Baderomsmøbel fra IKEA. Her er speilet montert i en nisje i veggen, noe som gir smart oppbevaring i forkant.
Baderomsmøbel fra IKEA. Her er speilet montert i en nisje i veggen, noe som gir smart oppbevaring i forkant. Bilde: Produsentene

Smarte løsninger til små bad

Baderomsmøbler og baderomsinnredning

Små baderom kan være en utfordring når det kommer til innredning. Vi gir deg tipsene for hvordan du med enkle grep kan få plass til det du trenger. 

Et baderom skal romme mye, men er badet ditt lite, kan du stå overfor en utfordring.

Liten plass bør organiseres godt, for ikke bare skal det være praktisk, men det skal se fint ut også.

Vedums nye baderomsinnredning Free leveres i mange ulike bredder. 

Dusj, toalett og servant er selvsagt nødvendig, men det tar plass, så her gjelder det å planlegge godt. 

Kari Setsaas, markeds- og innkjøpssjef i Comfort har flere smarte tips når det kommer til innredning av baderom, særlig når rommet er lite. Hennes første bud er å frigjøre så mye gulvplass som mulig. 

Les også:

Lite bad til mange

Sju kvadratmeter rommer alt et bad behøver. Dusj, badekar, dobbel servant, et toalett og et stellebord! Se hvordan man løste dette badeværelsets...

– Det finnes flere dusjdører med hev-/senkfunksjon, og de kan skyves inntil vegg når de ikke er i bruk. Vi anbefaler også vegghengt toalett, da det er viktig med så stor gulvflate som mulig. Her er det mange ulike kompaktmodeller på markedet. Servanter finnes i alle mulige størrelser, så her skal det være enkelt å finne noe som passer på mål. 

Dette skapet fra Linn bad er bare 40 cm dypt, og tar liten plass. 

Også innredningsansvarlig Sara Larsdotter Bendiksen i IKEA Norge mener gulvplass har mye å si for romfølelsen. 

– Tenk løsning på veggene fremfor på gulvet når du skal innrede. Ved å frigjøre gulvplass virker rommet større, og det blir lettere å komme til med langkosten når du skal rengjøre. Gjør en behovsanalyse når du planlegger innredningen, ut ifra hvilke personlige behov du har for badet ditt. Da er det enklere å få skreddersydde løsninger som er perfekte til ditt bruk. Og la alt få sin oppbevaringsplass, da slipper man rot som ligger fremme, tipser hun.

Les også:

20 ting du trenger for det perfekte badet

Hvis du enkelt vil friske opp badet til våren, bør du ta en titt på disse herlige produktene.


IKEA har mange smarte skuffedelere og oppbevaringsløsninger til sine baderomsserier.  

Less is more 

Vi har alle hørt uttrykket «less is more», og det med god grunn. Et lite rom kan fort virke både rotete og enda mindre dersom innredningen tar for stor plass. 

– Prøv å unngå høyskap, som gjerne blir veldig dominerende, men integrer skap ved siden av toalettsisternen. Eventuelt kan du velge halvhøye skap, slik at øyesonen møter vegg og ikke møbel. Flere møbler finnes også i grunne utgaver, sier Setsaas.

Les også:

VIDEO: Slik skjærer du løk

Denne teknikken for å hakke løk er genial, effektiv og rask!

 

Bygg hyller rundt servanten for mer oppbevaringsplass. Fra IKEA.

System i rotet 

Har du plassmangel, er det desto viktigere med et godt og velfungerende system. Heldigvis finnes det en rekke smarte løsninger på markedet, blant annet skuffeinndelere hvor alt fra kluter, håndklær, hårstrikker og kosmetikk kan få faste plasser. På den måten unngår du unødvendig rot og du får lettere oversikt. 

– Innredede skuffer fungerer godt i hverdagen, spesielt når det er flere som skal bruke samme område. Samtidig unngår du at det som er i skuffene skyves frem og tilbake, sier Setsaas.

Andre smarte alternativer er håndkleholdere som kan henges over dørkarmen, og såpeskåler og små oppbevaringshyller som kan festes til vasken. 

Små kurver til tilbehør skaper orden på liten plass. Fra IKEA.

Lyse overflater 

Lyse farger får et lite rom til å virke større og luftigere, men her er det viktig å tenke helhet for å oppnå full harmoni. Både innredning, overflater og fargevalg bør samsvare. 

- Små bad kan gjerne ha diagonalliggende fliser, gjerne samme størrelse og farge på vegg og gulv. Velg fugefarge ton i ton med flis og lag fugene så smale som mulig. Bruk av speil som veggflate skaper og gir lys, og ser lekkert ut, råder Setsaas.  

– Tenk helhet på alt fra fliser, tekstiler, vegger og tilbehør. Alt har sine farger, strukturer og formspråk. Personlighet er trendy, og det gjelder også på badet, tilføyer Larsdotter Bendiksen.

Fem smarte for små bad

  • Innfelte veggnisjer er både dekorativt og praktisk.
  • Speil forstørrer rommet og er en rimelig investering.
  • Gå for vegghengt toalett og dusjdører med hev-/senkmuligheter.
  • Frigjør gulvplass, det gjør rengjøringen enklere.
  • Lyse overflater gir større romfølelse.
19. november 2014
Mer om Baderomsmøbler og baderomsinnredning

5 håndtaksløse blandebatterier

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Blandebatteri uten håndtak er pene å se på, lette å bruke og lette å rengjøre. Her får du fem fine varianter til ditt neste bad.  

Vurderer du å bruke IKEAs kjøkkenskap på badet?

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Det bør du la være med tanken, ifølge ekspertene. Her forklarer de hvorfor.

Annonsørinnhold

Du blir ikke så ren av håndvasken som du trodde

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Visste du at servantkranen kan være en grobunn for bakterier og smuss, og at håndvasken ikke er så renslig som du trodde? Dette lærer barna om i ung...

Derfor trenger menn og kvinner forskjellige ting på badet

Baderomsmøbler og baderomsinnredning I følge en ny undersøkelse bruker kvinner og menn badet på to helt forskjellige måter.

Er dette fremtidens speil?

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Google-ingeniøren ønsket seg et annerledes speil på badet.

Få nytt bad med små og enkle forandringer

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Interiørdesigner Halvor Bakke forteller at du kan få et helt nytt bad med små interiørgrep. Sjekk tipsene hans her!

Baderomsinnredning - slik gjør du et riktig valg

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Valg av ny baderomsinnredning er en viktig avgjørelse når du pusser opp badet.

Slik planlegger du badet

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Med noen gode råd i bakhodet unngår du dyre feil og får det nytelsesrommet du fortjener.

Lite bad til mange

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Sju kvadratmeter rommer alt et bad behøver. Dusj, badekar, dobbel servant, et toalett og et stellebord! Se hvordan man løste dette badeværelsets totalre...

Smarte tips til små bad

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Selv på et knøttlite bad kan det skapes spenstig uttrykk ved hjelp av produkter som gjør rommet lekent, lekkert og ikke minst er lure med tanke på å...

Baderom

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Baderomsarealet i norske hjem har i følge de siste årenes trender økt betraktelig. Det er slutt på den sosiale boligbyggingens oppfatning av badet som et nødvendig onde med kortest mulig oppholdstid.

Strøkent bad i varme farger

Baderomsmøbler og baderomsinnredning På begrenset plass har familien på fire realisert alt de ønsket seg på badet.

Sett stilen med armaturen

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Armaturen er prikken over i-en når du designer badet.