Naturlige materialer på badet

Finn roen med naturlige materialer på badet.

Et baderom bør være en oase i huset, et sted for fornying og avslapping. Og til tross for at hvite fliser kan virke innbydende i all sin enkelhet og renhet, kan de også gi rommet et kaldt og sterilt uttrykk. Men heller enn å legge nye fliser, kan du se det hvite som et blankt ark du kan tegne på. Bryt det kliniske med varme og naturlige materialer, og du får et helt nytt bad. La det naturlige og det sensuelle stå i kontrast til badets harde, rene fliser. Bring naturen inn på badet og finn roen.    

Varmt, lunt tre
Bruk av detaljer i tre bringer lunhet og varme til baderommet, og gyllent trevirke kan gi en flott kontrast til stramme fliser. Du kan bringe treet inn gjennom små detaljer som tannbørsteholderen, toalettsetet eller badekarshylla, eller du kan velge å bruke det i større detaljer som benkeplate og baderomsmøbler.

Riktig lekkert blir det om du mikser et stramt design med en servant i tre. Italienske Ellebi er blant de som tilbyr servanter i tre. Eller for full effekt - gå for et frittstående badekar i nydelig valnøtt- eller kirsebærtre. Amerikanske WS Bath Collections har en rekke flotte badekar i tre.
 
Et hint av strand
Rullesteiner i løst og fast bringer tankene mot kystens svaberg og steinstrender. Rullesteiner kan legges løst som dekorasjon rundt en blomsterpotte, på benken eller i en skål med et kubbelys. Eller du kan la dem bli et fast innslag i rommet ved å støpe rullesteiner i gulvet i dusjen. Fired Earth har for eksempel fliser med rullestein, noe som gjør det lett å legge dem. Det er vakkert å se på og gir føttene litt daglig massasje.

En grønn oase

Noen grønn innslag på badet gir med en gang rommet et mykere preg, og en vakker orkidé på benken bringer skjønnhet inn i hverdagen. Av planter som vil kunne trives på badet finner du blant annet gullranke, grønnrenne, fredslilje, bregner og aloe vera. Sørg for at plantene får nok lys, og husk at gulvvarme vil tørke ut gulvstående potter mye raskere enn ellers.

Myke, naturlige tekstiler
Vi skal heller ikke glemme tekstilene til badet. Tykke, luksuriøse håndklær i naturens fargetoner er en drøm å synke inn i etter en dusj, og vil også bidra til å dempe eventuell gjenklang i et rom med fliser på alle flater. Velger du i tillegg håndklær i økologisk bomull, kan du tørke den nakne huden i trygg forvissning om at tekstilene er fri for kjemikalier. Håndklær i økologisk bomull leveres blant annet av Turiform , mens Cotton Child selger Svanemerkede håndklær.

Detaljene
Du kan også bringe naturen inn på badet gjennom personlige detaljer. Skjøre skjell samlet på sommerferie kan bli et dekorelement, enten alene eller sammen med vakre steiner, eller kanskje på et fat sammen med glass, levende lys og en enkel rose. En naturlig svamp er både fin å se på og fin i bruk, og speilet kan rammes inn med herlig, slitt drivved.

Det er med andre ord ingen grunn til at baderommet behøver å gi et kjølig, klinisk uttrykk selv om alle vegger og gulv skulle være flislagt i hvitt. Ønsk naturen velkommen inn på badet og kjenn roen senke seg.

4. mars 2009
Mer om Baderomsinspirasjon
Med riktige valg og et spabad, kan du få spa-følelse på ditt eget baderom.
Annonsørinnhold

Derfor bør du velge SpaBad istedenfor boblebad

Ønsker du spafølelsen hjemme på ditt eget bad?

Annonsørinnhold

Revolusjonerende tørkestativ

Hvorfor bruke stor plass når man kan bruke lite?

8 ideer til drømmebadet

Drømmer du om et nytt og lekkert bad? Vi har funnet et inspirerende utvalg til deg, enten du liker fargefriskt interiør eller minimalistiske baderom i...

Disse fem topper baderomstrendene i 2015

Skal du pusse opp badet i nærmeste fremtid burde du lese dette! Baderomstrendene i 2015 vil revolusjonere baderommet.

Bring naturen inn på badet

Nordmenn er glade i natur – det synes på badet! Nå ser vi mer pregete overflater, og fortsatt er nordisk lys en inspirasjon for baderomsinteriøret.

Drømmebadet som har det hele

Dette badet har alt man kan drømme om. Utsikt til sjø fra boblebadekaret, integrert badstue, stor dusjnisje og dagslys som flommer inn fra flere kanter.

Nytt til badet

Trenger badet en liten utskifting? Nye baderomsmøbler eller et miljøvennlig blandebatteri? Her kan du få noen idéer.

Drømmebad med utsikt

Drømmen var et stort og lyst bad. De fikk et bad med luksusfølelse selv om de holdt budsjettet på et moderat nivå.

Baderom: Nyheter til badet

Baderommet er i stadig uvikling. Akkurat nå er det slukrister inntil veggen som er i skuddet, noe som både er sikkert og stilig. I tillegg til nye...

Badeværelse i etasjer

Dusjen ligger en trapp opp. Baderomsveggen er stripete. Ønsket var et bad med litt eksklusiv hotellfølelse, som for Lene og Klaus innebar en ren stil, lang holdbarhet og enkelte luksusdetaljer…

7 snertne saker til badet

Syv snertne saker som vil gi baderommet et løft.

Redaksjonens favoritter til badet

Her er redaksjonens favoritter til badet.

Smarte oppbevaringsløsninger til badet

Med smarte oppbevaringsløsninger kan du enklere holde orden på badet.

Spennende til badet

På jakt etter noe nytt og spennende til badet?

Grønt liv på badet

Frodige, grønne planter gir en avslappet atmosfære og lukter deilig. Her får du tips om 10 planter som liker seg på badet.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no