Bilde: Varme & Bad, Kaia Means

Dropp sparedusjen!

Nyt dusjen med god samvittighet, og installer heller sparekran enn sparedusj, oppfordrer rørleggere.

Av: Dag Øyvind Olsen/Newswire, 9. desember 2008

- Det er flere grunner til at vi anbefaler folk å installere kraner med sparefunksjon og vanlige dusjhoder i stedet for sparedusj, sier rørlegger Øystein Lange i E. Lange i Varme & Bad.

Fra mange hold er folk blitt oppfordret til å bytte ut det tradisjonelle dusjhodet med sparedusj. Ikke minst for å spare på varmtvannet og på strømregningen.

- Selvsagt er det varmtvann å spare på et slikt bytte, men mange er misfornøyd med sparedusjen. Den gir ikke en god nok dusjopplevelse, og man må bruke lengre tid på dusjingen, sier rørleggeren i Varme & Bad.

Sparekran
Beregninger fra leverandører av VVS-utstyr viser at det kan være mer varmtvann å spare ved å bytte ut armaturet til kranvannet, ikke minst på baderommet.

- Det sløses mye med glohett vann, spesielt på bad og toalett. Folk har vanligvis ikke behov for å ha vann på over 60 grader i kranen på badet, sier Bjørn Fredricson i Gustavsberg.

Gustavsberg er en leverandør av VVS-utstyr som har utviklet kraner og blandebatterier med innebygget sparefunksjon.

Sparefunksjonen kan både senke vanntemperaturen og redusere trykket ut av kranen.

- Dette vil gi spesielt store besparelser i borettslag og utleieboliger der varmtvann er inkludert i husleien og det kanskje sløses med varmtvannet, mener rørlegger Øystein Lange.

Sparedyse bedre
Rørleggerkjeden Varme & Bad opplever at folk stort sett er lite opptatt av enøk-tiltak og å spare på varmtvannet.

- Vi mener dette er den beste måten å spare varmtvann på uten at det går ut over trivselen. Det er en sparefunksjon folk nesten ikke legger merke til, sier Lange.

Sparedusj kan også føre til økt vanntrykk i slangen og at dusjslangen ryker, ifølge rørleggeren.

- Det er bedre å sette på en sparedyse på selve armaturet, enn å skifte selve dusjhodet. Da slipper man høyt trykk i slangen, sier Øystein Lange.

9. desember 2008 Dag Øyvind Olsen/Newswire
vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no