bad baderom, blandebatteri, vask uten håndtak
Håndtaksløse blandebatterier er enkle å bruke og enkle å rengjøre. Bilde: Hansgrohe, Damixa, FM Mattsson, Oras og Dornbracht

5 håndtaksløse blandebatterier

Blandebatteri uten håndtak er pene å se på, lette å bruke og lette å rengjøre. Her får du fem fine varianter til ditt neste bad.  

Et blandebatteri kan være så mangt, og når du skal velge blandebatteri for badet ditt, gjelder det å velge et som passer deg. Her får du noen gode tips til valg av moderne, lekre blandebatterier uten håndtak.   

 

Rengjøring

Når du skal vaske kranen bør du styre unna kraftige rengjøringsmidler og grove svamper. Slike ting kan nemlig skade blandebatteriets overflate, og med tiden gjøre at overflatebelegget skaller av. Du bør heller spraye egnet rengjøringsmiddel på en våt klut, vaske kranen og skylle grundig av med rent vann.

Du kan med fordel bruke sitronsyrebasert såpe, da dette effektivt fjerner kalk og ikke skader den krommede overflaten. Med dette vil blandebatteriet holde seg blank og fin lenge.

Plassering og størrelse

Blandebatteriet kan monteres på bordet bak vasken, på veggen over vasken eller på selve vasken, alt etter som hva slags design du vil ha. Hvis badet er lite, bør du velge et plassbesparende armatur og en mindre håndvask, så det også er plass til rummets øvrige elementer.

Riktig kran til riktig rom

Blandebatterier er i familie, enten de er ment på badet eller kjøkkenet. Men både bruksområde og montering er tilpasset de forskjellige rommene, så du bør ikke montere en kjøkkenkran på badet.

Spar vann og energi

I våre dager finnes det mange vann- og -energisparende batterier som begrenser ressursbruken og skåner miljøet. Du kan for eksempel velge armaturer med intelligent teknologi som begrenser vannforbruket og samtidig gir en tilfredsstillende og behagelig vannstråle.

 

1. Oras Medipro

Oras Medipro er en berøringsfri servantkran med justerbar temperaturhendel. En autofokus-sensor med Bluetooth-tilkobling gjør den enkelt å justere, og de rene, runde formene gjør den pen og enkel å holde ren.

Les mer om Oras Medipro her.

 

2. Damixa Free

Armaturet Free er Damixas nye berøringsfrie vannkran, laget i ett rørstykke, og er dermed fri for kriker og kroker som samler skitt. All elektronikken sitter i selve røret, noe som gjøre det enkelt å bytte batteri. Dette armaturet lover også stor vann- og energibesparelse. 

Les mer om Damixa Free her.

 

3. Hansgrohe Talis Select

Den slanke og vakre kranen Talis Select har en enkel trykknapp på toppen som styrer vannet. Den kommer i tre forskellige høyder, og har en vanngjennomstrømningsmengde på 5 liter per minutt. 

Les mer om Hansgrohe Talis Selevt her

 

4. FM Mattsson 9000E Tronic

FM Mattsson 9000E Tronic er et berøringsfritt batteri til håndvask på badet eller gjestetoalettet. Temperaturen styrer du med den lille knappen på siden, og all teknikken er bygd inn i armaturet. Og designet, ja det er bare enestående! 

Les mer om FM Mattsson 9000E Tronic her

 

5. Hansgrohe Metropol Select

Denne siste kranen fra Hansgrohe er Ikke berøringsfri, men har et lekkert håndtak integrert på toppen, som gjør at vi tar den med i kategorien "håndtaksløs". Rene, skarpe linjer og temperaturinnstillinger og-begrensninger fanger også oppmerksomheten vår. 

Les mer om Hansgrohe Metropol Select her.

 

21. november 2017
Mer om Baderomsmøbler og baderomsinnredning

Vurderer du å bruke IKEAs kjøkkenskap på badet?

Det bør du la være med tanken, ifølge ekspertene. Her forklarer de hvorfor.

Derfor trenger menn og kvinner forskjellige ting på badet

I følge en ny undersøkelse bruker kvinner og menn badet på to helt forskjellige måter.

Er dette fremtidens speil?

Google-ingeniøren ønsket seg et annerledes speil på badet.

Smarte løsninger til små bad

Små baderom kan være en utfordring når det kommer til innredning. Vi gir deg tipsene for hvordan du med enkle grep kan få plass til det du trenger. 

Baderomsinnredning - slik gjør du et riktig valg

Valg av ny baderomsinnredning er en viktig avgjørelse når du pusser opp badet.

Svart er det nye hvite

Svart er det nye hvite på badet.

Trender på badet

Hvordan liker egentlig vi nordmenn å innrede på baderommet vårt? Her er et innblikk i noen av trendene på badet som er verdt å få med seg.

Slik planlegger du badet

Med noen gode råd i bakhodet unngår du dyre feil og får det nytelsesrommet du fortjener.

Veggbekledning for bad

Hva er best- våtromsplater, våtromstapet, fliser - eller vinyl?

Hull i membranen gir hull i lommeboka

Hvilke rettigheter har du som forbruker når en jobb i hundretusenkronersklassen ikke holder mål?

Lite bad til mange

Sju kvadratmeter rommer alt et bad behøver. Dusj, badekar, dobbel servant, et toalett og et stellebord! Se hvordan man løste dette badeværelsets totalre...

Smarte tips til små bad

Selv på et knøttlite bad kan det skapes spenstig uttrykk ved hjelp av produkter som gjør rommet lekent, lekkert og ikke minst er lure med tanke på å...

Baderom

Baderomsarealet i norske hjem har i følge de siste årenes trender økt betraktelig. Det er slutt på den sosiale boligbyggingens oppfatning av badet som et nødvendig onde med kortest mulig oppholdstid.

Strøkent bad i varme farger

På begrenset plass har familien på fire realisert alt de ønsket seg på badet.

Sett stilen med armaturen

Armaturen er prikken over i-en når du designer badet.