Orientalskinspirert drømmebad

I et gammelt hus på Smestad i Oslo ble det bygget nytt bad i 2. etasje, der det tidligere var soverom. Nå kan familien som teller to vokse og to barn stelle seg samtidig uten å føle at det skorter på plassen.

Her på det 15 kvadratmeter store baderommet er det to vasker, dusjnisje, badekar, masse skapplass og toalett, som alt er rammet inn i en eksotisk atmosfære av Orienten.

Familien

Rikelig med skap og skuffer er praktisk på badeværelset. Skapene er opprinnelig kjøkkenskap fra Kvik kjøkkensenter som er spraylakkert i sjøgrønn valør. Benkeplate, vegger og gulv er dekket med italiensk glassmosaikk fra Bisazza.
valgte å bruke arkitekt da de gikk i gang med å bygge nytt bad i huset. I annen etasje var det kun et knøttlite toalett som de valgte å utvide med å slå ned en vegg inn til et soverom, som ble innlemmet i badeværelset, dermed ble arealet både stort og luftig. Ingenting av det gamle badet eller soverommet er bevart. Alt er bygget opp på nytt.

Ekteparet ønsket et bad som først og fremst er praktisk i bruk for en familie på fire. Badet skulle være romslig, lett å holde rent samt inneholde rikelig med skap og skuffeplass, pluss to vasker, dusjnisje og badekar. I tillegg til funksjonalitet ville paret ha en tidløs og elegant atmosfære på badet.

Sivilarkitekt Cornelia van Prattenburg, som har studert arkitektur i Paris, har tegnet skissen til badet og foreslo å dekke vegger og gulv med italiensk glassmosaikk. For å
unngå steril og kjedelig atmosfære ble det valgt å legge enkelt sjakkrutet bånd langs ulike kanter og tre rektangler av mønster i gulvet, som bryter opp grunntonen av sjøgrønne farger i veggene.

Badekaret er murt inn i en nisje i veggen. Langs med taket er det laget en bue som er markert med sjakkmønstret flisemønster,  som gir assosiasjoner til orientalske badeunivers. Badet har to vinduer, blant annet ett som er
buet, og som har vært arkitektens inspirasjonskilde til å designe bueløsning i taket.
Dekoren kan også minne om art-deco stilen, som var en populær stilretning på 1930-tallet. Den kjennetegnes av geometriske former, slående farger og grafisk enkelhet. Art-deco var særlig utbredt i USA, som senere ble etterfulgt av den mindre dekorative modernismen. Flisene som er brukt på badet er utvilsomt med på å skape rommets karakteristiske særpreg.


Toalettet har også fått sin egen nisje og en dekorativ hylle i veggen med innebygget lys.
Alle fliser er bestilt direkte gjennom Italio di Berhardo i Oslo og lagt av en italiensk flislegger, bosatt i Oslo.
Arkitekten anbefalte dessuten å la taket og den øverste delen av veggen være hvitmalt, slik at ikke mosaikken skulle ta overhånd og gjøre inntrykket av rommet tyngre enn det som er nødvendig.

Da paret fikk sitt første barn, oppdaget de en finesse som ingen hadde klekket ut på forhånd, nemlig at plassen mellom vaskene var akkurat stor nok til å skifte bleier på minstemann!

 
Atmosfæren fra eventyret tusen og én natt slår an tonen i det vi stiger inn i badeavdelingen med markert bue i taket, dekorert med karakteristisk flisebord av glassmosaikk.


23. oktober 2008
Mer om Baderomsmøbler og baderomsinnredning

5 håndtaksløse blandebatterier

Blandebatteri uten håndtak er pene å se på, lette å bruke og lette å rengjøre. Her får du fem fine varianter til ditt neste bad.  

Vurderer du å bruke IKEAs kjøkkenskap på badet?

Det bør du la være med tanken, ifølge ekspertene. Her forklarer de hvorfor.

Annonsørinnhold

Du blir ikke så ren av håndvasken som du trodde

Visste du at servantkranen kan være en grobunn for bakterier og smuss, og at håndvasken ikke er så renslig som du trodde? Dette lærer barna om i ung...

Er dette fremtidens speil?

Google-ingeniøren ønsket seg et annerledes speil på badet.

Smarte løsninger til små bad

Små baderom kan være en utfordring når det kommer til innredning. Vi gir deg tipsene for hvordan du med enkle grep kan få plass til det du trenger.

Baderomsinnredning - slik gjør du et riktig valg

Valg av ny baderomsinnredning er en viktig avgjørelse når du pusser opp badet.

Svart er det nye hvite

Svart er det nye hvite på badet.

Trender på badet

Hvordan liker egentlig vi nordmenn å innrede på baderommet vårt? Her er et innblikk i noen av trendene på badet som er verdt å få med seg.

Slik planlegger du badet

Med noen gode råd i bakhodet unngår du dyre feil og får det nytelsesrommet du fortjener.

Lite bad til mange

Sju kvadratmeter rommer alt et bad behøver. Dusj, badekar, dobbel servant, et toalett og et stellebord! Se hvordan man løste dette badeværelsets totalre...

Smarte tips til små bad

Selv på et knøttlite bad kan det skapes spenstig uttrykk ved hjelp av produkter som gjør rommet lekent, lekkert og ikke minst er lure med tanke på å...

Baderom

Baderomsarealet i norske hjem har i følge de siste årenes trender økt betraktelig. Det er slutt på den sosiale boligbyggingens oppfatning av badet som et nødvendig onde med kortest mulig oppholdstid.

Strøkent bad i varme farger

På begrenset plass har familien på fire realisert alt de ønsket seg på badet.

Sett stilen med armaturen

Armaturen er prikken over i-en når du designer badet.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no