Vaskerom ble velværerom

Annet om bad

Vaskerommet ble et deilig velværerom på tross av et stramt budsjett og med stor egeninnsats.

 

 

Mønster og farge på gulvflaten utgjør mye av stilinntrykket, og valget falt derfor på dette sjakkmønstrete våtromsbelegget fra Tarkett

 

Mønster og farge på gulvflaten utgjør mye av stilinntrykket, og  valget falt derfor på dette sjakkmønstrete våtromsbelegget fra Tarkett.
  Utgangspunktet var falmet gulvbelegg, gamle baderomsplater i triste farger og upraktisk planløsning. Ønsket var et klassisk badeværelse i sort og hvitt, i nostalgisk stil.

Sanitærprodukter innenfor denne sjangeren finner man sjelden på tilbud, og det ble dermed bestemt å kutte ned på andre utgifter i oppussingen. 

Det første som ble gjort var å fjerne den eksisterende lille skilleveggen mellom toalett og dusj/bad. Deretter ble en liten del av gulvet pigget opp og soilrøret forlenget slik at klossettet kunne snus 90 grader. Dette gjorde at rommet virket mye større, og det ble lettere å innrede. Resten av fornyelsen besto av "gulv på rull", noen strøk maling, litt snekring og valg av riktige småprodukter.

Les også:

Sanitærutstyr

Ved valg av santært utstyr til din bolig finner du et utall av produsenter, produkter og produktmodeller som kjemper om plass på dine våtrom

 

 
Rommelig nedfelt vask fra Porsgrunn Bad blir effektfult i den sorte benkeplaten.
Rommelig nedfelt vask fra Porsgrunn Bad blir effektfult i den sorte benkeplaten.

 

Sjakkrutet vinylgulv
Vinylgulv er igjen blitt et populært alternativ og har mange fordeler. Prismessig kan det være gunstigere enn fliser, særlig hvis man ønsker variasjon i farge og mønstre. Man slipper også billigere unna med tanke på antall arbeidstimer, og gulvet kan raskt tas i bruk. Våtromsvinyl gjør dessuten at man slipper å legge membran, og her er det også mye tid og penger å spare. Skulle man senere være så uheldig å oppleve lekkasje eller andre problemer med fukt på bad, oppdages dette raskere under vinyl enn fliser.

Det nostalgiske klossettet er blitt populært igjen, og er en selvfølge når man ønsker et klassisk uttrykk som dette.
Det nostalgiske kossettet er blitt populært igjen, og er en selvfølge når man ønsker et klassisk uttrykk som dette.

 

Malte gamle veggplater
Baderomsplater er en praktisk og enkel løsning man finner i mange hjem, og skal du pusse opp et bad kan du faktisk male dem. Dette er en rimelig og lettvint fornyelse av veggene. Med maskeringsteip fra Jordan er det mulig å lage egne mønstre. Mangler du ideer, får du inspirasjonshefter og sjablonger i malingforretningen. I dette tilfellet ble det laget et enkelt stripemønster med to bredder i fargen ”Mørk grå” fra Jotun. 

Les også:

Varme- og energistyring i smarthus

Med varme- og energistyring i smarthus kan du benytte deg av nyeste teknologi for å spare energi og penger.

Rommelig benkeplate gir god arbeidsplass til bretting og sortering av tøy, og med så mange benkeskap kan også skittentøykurven gjemmes unna.

Fordi innredningen måtte spesiallages, var det mye å spare på å utforme den selv. Etter ferdige mål ble mdf-plater kappet til hos byggvarehandleren og deretter var det bare å sette skrogene sammen. Dette krever selvsagt en god arbeidstegning og riktig verktøy, men så er resten enkelt. Skapdørene er hvitmalte og påført toppstrøk med Jotuns dekorlasur i perlemor sølv. Denne skimrende effekten er en lekker detalj som skaper litt ekstra luksusfølelse.

En elegant Tivoli-radio i sølv og deilige duftlys for ekstra hygge.

 

En elegant Tivoli-radio i sølv og deilige duftlys for ekstra hygge.

 Et alminnelig speil i helfigurstørrelse blir et blikkfang med ny hvit ramme, laget av profilerte lister. Denne har også fått et toppstrøk med perlemor. Overskapene med speildører kommer fra IKEA.

 

Les også:

Slik får du julens snittblomster til å vare

Amaryllis og tulipaner er populære snittblomster til jul. Gi dem ekstra liv med riktig stell.

Badekar på løveføtter
Gamle, solide badekar med føtter er forholdsvis enkle å finne annonsert på nettet hvis du ikke skulle være så heldig å ha et stående. Her er det brukt et strøk rusthindrende grunning og to strøk sort emaljelakk. Det finnes også mange elegante nyproduserte modeller på markedet.

Takk for råd og veiledning fra Tarkett, Jotun, Comfort, Jernia, Maxbo og Badehuset.

 

 

Kostnader
 • Den nostalgiske stilen blir understreket av lekre blandebatterier fra Oras. Påskriften Hot og Cold preger både dusj og servantarmatur.
  Den nostalgiske stilen blir understreket av lekre blandebatterier fra Oras. Påskriften Hot og Cold preger både dusj og servantarmatur.
  Speilskap, Vattern, fra IKEA (kr 350 pr. stk) kr 2450
 • Gulv, Waterproof, fra Tarkett (kr 200 pr m2) kr 1600
 • Servantbatteri, Retro, fra Oras kr 1840
 • Mdf-plater og lister kr 1600
 • Maling kr 1 500
 • Servant, Trevi, fra Porsgrund Bad kr 1450
 • Kar og dusjarmatur, Retro fra Oras kr 4260
 • Klosett, fra Heritage kr 6100
 • Div. produkter fra Badehuset kr 3000
 • Totalt kr 23 800


23. oktober 2008
Mer om Annet om bad

Stopp innsyn med vindusfolie

Annet om bad Med dekorativ vindusfolie bevarer du lysinnfallet, men stenger ute naboer og forbipasserende.

Bakteriefeller i hjemmet

Annet om bad Ikke alle bakterier er skadelige, men noen kan gjøre oss syke.

Bytt berederen hvis den er over 15 år

Annet om bad Varmtvannsberederen holder ikke evig og kan gi store vannskader i huset ditt.

7 feil du selv fikser på badet

Annet om bad Har du et avløp som lukter vondt eller et toalett som renner? Ta tak i småfeilene på badet før problemene blir større og dyrere. Vår ekspert Roger Nyström guider deg. 

6 dødssynder på badet

Annet om bad Irriterer du deg over dem som sluntrer unna alminnelig folkeskikk på badet? Se hva folk flest ergrer seg mest over!

Hviken vei skal dorullen henge?

Annet om bad Over? Under? Denne personlige preferansen får dodebatten til å rase. Stem på ditt valg! 

Så stor varmtvannsbereder trenger du

Annet om bad Irriterer det deg over at det stadig er tomt for varmtvann når du skal dusje? Enten dusjer de for lenge, eller så har du for liten varmtvannsbereder. 

Bad med vannbåren varme

Annet om bad Det drøye 7 m2 store badet under skråtaket er godt utnyttet. Nytt takvindu er satt inn. I hjørnet er det egen ”sminkeinnredning”. Krakken fungerer som...

– Beredere må sikres bedre

Annet om bad De nye reglene for sikring av varmtvannsberedere er ikke strenge nok, mener fagfolk.

Rent bad hele uka

Annet om bad Har badet en tendens til å se stygt ut før du rekker å ta helgevasken? Løsningen er å dele opp jobben.

Spar energi på badet

Annet om bad Badet er en kjent energisluker, men nå dukker det stadig opp flere smarte løsninger som tar hensyn til både lommeboken og miljøet. Vi har samlet 7 gode...

Antikke rørleggere

Annet om bad Det er vanskelig å rangere menneskenes viktigste oppfinnelser, men røret kommer nok et godt stykke opp på listen, i nærheten av hjulet og evnen til å...

Fordeler med glassbyggesten

Annet om bad Man får en helt spesiell fasade på bygninger som består av glassbyggesten. Lyset bryter gjennom de mønstrete flatene og gir en flott effekt inne som ute.

Installer ny bereder

Annet om bad Enten det er bakterieflora, energiøkonomi eller alder som er utslagsgivende, er det nå og da nødvendig med en ny varmtvannsbereder.

Norsk drikkevann må bli bedre

Annet om bad Norge har et vannledningsnett som i snitt er 100 år gammelt. Vannledningsrør og kloakkrør ligger ofte rett ved siden av hverandre. Dette er en av årsake...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no