Bilde: Colourbox

Riktig plassering av medisinskapet

Mange velger å oppbevare medisinene på badet. Det bør du unngå. Vi gir deg tipsene om hvor du bør plassere medisinskapet.

Er du en av mange som har medisinskapet på badet? Da bør du vurdere å finne en ny plass for det. Badet er nemlig et av de minst egnede rommene i huset for medisiner.

Et annet uheldig sted å ha medisinskapet, er på kjøkkenet. Det finnes i dag kjøkkeninnredninger hvor du kan få låsbart skap beregnet på medisiner eller vaskemidler. Har du små barn i hus, kan det anbefales å låse bort klor og andre potensielt farlige midler i et slikt skap, men medisiner hører ikke hjemme der.

Unngå fukt og varme
Årsaken til at bad og kjøkken ikke er egnet for medisinskap, er at medisiner ikke bør oppbevares slik at de utsettes for fukt eller høy temperatur.

Sterkt sollys skal også være også uheldig. Du bør derfor unngå å henge medisinskapet på et sted hvor sola vil kunne skinne inn gjennom et vindu og treffe skapet.


Mye å holde styr på? Ta godt vare på medisinene.

Tørt og i romtemperatur best
Som en tommelfingerregel bør medisiner lagres tørt og i romtemperatur, men det finnes unntak. Noen medisiner bør for eksempel oppbevares i kjøleskap. Les alltid på emballasjen hvordan den enkelte medisin bør oppbevares.

Gode plasseringer
Så hvor er en god plassering av medisinskapet? Et bra alternativ er hovedsoverommet. Det har gjerne en jevn temperatur og er i tillegg utenfor barns synsvidde.

En annen mulighet er å henge det i gangen så høyt at barn ikke når tak i skapet. Men husk at barn både er nysgjerrige og klatremestere. Pass dere på at medisinskapet holdes låst, også når du tror at barna ikke kan nå tak i det.

Flere tips
* Medisiner er ikke evigvarende. Sjekk holdbarhetsdatoen iblant.
* Hold orden, så finner du fort frem når uhellet er ute.
* Medisiner du ikke lenger bruker eller som er gått ut på dato bør du levere inn på apoteket.
* Oppbevar medisinene i originalemballasjen, så unngår du forvekslinger om flere av medisinene ligner hverandre.

 

16. februar 2011
Mer om Annet om bad

Stopp innsyn med vindusfolie

Med dekorativ vindusfolie bevarer du lysinnfallet, men stenger ute naboer og forbipasserende.

Bytt berederen hvis den er over 15 år

Varmtvannsberederen holder ikke evig og kan gi store vannskader i huset ditt.

7 feil du selv fikser på badet

Har du et avløp som lukter vondt eller et toalett som renner? Ta tak i småfeilene på badet før problemene blir større og dyrere. Vår ekspert Roger...

Hviken vei skal dorullen henge?

Over? Under? Denne personlige preferansen får dodebatten til å rase. Stem på ditt valg! 

Så stor varmtvannsbereder trenger du

Irriterer det deg over at det stadig er tomt for varmtvann når du skal dusje? Enten dusjer de for lenge, eller så har du for liten varmtvannsbereder.

Bad med vannbåren varme

Det drøye 7 m2 store badet under skråtaket er godt utnyttet. Nytt takvindu er satt inn. I hjørnet er det egen ”sminkeinnredning”. Krakken fungerer som kombinert sitteplass og skittentøyskurv

– Beredere må sikres bedre

De nye reglene for sikring av varmtvannsberedere er ikke strenge nok, mener fagfolk.

Rent bad hele uka

Har badet en tendens til å se stygt ut før du rekker å ta helgevasken? Løsningen er å dele opp jobben.

Spar energi på badet

Badet er en kjent energisluker, men nå dukker det stadig opp flere smarte løsninger som tar hensyn til både lommeboken og miljøet. Vi har samlet 7 gode tips!

Antikke rørleggere

Det er vanskelig å rangere menneskenes viktigste oppfinnelser, men røret kommer nok et godt stykke opp på listen, i nærheten av hjulet og evnen til å...

Fordeler med glassbyggesten

Man får en helt spesiell fasade på bygninger som består av glassbyggesten. Lyset bryter gjennom de mønstrete flatene og gir en flott effekt inne som...

Installer ny bereder

Enten det er bakterieflora, energiøkonomi eller alder som er utslagsgivende, er det nå og da nødvendig med en ny varmtvannsbereder.

Norsk drikkevann må bli bedre

Norge har et vannledningsnett som i snitt er 100 år gammelt. Vannledningsrør og kloakkrør ligger ofte rett ved siden av hverandre. Dette er en av årsake...

Vaskerom ble velværerom

Vaskerommet ble et deilig velværerom på tross av et stramt budsjett og med stor egeninnsats.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no