ved behov.

Les også:

Få mykt og velduftende tøy uten tøymykner

Vi har lært det: Tøymykner er allergifremkallende og dårlig for miljøet. Derfor gir vi deg en god erstatning for å få mykt og velduftende tøy.

Drar lite strøm
Etter vinterens strømsjokk kan en håndkletørker virke som en unødvendig strømsluker, men i følge Åkvåg drar de minimalt med strøm.

– Den største håndkletørkeren vår tar 110 watt, noe som tilsvarer et par lyspærer, men den er da også stor. Den varmer godt og holder rundt 55 grader utvendig. Du kan også få tørkere ned i 40 eller 60 watt, sier han.

Designelement i rommet
Selv om en håndkletørker bidrar med varme til badet, er den likevel ikke nok til å varme opp rommet alene. Derimot kan man se håndkletørkeren som et estetisk element i rommet.

– Dagens bad er gjerne store, men store veggflater. Her blir håndkletørkeren vel så mye et møbel som et praktisk element. De som har økonomi til det, vurderer håndkletørkere med én gang, sier Åkvåg.

30. august 2011
Mer om Annet om bad

Stopp innsyn med vindusfolie

Annet om bad Med dekorativ vindusfolie bevarer du lysinnfallet, men stenger ute naboer og forbipasserende.

Bakteriefeller i hjemmet

Annet om bad Ikke alle bakterier er skadelige, men noen kan gjøre oss syke.

Bytt berederen hvis den er over 15 år

Annet om bad Varmtvannsberederen holder ikke evig og kan gi store vannskader i huset ditt.

7 feil du selv fikser på badet

Annet om bad Har du et avløp som lukter vondt eller et toalett som renner? Ta tak i småfeilene på badet før problemene blir større og dyrere. Vår ekspert Roger Nyström guider deg. 

6 dødssynder på badet

Annet om bad Irriterer du deg over dem som sluntrer unna alminnelig folkeskikk på badet? Se hva folk flest ergrer seg mest over!

Hviken vei skal dorullen henge?

Annet om bad Over? Under? Denne personlige preferansen får dodebatten til å rase. Stem på ditt valg! 

Så stor varmtvannsbereder trenger du

Annet om bad Irriterer det deg over at det stadig er tomt for varmtvann når du skal dusje? Enten dusjer de for lenge, eller så har du for liten varmtvannsbereder. 

Bad med vannbåren varme

Annet om bad Det drøye 7 m2 store badet under skråtaket er godt utnyttet. Nytt takvindu er satt inn. I hjørnet er det egen ”sminkeinnredning”. Krakken fungerer som...

– Beredere må sikres bedre

Annet om bad De nye reglene for sikring av varmtvannsberedere er ikke strenge nok, mener fagfolk.

Rent bad hele uka

Annet om bad Har badet en tendens til å se stygt ut før du rekker å ta helgevasken? Løsningen er å dele opp jobben.

Spar energi på badet

Annet om bad Badet er en kjent energisluker, men nå dukker det stadig opp flere smarte løsninger som tar hensyn til både lommeboken og miljøet. Vi har samlet 7 gode...

Antikke rørleggere

Annet om bad Det er vanskelig å rangere menneskenes viktigste oppfinnelser, men røret kommer nok et godt stykke opp på listen, i nærheten av hjulet og evnen til å...

Fordeler med glassbyggesten

Annet om bad Man får en helt spesiell fasade på bygninger som består av glassbyggesten. Lyset bryter gjennom de mønstrete flatene og gir en flott effekt inne som ute.

Installer ny bereder

Annet om bad Enten det er bakterieflora, energiøkonomi eller alder som er utslagsgivende, er det nå og da nødvendig med en ny varmtvannsbereder.

Norsk drikkevann må bli bedre

Annet om bad Norge har et vannledningsnett som i snitt er 100 år gammelt. Vannledningsrør og kloakkrør ligger ofte rett ved siden av hverandre. Dette er en av årsake...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no