Bilde: Einar Aslaksen

Fra gammelt og slitt til nytt drømmebad

En vannlekkasje fra etasjen over satte fart i planene om oppussing av badet I løpet av kort tid var full rehabilitering av badet i gang, og gammelt og slitt ble til nytt og hvitt. 

Det slitne 5 kvadratmeter store badet i huset fra 1934 hadde ikke vært pusset opp siden tidlig på 80-tallet, men fungerte fortsatt.

Men da vannet en dag sildret fra badet i etasjen over, og lekkasjen var et faktum, tok eierne beslutningen om å rehabilitere badet fullstendig framfor kun å bytte taket i forbindelse med reparasjonen i annen etasje.

Vel gjennomtenkt planlegging

Eierne tegnet badet selv. De følte seg sikre på hva de ville ha, og fulgte en vel gjennomtenkt plan. De valgte å beholde rommets opprinnelige form, men økte arealet med tre kvadratmeter ved å ta plass fra gangen utenfor.

Eierne var opptatt av å finne gode, praktiske og funksjonelle løsninger som samtidig var estetisk pene. De ønsket kun underskap, og ikke noe annet enn et stort speil på veggen over vasken for å oppnå en visuell forstørrelse av rommet.

To vasker og badekar sto på ønskelisten, og de ville også ha en separat dusjnisje. I dusjnisjen valgte de rene glassflater for å unngå materialbrudd i et veldig stort bad. Skyvedør til badet var nærmest et krav pga den begrensede plassen i badet og også i gangen utenfor.

Rene hvite flater

På grunn av rommets begrensede størrelse valgte eierne å la veggene være hvite, og la formene i rommet være rektangulære eller kvadratiske.

Store fliser på vegger og gulv har en visuelt forstørrende virkning på rommet. Vasken er i korean.

De store, matte flisene på veggene bidrar til at badet virker større, og flatene er holdt rene uten for mye dekor. Få knagger på veggene, vindu med en enkel, hvit persienne osv. De store, brune flisene på gulvet demper inntrykket av gulv, og bidrar til at rommet virker større ved at blikket dras opp mot de hvite veggene.

Ettersom dusjnisjen uansett er separat, lot eierne seg friste til å være litt kreative med den; De la rullesteinsfliser på gulvet i nisen, og slik skapte de et separat dusjrom som brøt litt med resten av interiøret.

Fornøyd

Dusj med hånddusj i tillegg er praktisk. Den lille innmurte nisjen i veggen brukes både til planter og sjampo.

-Vi synes at badet funger godt i dagliglivet. Ved å velge to vasker kan flere enn én benytte badet om morgenen. Vi ønsket oss også et badekar og en adskilt dusjnisje for å slippe å dusje oppe i badekaret, og synes at vi har fått mye bad ut av de få kvadratmetrene vi hadde til rådighet, avslutter de fornøyde eierne.

Rullesteinsflisene er fra L-Flis og Interiør AS, sluket med dråpemønster er fra Ha det på badet.

Baderomstips

  • Bruk fagfolk til oppussing av baderommet, skadene kan bli av omfattende art dersom det oppstår en lekkasje, og ikke minst kan det bli veldig dyrt hvis forsikringen ikke dekker skaden.
  • Bruk tid før du bestemmer deg, planlegg i forkant. Slik kan du unngå å angre i ettertid på ting du enten ikke gjorde – eller gjorde.
  • Få hjelp til planleggingen av badet av firmaet/butikken som skal levere baderomsutstyret. De er spesialister og vet hvilke muligheter som finnes.
  • Bestill benkeplater og moduler, og bygg innredningen selv. Det blir ofte mer vellykket og personlig enn flere av de ferdige innredningene du får kjøpt.
  • Bygg en kasse til down lights som et alternativ til å bygge ned hele taket. Med kun en kasse langs veggene bevarer du mer av takhøyden i rommet.
  • Bruk gjerne korean som benkeplate eller få laget hele vasken i dette flotte materialet. Den er svært enkel å holde ren og den er lekker å se på.
  • Monter en fuktstyrt vifte, noe som er viktig i forhold til damp i rommet.
  • Har du plass vil anbefales det å ha separat dusj og badekar. Det er upraktisk å dusje i badekaret i det lange løp.

Glade badeender dekorerer badekaret. Vakre skjell fra fjern og nær dekorer vinduskarmen. Rosa dekor gir farge til det lyse badet.

1. april 2012
Mer om Baderomsinspirasjon
Med riktige valg og et spabad, kan du få spa-følelse på ditt eget baderom.
Annonsørinnhold

Derfor bør du velge SpaBad istedenfor boblebad

Ønsker du spafølelsen hjemme på ditt eget bad?

Annonsørinnhold

Revolusjonerende tørkestativ

Hvorfor bruke stor plass når man kan bruke lite?

8 ideer til drømmebadet

Drømmer du om et nytt og lekkert bad? Vi har funnet et inspirerende utvalg til deg, enten du liker fargefriskt interiør eller minimalistiske baderom i...

Disse fem topper baderomstrendene i 2015

Skal du pusse opp badet i nærmeste fremtid burde du lese dette! Baderomstrendene i 2015 vil revolusjonere baderommet.

Bring naturen inn på badet

Nordmenn er glade i natur – det synes på badet! Nå ser vi mer pregete overflater, og fortsatt er nordisk lys en inspirasjon for baderomsinteriøret.

Drømmebadet som har det hele

Dette badet har alt man kan drømme om. Utsikt til sjø fra boblebadekaret, integrert badstue, stor dusjnisje og dagslys som flommer inn fra flere kanter.

Nytt til badet

Trenger badet en liten utskifting? Nye baderomsmøbler eller et miljøvennlig blandebatteri? Her kan du få noen idéer.

Drømmebad med utsikt

Drømmen var et stort og lyst bad. De fikk et bad med luksusfølelse selv om de holdt budsjettet på et moderat nivå.

Baderom: Nyheter til badet

Baderommet er i stadig uvikling. Akkurat nå er det slukrister inntil veggen som er i skuddet, noe som både er sikkert og stilig. I tillegg til nye...

Badeværelse i etasjer

Dusjen ligger en trapp opp. Baderomsveggen er stripete. Ønsket var et bad med litt eksklusiv hotellfølelse, som for Lene og Klaus innebar en ren stil, lang holdbarhet og enkelte luksusdetaljer…

7 snertne saker til badet

Syv snertne saker som vil gi baderommet et løft.

Redaksjonens favoritter til badet

Her er redaksjonens favoritter til badet.

Smarte oppbevaringsløsninger til badet

Med smarte oppbevaringsløsninger kan du enklere holde orden på badet.

Spennende til badet

På jakt etter noe nytt og spennende til badet?

Grønt liv på badet

Frodige, grønne planter gir en avslappet atmosfære og lukter deilig. Her får du tips om 10 planter som liker seg på badet.