Bilde: Getty Images

Vurderer du å bruke IKEAs kjøkkenskap på badet?

Baderomsmøbler og baderomsinnredning

Det bør du la være med tanken, ifølge ekspertene. Her forklarer de hvorfor.

Ofte er kjøkkeninnredning billigere og finnes i flere alternativer enn baderomsinnredning. I tillegg kan du tilpasse den til akkurat dine behov i stedet for å føle at du må tilpasse deg produsenten.

Derfor lurer flere lesere på om de heller kan bruke kjøkkeninnredning i stedet for baderomsinnredning fra IKEA på badet.

IKEA selger i dag serien METOD til kjøkkenet hvor du kan velge en rekke forskjellige størrelser og fronter. Dessverre har man ikke disse alternativene på baderomsinnredning.

– METOD-kjøkkenskapene er ikke utviklet for fuktighetsforholdene som finnes i baderom, og bruk av dette er derfor noe vi ikke vil anbefale, sier Kristian Willanger, kommunikasjonsrådgiver i IKEA Norge.

Årsaken er at IKEA ikke har testet skapene for bruk på baderom. Vanligvis har skapene en garanti på 25 år i kjøkkenomgivelser, men fuktige omgivelser vil kunne forkorte levetiden på innredning som ikke er fuktbestandig. Hvor mye vet ikke møbelkjeden sikkert.

– METOD er derimot godkjent for bruk i vaskerom, så lenge dette ikke er kombinert med bad/dusjrom eller lignende, sier Willianger.

Dette skjer med skapene

Heller ikke baderomsekspert Bjørn Grimsrud, som er fagsjef for Fagrådet for Våtrom, anbefaler å bruke annen innredning på badet eller vaskerommet.

– Baderommet er det rommet i huset hvor fuktbelastningen er høyest. Dette gjelder ikke bare direkte vannsøl og vannsprut, men også vanndampen som kommer når vi dusjer. Kvaliteten på innredningen må derfor være slik at den tåler fuktbelastningen i baderommet, sier Grimsrud.

– Jeg vil, på generelt grunnlag, ikke anbefale bruk av kjøkkeninnredning på baderommet, da slik innredning ikke er egnet til dette formålet.

Han forteller at du risikerer at innredningen sprekker opp, sveller ut og flasser hvis den ikke er fuktbestandig. Grimsrud påpeker at innredning laget for baderom bør ha en levetid som badet ellers, altså minst 15 til 20 år.

– Rengjøring og vedlikehold av innredningen vil variere avhengig av hva overflatene er laget av. Det viktigste man kan gjøre for å oppnå lang levetid på innredningen er derfor å vedlikeholde den i tråd med avisningene fra produsenten, sier han.

Få flere smarte tips – meld deg på nyhetsbrevet vårt her!

26. oktober 2016
Mer om Baderomsmøbler og baderomsinnredning

5 håndtaksløse blandebatterier

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Blandebatteri uten håndtak er pene å se på, lette å bruke og lette å rengjøre. Her får du fem fine varianter til ditt neste bad.  

Annonsørinnhold

Du blir ikke så ren av håndvasken som du trodde

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Visste du at servantkranen kan være en grobunn for bakterier og smuss, og at håndvasken ikke er så renslig som du trodde? Dette lærer barna om i ung...

20 ting du trenger for det perfekte badet

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Hvis du enkelt vil friske opp badet til våren, bør du ta en titt på disse herlige produktene.

Er dette fremtidens speil?

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Google-ingeniøren ønsket seg et annerledes speil på badet.

Få nytt bad med små og enkle forandringer

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Interiørdesigner Halvor Bakke forteller at du kan få et helt nytt bad med små interiørgrep. Sjekk tipsene hans her!

Smarte løsninger til små bad

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Små baderom kan være en utfordring når det kommer til innredning. Vi gir deg tipsene for hvordan du med enkle grep kan få plass til det du trenger. 

Baderomsinnredning - slik gjør du et riktig valg

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Valg av ny baderomsinnredning er en viktig avgjørelse når du pusser opp badet.

Slik planlegger du badet

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Med noen gode råd i bakhodet unngår du dyre feil og får det nytelsesrommet du fortjener.

Lite bad til mange

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Sju kvadratmeter rommer alt et bad behøver. Dusj, badekar, dobbel servant, et toalett og et stellebord! Se hvordan man løste dette badeværelsets totalre...

Smarte tips til små bad

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Selv på et knøttlite bad kan det skapes spenstig uttrykk ved hjelp av produkter som gjør rommet lekent, lekkert og ikke minst er lure med tanke på å...

Baderom

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Baderomsarealet i norske hjem har i følge de siste årenes trender økt betraktelig. Det er slutt på den sosiale boligbyggingens oppfatning av badet som et nødvendig onde med kortest mulig oppholdstid.

Strøkent bad i varme farger

Baderomsmøbler og baderomsinnredning På begrenset plass har familien på fire realisert alt de ønsket seg på badet.

Sett stilen med armaturen

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Armaturen er prikken over i-en når du designer badet.