Bella fliser: Store fliser er populært hos nordmenn, og gjerne kombinert med mosaikk. Disse flisene er fra Bella fliser, et norsk / italiensk flise- og interiørkonsept. Bella er inspirert av italiensk livsstil og formspråk ispedd nordiske tr
Bella fliser: Store fliser er populært hos nordmenn, og gjerne kombinert med mosaikk. Disse flisene er fra Bella fliser, et norsk / italiensk flise- og interiørkonsept. Bella er inspirert av italiensk livsstil og formspråk ispedd nordiske tr Bilde: Produsenten

Trender på badet

Baderomsmøbler og baderomsinnredning

Hvordan liker egentlig vi nordmenn å innrede på baderommet vårt? Her er et innblikk i noen av trendene på badet som er verdt å få med seg.

Badet har blitt et svært viktig rom med tiden. Mange bruker både tid og penger på å pusse opp, og kravene til standarden har skutt i været. Men når det kommer til trender på badet har vi nordmenn vært ganske tradisjonelle i både farge- og materialbruk. Det går stort sett i fliser, og i hvitt grått eller beige.  Men det er likevel noen trender som rører seg i markedet, og kanskje er vi nordmenn på vei ut av det tradisjonelle skallet vårt?

Tøffe materialer: Betong er et tøft materiale som flere begynner å få øynene opp for. Denne vasken er fra Moab Design

Tøffe materialer: Betong er et tøft materiale som flere begynner å få øynene opp for. Denne vasken er fra Moab Design

Dagens trender
Nordmenn er glad i fliser. Sånn er det bare. Men trenden innen fliser varierer likevel stadig.

- Akkurat nå vil folk ha så store fliser som mulig, forteller Interiørarkitekt Åse Imset fra aaseimset.no.

Hun har mange års erfaring med å tegne både baderomsløsninger og komplette løsninger til boliger.

Les også:

Hvor lang levetid har badet?

Hvor lenge kan du forvente at dusjkabinettet eller servantarmaturet på badet skal vare?

- De fleste vil ha ulike flater og gjerne med litt dekor i form av mosaikk og rullestein. 

- Mens enkelte velger sprekere løsninger, som for eksempel belysning mellom steinene. Folk flest holder seg likevel til en ganske klassisk stil, mens noen våger seg inn på et industrielt uttrykk med tøffe materialer som betong og sand.

Skal man sammenligne med resten av verden kan vel nordmenn fremstå som litt kjedelige i valg av baderomsinnredning.

- I resten av verden er turkis den mest brukte fargen på badet, påpeker Imset.  Det er jo en altfor kald farge for oss nordboere.  En studie viste at en turkis farge førte til at folk brukte mindre tid på badet, og satte opp varmen betydelig.  Vi foretrekker den varme fargeskalaen her i nord.

: Turkis er den mest brukte fargen på bad i resten av Europa. I Norge blir fargen for kald, og vi går oftere for varmere farger.

Hot i utlandet: Turkis er den mest brukte fargen på bad i resten av Europa. I Norge blir fargen for kald, og vi går oftere for varmere farger. Foto: produsenten

Les også:

Smart servantbenk på badet

Den smarte servantbenken på badet er enkel og rimelig å bygge. Det unge paret valgte å lage et servantskap av lette isoporplater kledd med fliser.

Modigere nordmenn
Men det kommer likevel fram at enkelte krav og holdninger endrer og utvikler seg. Vi er nok ikke like beskjedne lenger, i hvert fall ikke når det kommer til størrelsen på badet.

Trendy badekar: Badekar er en stor trend, og står på ønskelisten til mange. Design på frittstående badekar er i stadig utvikling og det finnes mange tøffe varianter på markedet.

Trendy badekar: Badekar er en stor trend, og står på ønskelisten til mange. Design på frittstående badekar er i stadig utvikling og det finnes mange tøffe varianter på markedet. Foto: Produsenten

En klar trend i markedet nå er at vi ønsker oss større og større bad, fortsetter Imset.

- Badet skal gjerne være så stort som mulig, og inneholde alt. Folk finner plass der de kan, og kaster gjerne ut bilen av garasjen om det må til. Badekar er høyt på ønskelisten, sammen med badstue, godstol, indirekte belysning og LED belysning, for å nevne noe. Kanskje plass for til et trimrom med ribbevegg, og gjerne rom for sykkelen, spøker Imseth. Og det er her de store flisene kommer inn, avslutter hun. – De gir en større effekt.


Les også:

Se, så smart! Dette badet har skjult vaskerom

Ålesund-familiens lekre gjestebad har en hemmelighet: I skap og skuffer skjuler det seg et fullblods vaskerom! Her forteller eieren om hvordan et...

#br

Den nye dusjen, Raindance Select, fra Hansgrohe er et dusjsystem som kombinerer hodedusj, hånddusj og termostat i étt,

Stilig dusjsystem: Den nye dusjen, Raindance Select, fra Hansgrohe er et dusjsystem som kombinerer hodedusj, hånddusj og termostat i étt. Foto: Hansgrohe

Tøffe nyheter
Det dukker stadig opp spennende nyheter til baderommet, og Hansgrohe er en stor aktør i Norge med flere prisvinnende produkter. Teknologi kombinert med funksjon og design er viktige stikkord for deres baderomsnyheter. Deres siste design, er  et samarbeid med designere fra Phoenix Design Studio,  der de har utviklet Raindance Select Showerpipe 360. Det er et nytt dusjsystem som kombinerer hodedusj, hånddusj og termostat i étt.

- Vi har utviklet en intelligent løsning som kombinerer sensor-teknologi med våre eksklusivt designede servantarmaturer til veggmontering, kommenterer Axor produksjef Stefanie Pfaff.

Hans Grohe Raindance Select Showerpipe 360


Energieffektiv: PuraVide og Focus sine nye modeller gjør det mulig å bruke vann og enrgi mer effektivt. Foto: Hansgrohe

 

Energieffektivt
Miljø og energiparing er viktige elementer i dagens samfunn, og for baderomsprodusentene er også dette høyt prioritert. Flere aktører satser på energibesparende produkter, og flere forbrukere er miljøbevisste. I den forbindelse har Hansgrohe utvidet sitt armatursortiment innenfor de suksessfulle PuraVida og Focus linjer med nye modeller. Med elektroniske PuraVida og Focus armaturer blir det mulig å  benytte både vann og energi mer effektivt ved å kombinere to teknologier – infrarød og EcoSmart. Den integrerte sensor-teknologien med tenn-slukk-funksjonkan være gunstig om man bruker armaturet ofte.

En annen fersk nyhet er Axor sine elektroniske servantarmaturer til vegggmontering. Disse viser hvordan eksklusivt design er forbundet med funksjon og teknologi

- Vi har utviklet en intelligent løsning som kombinerer sensor-teknologi med våre eksklusivt designede servantarmaturer til veggmontering,forteller Axor produksjef Stefanie Pfaff. 

Fordelen ved elektroniske armaturer er at deres berøringsfrie betjening gjør de meget hygieniske. Som ved alle Axor servantarmaturer er det nye elektroniske armaturet også utstyrt med EcoSmart teknologi, som begrenser vanngjennomstrømningen til 5 liter per minutt – uten å påvirke funksjonaliteten. Sensor-funksjonen i seg salv sparer enda mer vann og energi.

4. juli 2011

Mer om Baderomsmøbler og baderomsinnredning

5 håndtaksløse blandebatterier

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Blandebatteri uten håndtak er pene å se på, lette å bruke og lette å rengjøre. Her får du fem fine varianter til ditt neste bad.  

Vurderer du å bruke IKEAs kjøkkenskap på badet?

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Det bør du la være med tanken, ifølge ekspertene. Her forklarer de hvorfor.

Annonsørinnhold

Du blir ikke så ren av håndvasken som du trodde

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Visste du at servantkranen kan være en grobunn for bakterier og smuss, og at håndvasken ikke er så renslig som du trodde? Dette lærer barna om i ung...

Derfor trenger menn og kvinner forskjellige ting på badet

Baderomsmøbler og baderomsinnredning I følge en ny undersøkelse bruker kvinner og menn badet på to helt forskjellige måter.

Er dette fremtidens speil?

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Google-ingeniøren ønsket seg et annerledes speil på badet.

Få nytt bad med små og enkle forandringer

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Interiørdesigner Halvor Bakke forteller at du kan få et helt nytt bad med små interiørgrep. Sjekk tipsene hans her!

Smarte løsninger til små bad

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Små baderom kan være en utfordring når det kommer til innredning. Vi gir deg tipsene for hvordan du med enkle grep kan få plass til det du trenger.

Baderomsinnredning - slik gjør du et riktig valg

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Valg av ny baderomsinnredning er en viktig avgjørelse når du pusser opp badet.

Slik planlegger du badet

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Med noen gode råd i bakhodet unngår du dyre feil og får det nytelsesrommet du fortjener.

Lite bad til mange

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Sju kvadratmeter rommer alt et bad behøver. Dusj, badekar, dobbel servant, et toalett og et stellebord! Se hvordan man løste dette badeværelsets totalre...

Smarte tips til små bad

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Selv på et knøttlite bad kan det skapes spenstig uttrykk ved hjelp av produkter som gjør rommet lekent, lekkert og ikke minst er lure med tanke på å spare plass.

Baderom

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Baderomsarealet i norske hjem har i følge de siste årenes trender økt betraktelig. Det er slutt på den sosiale boligbyggingens oppfatning av badet som...

Strøkent bad i varme farger

Baderomsmøbler og baderomsinnredning På begrenset plass har familien på fire realisert alt de ønsket seg på badet.