Bilde: Thomas X. Floyd

Strøkent bad i varme farger

På begrenset plass har familien på fire realisert alt de ønsket seg på badet.

Her er stort badekar og separat dusjrom, nisjer i veggen til såper og telys samt rikelig med skapplass, alt svøpt inn i gyldne valører.

Helhvitt badeværelse var aldri aktuelt for denne familien, som har totalrehabilitert et gammelt bad fra 1950-tallet. De har valgt fliser i vanilje, beige og brunt på vegger og gulv samt baderomsskap i valnøtttre. Badet er utvidet både i lengden og i bredden. Den ene langveggen ble revet for å hente noen kvadratmeter fra et tilstøtende rom, for å utvide badet til et behagelig bruksrom for familien på fire.

Tidligere stod det et grønt badekar her med ditto servant og toalett. På veggene var det «iskalde» baderomsplater kunststyksom illuderte falsk marmor. I sin tid eksklusiv mote, men for de fleste i dag ikke særlig populært.

Badet var dessuten ikke forskriftsmessig utstyrt med membran og det var derfor nødvending av bruksmessige årsaker med en total fornyelse.

Da rommet var strippet for gammelt inventar og utvidet i lengden og bredden var turen kommet for å gi rommet den rette utformingen. Paret tegnet mange ulike skisser før de kom frem til endelig resultatet.


Dypt badekar. Badekaret er dypere og større enn normalen. På kortveggen er det gitt plass til nisjer for oppbevaring av såper og til stemningsfulle lyslykter.

Brukervennlig
Med det samme man stiger inn på badet ser man først dusjhjørnet som er stort og rommelig med glassdør foran, noe som gjør at vannsøl holdes på plass her. Bak dusjnisjen er badekaret, som er større og dypere enn normalen, plassert. Paret har to døtre som er glade i å bade og det var derfor viktig å ha et badekar med en viss størrelse, da de liker å bade sammen. Mor og far kan også strekke seg ut i badekaret når de har behov for å «lade batteriene ». Vegghengt toalett er plassert i hjørnet rett under vinduet.

Å få plass til flere skap på et bad er som regel et lite kunststykke i seg selv da det sjelden er mye plass å boltre seg på til skapløsninger. Her fikk de etter mye fintenking inn både høyskap, underskap og en solid benkeplate i valnøttre, nær vasken til å sette fra seg toalettsaker på. Dekorativ pynt i form av fat med lys og steiner er det også blitt plass til på badet, som nå er blitt svært så innbydende, lunt og ikke minst praktisk i bruk.

16. februar 2009
Mer om Baderomsmøbler og baderomsinnredning

5 håndtaksløse blandebatterier

Blandebatteri uten håndtak er pene å se på, lette å bruke og lette å rengjøre. Her får du fem fine varianter til ditt neste bad.  

Vurderer du å bruke IKEAs kjøkkenskap på badet?

Det bør du la være med tanken, ifølge ekspertene. Her forklarer de hvorfor.

Derfor trenger menn og kvinner forskjellige ting på badet

I følge en ny undersøkelse bruker kvinner og menn badet på to helt forskjellige måter.

Er dette fremtidens speil?

Google-ingeniøren ønsket seg et annerledes speil på badet.

Smarte løsninger til små bad

Små baderom kan være en utfordring når det kommer til innredning. Vi gir deg tipsene for hvordan du med enkle grep kan få plass til det du trenger.

Baderomsinnredning - slik gjør du et riktig valg

Valg av ny baderomsinnredning er en viktig avgjørelse når du pusser opp badet.

Svart er det nye hvite

Svart er det nye hvite på badet.

Trender på badet

Hvordan liker egentlig vi nordmenn å innrede på baderommet vårt? Her er et innblikk i noen av trendene på badet som er verdt å få med seg.

Slik planlegger du badet

Med noen gode råd i bakhodet unngår du dyre feil og får det nytelsesrommet du fortjener.

Veggbekledning for bad

Hva er best- våtromsplater, våtromstapet, fliser - eller vinyl?

Hull i membranen gir hull i lommeboka

Hvilke rettigheter har du som forbruker når en jobb i hundretusenkronersklassen ikke holder mål?

Lite bad til mange

Sju kvadratmeter rommer alt et bad behøver. Dusj, badekar, dobbel servant, et toalett og et stellebord! Se hvordan man løste dette badeværelsets totalre...

Smarte tips til små bad

Selv på et knøttlite bad kan det skapes spenstig uttrykk ved hjelp av produkter som gjør rommet lekent, lekkert og ikke minst er lure med tanke på å spare plass.

Baderom

Baderomsarealet i norske hjem har i følge de siste årenes trender økt betraktelig. Det er slutt på den sosiale boligbyggingens oppfatning av badet som...

Sett stilen med armaturen

Armaturen er prikken over i-en når du designer badet.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no