Tenk helhet når du innreder badet. De ulike elementene på badet bør passe sammen og reflektere hverandre.
Tenk helhet når du innreder badet. De ulike elementene på badet bør passe sammen og reflektere hverandre. Bilde: Colourbox

Baderomsinnredning - slik gjør du et riktig valg

Valg av ny baderomsinnredning er en viktig avgjørelse når du pusser opp badet.

Et nytt bad står høyt på manges ønskeliste, men det er lurt å tenke seg nøye om før man gir seg i kast med oppgaven.

Selv om det er fristende å gå for det du synes er stiligst akkurat nå, kan det være en idé å legge trender til side og tenke langsiktig.

Unngå trender
– Det rare med trender er nemlig at det som er veldig inne, snart er veldig ute. Og siden man ikke akkurat pusser opp badet hver dag, kan det være klokt å satse på en enkelhet som grunnlag, sier Johan Körner som er formgiver hos INR.

Han mener du heller bør satse på å følge trendene gjennom tilbehøret du velger på badet.

– Vil du hoppe på en døgnfluetrend, er det jo mye lettere å for eksempel bidra med noen fine frottéhåndlklær, sette inn en koselig lenestol kledd i et moteriktig stoff eller henge opp en staselig krystallkrone. Når trenden toner ut etter et års tid, kan du ganske enkelt tilpasse badet til neste motepåfunn, sier han.

Velg kvalitet
Og nettopp fordi baderommet er et rom man ikke fornyer til stadighet, bør du tenke kvalitet og varighet når du velger baderomsinnredning.

Innredningen bør selvsagt holde norsk standard og helst være svanemerket. I tillegg bør du undersøke om det er mulig å kjøpe til enkeltdeler om noe skulle gå i stykker. Kan du for eksempel bytte ut fronten om katten skulle finne på å bruke skapdøren som klorestativ?

Tenk helhet
Det er mange elementer som skal passe sammen når baderommet innredes. Baderomsmøblene er bare en av dem.

Straight fra HTH er et eksempel på en enkel og tidløs baderomsinnredning som kan gis ny karakter ved hjelp av tilbehøret.
Foto: HTH

Porselenet, som WC og servant, kan virke enkelt, men også det kommer i ulike stiler. Det samme gjør armatur, dusjvegger, belysning og mindre installasjoner som håndkletørkere o.l. Alt dette bør du ta i betraktning når du velger innredningen.

Les mer i artikkelen Når hver minste detalj teller.

– Unngå å sette sammen en innredning som består av dusjløsning, håndkletørker, blandebatteri, hyller, knotter, toalettpapir-holder osv med forskjellig designuttrykk. De kan være fine hver for seg, men miksen risikerer bare å bli rotete og usammenhengende. Sats på en helhetlig innredning med en konsekvent gjennomført design i stedet, anbefaler formgiverne hos INR.

Hvitt er mer enn hvitt
Du bør i tillegg tenke på farger og fargetoner. Hvitt er ikke bare hvitt, for eksempel. Du har varme hvittoner og kalde hvittoner. Har porselenet, flisene og innredningen ulike hvittoner, kan det fungere fint, men du kan også risikere at de ikke går sammen i en helhet.

Husk at lyset har mye å si for fargegjengivelsen. Dersom det er mulig, be om å få med prøver hjem så du kan vurdere de ulike elementene opp mot hverandre og i det lyset de skal sees i.

23. november 2011
Mer om Baderomsmøbler og baderomsinnredning

5 håndtaksløse blandebatterier

Blandebatteri uten håndtak er pene å se på, lette å bruke og lette å rengjøre. Her får du fem fine varianter til ditt neste bad.  

Vurderer du å bruke IKEAs kjøkkenskap på badet?

Det bør du la være med tanken, ifølge ekspertene. Her forklarer de hvorfor.

Derfor trenger menn og kvinner forskjellige ting på badet

I følge en ny undersøkelse bruker kvinner og menn badet på to helt forskjellige måter.

Er dette fremtidens speil?

Google-ingeniøren ønsket seg et annerledes speil på badet.

Smarte løsninger til små bad

Små baderom kan være en utfordring når det kommer til innredning. Vi gir deg tipsene for hvordan du med enkle grep kan få plass til det du trenger.

Svart er det nye hvite

Svart er det nye hvite på badet.

Trender på badet

Hvordan liker egentlig vi nordmenn å innrede på baderommet vårt? Her er et innblikk i noen av trendene på badet som er verdt å få med seg.

Slik planlegger du badet

Med noen gode råd i bakhodet unngår du dyre feil og får det nytelsesrommet du fortjener.

Veggbekledning for bad

Hva er best- våtromsplater, våtromstapet, fliser - eller vinyl?

Hull i membranen gir hull i lommeboka

Hvilke rettigheter har du som forbruker når en jobb i hundretusenkronersklassen ikke holder mål?

Lite bad til mange

Sju kvadratmeter rommer alt et bad behøver. Dusj, badekar, dobbel servant, et toalett og et stellebord! Se hvordan man løste dette badeværelsets totalre...

Smarte tips til små bad

Selv på et knøttlite bad kan det skapes spenstig uttrykk ved hjelp av produkter som gjør rommet lekent, lekkert og ikke minst er lure med tanke på å...

Baderom

Baderomsarealet i norske hjem har i følge de siste årenes trender økt betraktelig. Det er slutt på den sosiale boligbyggingens oppfatning av badet som et nødvendig onde med kortest mulig oppholdstid.

Strøkent bad i varme farger

På begrenset plass har familien på fire realisert alt de ønsket seg på badet.

Sett stilen med armaturen

Armaturen er prikken over i-en når du designer badet.