Bilde: Thomas X. Floyd

Smarte tips til små bad

Baderomsmøbler og baderomsinnredning

Selv på et knøttlite bad kan det skapes spenstig uttrykk ved hjelp av produkter som gjør rommet lekent, lekkert og ikke minst er lure med tanke på å spare plass.

I gamle hus er ofte badene små. Når man kun har to, tre kvadratmeter å boltre seg på sier det seg selv av man må være kreativ for å få plass til både dusj, do og vask. Heldigvis har produsentene skjønt at mange i dag ønsker å ha det funksjonelt og stilig også på små bad derfor er utvalget til minibadet større enn noen gang tidligere.

Før prosessen med oppussingen starter bør man se på rommets muligheter. Hvis det er høyt under taket kan høyden utnyttes til skap og hyller. Er badet så trangt at du nesten får klaustrofobi kan speil på en hel vegg være en smart løsning for å skape illusjon av større rom.


Bøttekott På minimal plass får du både skap og vask i ett. Fra italienske Ellebi, pris kr. 14 000. Forhandles gjennom Tjersland & Co.

Velg en liten vask, som tar minimalt med plass. Man trenger jo vasken kun til håndvask og tannpuss. Skap til toalettsaker kan enten plasseres direkte på veggen eller under vasken. Flere produsenter tilbyr smarte konsepter med vask og skap i et tilpasset lite areal.

Sørg også for god belysning på badet. Små bad virker ofte større når det er godt belyst og samtidig er utstyrt med lyse farger på tak, gulv og vegger. Der dusjen plasseres kan man enten ha en dusjring i taket med dusjforheng for å hindre vannsøl eller koste på en glassdør som kan lukkes helt inn til veggen når dusjen ikke er i bruk for å skape større romfølelse. En god start på oppussingen er uansett å få laget en 3D-tegninger av badet, da kan man eksperimentere helt fritt og til slutt lande på et resultat som både er praktisk og estetisk.

Fem gode råd til badet:
* Utnytt høyden
* Bruk store speilflater
* Sørg for god belysning
* Velg lyse farger på alle overflater
* Monter inn ventilasjon/ventil for gode luftemuligheter dersom badet er uten vindu

Opptatt av sikkerhet?
Da bør du slå til på tilbudet «Tett bad» fra Bademiljø som gir forbruker 10 års garanti på bad, som er pusset opp av rørleggerkjeden Bademiljø. Foreløpig er det kun Bademiljøkjeden som tilbyr 10-års garanti på bygging av bad i Norge. I tillegg kan de garantere nødvendig fagkompetanse, og at de følger systemer og prosedyrer for å bygge et tett og sikkert bad. I følge Lov om håndverkertjenester er den lovbestemte reklamasjonsretten 5 år.

Forbrukerinfo
Ifø sanitær
tlf. 22072040,
www.ifosanitar.no

Bademiljø
tlf. 81533011, www.bademiljo.no

Tjersland & Co
tlf. 24 14 89 00,
www.tjersland.no
og www.servantgalleriet.no

Les også:

Nå skal du droppe flisene på baderomsveggen

Si farvel til gammeldagse fliser og oppdatér badet med malte, slette vegger i vinter.

Ha det på badet
tlf. 22 55 95 20,
www.hadetpabadet.no

Nore VVS
tlf. 22 75 20 20,
www.norevvs.no


Alle priser er veiledende.

28. september 2009
Mer om Baderomsmøbler og baderomsinnredning

5 håndtaksløse blandebatterier

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Blandebatteri uten håndtak er pene å se på, lette å bruke og lette å rengjøre. Her får du fem fine varianter til ditt neste bad.  

Vurderer du å bruke IKEAs kjøkkenskap på badet?

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Det bør du la være med tanken, ifølge ekspertene. Her forklarer de hvorfor.

Annonsørinnhold

Du blir ikke så ren av håndvasken som du trodde

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Visste du at servantkranen kan være en grobunn for bakterier og smuss, og at håndvasken ikke er så renslig som du trodde? Dette lærer barna om i ung...

Derfor trenger menn og kvinner forskjellige ting på badet

Baderomsmøbler og baderomsinnredning I følge en ny undersøkelse bruker kvinner og menn badet på to helt forskjellige måter.

Er dette fremtidens speil?

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Google-ingeniøren ønsket seg et annerledes speil på badet.

Få nytt bad med små og enkle forandringer

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Interiørdesigner Halvor Bakke forteller at du kan få et helt nytt bad med små interiørgrep. Sjekk tipsene hans her!

Smarte løsninger til små bad

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Små baderom kan være en utfordring når det kommer til innredning. Vi gir deg tipsene for hvordan du med enkle grep kan få plass til det du trenger.

Baderomsinnredning - slik gjør du et riktig valg

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Valg av ny baderomsinnredning er en viktig avgjørelse når du pusser opp badet.

Slik planlegger du badet

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Med noen gode råd i bakhodet unngår du dyre feil og får det nytelsesrommet du fortjener.

Lite bad til mange

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Sju kvadratmeter rommer alt et bad behøver. Dusj, badekar, dobbel servant, et toalett og et stellebord! Se hvordan man løste dette badeværelsets totalre...

Baderom

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Baderomsarealet i norske hjem har i følge de siste årenes trender økt betraktelig. Det er slutt på den sosiale boligbyggingens oppfatning av badet som et nødvendig onde med kortest mulig oppholdstid.

Strøkent bad i varme farger

Baderomsmøbler og baderomsinnredning På begrenset plass har familien på fire realisert alt de ønsket seg på badet.

Sett stilen med armaturen

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Armaturen er prikken over i-en når du designer badet.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no