Bad etter læreboka

En familie på Ekeberg har vunnet nytt bad etter læreboka. Fagrådet for våtrom kaller det for Norges viktigste baderom.

Foto: Newswire
Under en konkurranse på messen Bygg Reis Deg i fjor, vant en Oslo-familie en rørlegger for en dag. Det har nå blitt til en totalrenovering av badet, som skal brukes av FFV som dokumentasjon på hvordan man skal pusse opp bad etter Byggebransjens våtromsnorm.

For første gang blir nemlig alle faser av et slikt rehabiliteringsprosjekt grundig dokumentert av FFV, og prosjektet vil bli benyttet i FFVs informasjonsvirksomhet i tiden som kommer. Lars Gulbrandsen, daglig leder av Fagrådet for våtrom (FFV), er fornøyd over å ha fått et slikt demo-anlegg.

Advarer mot gjør-det-selv på badet
- FFV vil benytte prosjektet til å demonstrere kravet til den kompetanse som er nødvendig for å bygge et trygt bad, slik at entusiastiske hobbybyggere og andre uten Godkjent bedrift-eksamen og dokumentert kunnskap om Byggebransjens våtromsnorm, heller satser på andre byggeoppgaver.

Renoveringen utføres av et team håndverkere under ledelse av Varme & Bad Nore VVS. Denne bedriften har tatt kurs, og er Godkjent bedrift i BVN av Fagrådet for våtrom.

– Det finnes klare regler for hvordan bad skal bygges, men det er dessverre ingen selvfølge at fagfolk følger Byggebransjens våtromsnorm (BVN), sier rørleggermester Ben Schreier i Varme & Bad Nore VVS.

Stoler for mye på rørleggeren
BVN er en frivillig, og ikke lovpålagt norm, som det ikke er direkte straffbart å la være å bruke. Når BVN ikke føles, viser resultatet seg ofte i kostbare vannskader på grunn av mangelfull planlegging og dårlig arbeid, gjerne kombinert med feil bruk av materialer.

– Folk flest stoler på at rørleggeren vet hva han gjør, men mange norske rørleggerbedrifter er ikke oppdatert i BVN. Nå håper vi flere rørleggerbedrifter og andre håndverkere bruker litt ressurser på å ta våre kurs, som gir rett til å kalle seg Godkjent bedrift, sier daglig leder Lars Gulbrandsen i FFV.

Også Varme & Bad-kjeden oppfordrer sine medlemsbedrifter til å oppdatere seg for å sikre vanntette bad.
– Rørleggere har hatt mye å gjøre de siste årene. Folk flest er ofte sjeleglad når de får tak i en rørlegger som kan gjøre en jobb. Nå er det på tide for mange rørleggere å etterutdanne seg, sier rørleggermester Ben Schreier.
23. oktober 2008
Mer om Baderomsmøbler og baderomsinnredning

5 håndtaksløse blandebatterier

Blandebatteri uten håndtak er pene å se på, lette å bruke og lette å rengjøre. Her får du fem fine varianter til ditt neste bad.  

Vurderer du å bruke IKEAs kjøkkenskap på badet?

Det bør du la være med tanken, ifølge ekspertene. Her forklarer de hvorfor.

Annonsørinnhold

Du blir ikke så ren av håndvasken som du trodde

Visste du at servantkranen kan være en grobunn for bakterier og smuss, og at håndvasken ikke er så renslig som du trodde? Dette lærer barna om i ung...

Er dette fremtidens speil?

Google-ingeniøren ønsket seg et annerledes speil på badet.

Smarte løsninger til små bad

Små baderom kan være en utfordring når det kommer til innredning. Vi gir deg tipsene for hvordan du med enkle grep kan få plass til det du trenger.

Baderomsinnredning - slik gjør du et riktig valg

Valg av ny baderomsinnredning er en viktig avgjørelse når du pusser opp badet.

Svart er det nye hvite

Svart er det nye hvite på badet.

Trender på badet

Hvordan liker egentlig vi nordmenn å innrede på baderommet vårt? Her er et innblikk i noen av trendene på badet som er verdt å få med seg.

Slik planlegger du badet

Med noen gode råd i bakhodet unngår du dyre feil og får det nytelsesrommet du fortjener.

Lite bad til mange

Sju kvadratmeter rommer alt et bad behøver. Dusj, badekar, dobbel servant, et toalett og et stellebord! Se hvordan man løste dette badeværelsets totalre...

Smarte tips til små bad

Selv på et knøttlite bad kan det skapes spenstig uttrykk ved hjelp av produkter som gjør rommet lekent, lekkert og ikke minst er lure med tanke på å...

Baderom

Baderomsarealet i norske hjem har i følge de siste årenes trender økt betraktelig. Det er slutt på den sosiale boligbyggingens oppfatning av badet som et nødvendig onde med kortest mulig oppholdstid.

Strøkent bad i varme farger

På begrenset plass har familien på fire realisert alt de ønsket seg på badet.

Sett stilen med armaturen

Armaturen er prikken over i-en når du designer badet.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no