Bilde: Stefan Ek

Bærtlings fargebad - en kunstnerisk dukkert

Dette fargesterke badet ble skapt med mosaikk, standardporselen og inspirasjon fra kunstneren Olle Bærtlings malerier.

Som et sprakende energikick er dette lyse badet, skapt med en kombinasjon av mosaikk, fliser og hvitmalt panel. Den kunstneriske mosaikkveggen ved badekaret er inspirert av kunstneren Olle Bærtlings geometrisk abstrakte malerier. Gjennom det runde vinduet sprer kveldssolen sitt varme lys.

Midt imot badekaret, rundt vaskeservanten, er veggen og benken kledd med middelhavsturkis mosaikk som kontrast. Flisegulvet i svart og hvitt er lagt i et klassisk diagonalt rutemønster. Legg merke til frisen med svarte fliser som rammer inn gulvet. Vegger og tak er kledd med hvitmalt panel som gir et spennende møte med det moderne uttrykket i mosaikkveggen. Skapet ved siden av badekaret og under håndvasken er innebygd køkkeninnredning fra Ikea.


Privatliv – toalettet er skjult bak et veggstykke som går kant i kant med den innbygde vasken. Gjennom det frostede glasset siles dagslyset inn til speilet.

Fargebad – Mosaikkveggen rammer inn et helt vanlig badekar. Langs hele langsiden løper en hylle med plass til badeskum og såper.

Fakta om mosaikk

- Gjennom historien – har mennesker skapt kunst ved å først legge stener i forskjellige farger, siden biter av keramik og glass i mønster. Fra utgravingene i Pompei kan vi i dag se på baderomsgulv som overlevde vulkanutbruddet for snart 2000 år siden.

- Kjennetegn – Mosaikkfliser er små biter av glass, keramik eller stein som leveres og monteres i ark der platenes bakside er limt på nett som er ca. 30x30 cm store. , Nettet på baksiden – kan være av nylon eller glassfiber. Det forekommer også nett av papir/kartong. Det sistnevnte egner seg ikke til våtrom.

- Mosaikk flisene monteres – ved at man påfører fliselim på veggen med en fintannet sparkel. Påfør limet på en mindre overflate av veggen og fest et mosaikkark om gangen. Sett gjerne inn flisekryss rett ut fra veggen mellom mosaikkarkene og fjern dem før du fuger.

- Tusenvis – på hver kvadratmeter kan mellom 300 og 5000 mosaikkbiter få plass, alt ettersom hvilken størrelse bitene har.

- Buete overflater – med mosaikk er det mulig å kle inn runde overflater på badet, for eksempel rundt en søyle.

- Skap en bildemosaikk – Velg gjerne et enkelt bilde med få farger og tegn med vannbasert tusj på veggen. Linjene til mosaikken på dette badet er tegnet opp med linjal. Et mer avansert bilde kan du projisere på veggen med en diaprosjektor og deretter tegne over konturene med tusj.

- Grunnarbeidet – i våtrom skal jobben utføres av fagfolk. Gulvet skal ha riktig helling, sluket må være korrekt og membraner påført etc. i henhold til byggebransjens våtromsnorm BVN.


Praktisk –Den skjulte hyllen ved toalettet er en praktisk oppbevaringsplass for toalettruller og lesestoff.

Baderommet ligger i andre etasje og har vinduer på to vegger

Olle Bærtling 1911-1981

fra Halmstad i Sverige var en av N ordens fremste og mest internasjonalt orienterte kunstnere i etterkrigstiden. Hans malerier er blitt stående som modernistiske ikoner med stor visuell gjennomslagskraft. Mens han i sin samtid ble oppfattet som en kontroversiell og omdiskutert modernist, regnes han i våre dager som en moderne klassiker, og verkene stilles ut på museer og gallerier over hele verden. Hans abstrakte, geometriske former og fargebruk inspirerer også interiørdesignere. Mer informasjon om Olle Bærtling finner du på www.baertling.com

1. juni 2010
Mer om Baderomsinspirasjon
Med riktige valg og et spabad, kan du få spa-følelse på ditt eget baderom.
Annonsørinnhold

Derfor bør du velge SpaBad istedenfor boblebad

Ønsker du spafølelsen hjemme på ditt eget bad?

Annonsørinnhold

Revolusjonerende tørkestativ

Hvorfor bruke stor plass når man kan bruke lite?

8 ideer til drømmebadet

Drømmer du om et nytt og lekkert bad? Vi har funnet et inspirerende utvalg til deg, enten du liker fargefriskt interiør eller minimalistiske baderom i...

Disse fem topper baderomstrendene i 2015

Skal du pusse opp badet i nærmeste fremtid burde du lese dette! Baderomstrendene i 2015 vil revolusjonere baderommet.

Bring naturen inn på badet

Nordmenn er glade i natur – det synes på badet! Nå ser vi mer pregete overflater, og fortsatt er nordisk lys en inspirasjon for baderomsinteriøret.

Drømmebadet som har det hele

Dette badet har alt man kan drømme om. Utsikt til sjø fra boblebadekaret, integrert badstue, stor dusjnisje og dagslys som flommer inn fra flere kanter.

Nytt til badet

Trenger badet en liten utskifting? Nye baderomsmøbler eller et miljøvennlig blandebatteri? Her kan du få noen idéer.

Drømmebad med utsikt

Drømmen var et stort og lyst bad. De fikk et bad med luksusfølelse selv om de holdt budsjettet på et moderat nivå.

Baderom: Nyheter til badet

Baderommet er i stadig uvikling. Akkurat nå er det slukrister inntil veggen som er i skuddet, noe som både er sikkert og stilig. I tillegg til nye...

Badeværelse i etasjer

Dusjen ligger en trapp opp. Baderomsveggen er stripete. Ønsket var et bad med litt eksklusiv hotellfølelse, som for Lene og Klaus innebar en ren stil, lang holdbarhet og enkelte luksusdetaljer…

7 snertne saker til badet

Syv snertne saker som vil gi baderommet et løft.

Redaksjonens favoritter til badet

Her er redaksjonens favoritter til badet.

Smarte oppbevaringsløsninger til badet

Med smarte oppbevaringsløsninger kan du enklere holde orden på badet.

Spennende til badet

På jakt etter noe nytt og spennende til badet?

Grønt liv på badet

Frodige, grønne planter gir en avslappet atmosfære og lukter deilig. Her får du tips om 10 planter som liker seg på badet.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no