Bilde: Varme & Bad, Kaia Means

Dropp sparedusjen!

Nyt dusjen med god samvittighet, og installer heller sparekran enn sparedusj, oppfordrer rørleggere.

- Det er flere grunner til at vi anbefaler folk å installere kraner med sparefunksjon og vanlige dusjhoder i stedet for sparedusj, sier rørlegger Øystein Lange i E. Lange i Varme & Bad.

Fra mange hold er folk blitt oppfordret til å bytte ut det tradisjonelle dusjhodet med sparedusj. Ikke minst for å spare på varmtvannet og på strømregningen.

- Selvsagt er det varmtvann å spare på et slikt bytte, men mange er misfornøyd med sparedusjen. Den gir ikke en god nok dusjopplevelse, og man må bruke lengre tid på dusjingen, sier rørleggeren i Varme & Bad.

Sparekran
Beregninger fra leverandører av VVS-utstyr viser at det kan være mer varmtvann å spare ved å bytte ut armaturet til kranvannet, ikke minst på baderommet.

- Det sløses mye med glohett vann, spesielt på bad og toalett. Folk har vanligvis ikke behov for å ha vann på over 60 grader i kranen på badet, sier Bjørn Fredricson i Gustavsberg.

Gustavsberg er en leverandør av VVS-utstyr som har utviklet kraner og blandebatterier med innebygget sparefunksjon.

Sparefunksjonen kan både senke vanntemperaturen og redusere trykket ut av kranen.

- Dette vil gi spesielt store besparelser i borettslag og utleieboliger der varmtvann er inkludert i husleien og det kanskje sløses med varmtvannet, mener rørlegger Øystein Lange.

Sparedyse bedre
Rørleggerkjeden Varme & Bad opplever at folk stort sett er lite opptatt av enøk-tiltak og å spare på varmtvannet.

- Vi mener dette er den beste måten å spare varmtvann på uten at det går ut over trivselen. Det er en sparefunksjon folk nesten ikke legger merke til, sier Lange.

Sparedusj kan også føre til økt vanntrykk i slangen og at dusjslangen ryker, ifølge rørleggeren.

- Det er bedre å sette på en sparedyse på selve armaturet, enn å skifte selve dusjhodet. Da slipper man høyt trykk i slangen, sier Øystein Lange.

9. desember 2008
Mer om Dusj og dusjkabinett

Sommerlig utedusj

På varme sommerdager er det deilig å kunne ta en forfriskende dusj i det fri. Her guider vi deg til hvilke alternativer du har hvis du vil ha utedusj på tomta di. 

Unngå svarte fuger i dusjen

Dusjer du rett på veggen, er du sikkert kjent med misfarging av fugene. Men, det kan lett unngås med et godt rensemiddel og impregnering.

Få en større dusjopplevelse

Dusjhodene i de norske hjem blir stadig større og stiligere, og vi pøser ut litervis av ekstra vann i jakt på mer velvære. Men sjekk rørene dine før du...

Alle kan ha en dusj i det fri

Ta dusjen ute i det fri og nyt været og utsikten! Med en utedusj kan man nyte av avkjølende vann på solvarme dager, uten å måtte gjøre store investeringer i utebad eller svømmebasseng.

Slik får du rene dusjvegger

Sliter du med å få dusjveggene rene? Det behøver ikke være så vanskelig.

Varme i dusjen med avløpsvann

En ny innretning skal varme opp dusjvannet med gråvann.

Med Corian i dusjen

Med Corian kan du skreddersy dusjhjørnet til rommet.

Stort utvalg i dusjløsninger

Det finnes et stort utvalg i dusjløsninger. En dusj kan variere fra et enkelt forniklet dusjhode i 1950-tallsstil til det mer avanserte og futuristiske.

Hva må du tenke på når du skal kjøpe steamdusj?

Billige steamdusjer fra Kina skapte problemer for norske forbrukere. Hva må du huske på når du går til innkjøp av dampbad?

Stilfint i dusjen

Riktig valg av armatur og dusjsett kan utgjøre forskjellen mellom et veldesignet bad og et sånn passe greit gjennomført bad.

Slik rengjør du dusjkabinettet

Sliter du med å få ren glassdørene i dusjen? Vi har rådene.

Test av dusjhoder

Vi har testet fem forskjellige dusjhoder, som alle passer til de fleste bad. Ingen strøk i testen, men vinneren utmerker seg ved et lekkert design og...

Test av dusjhoder

Vi har testet fem forskjellige dusjhoder, som alle passer til de fleste bad. Ingen strøk i testen, men vinneren utmerker seg ved et lekkert design og enkel betjening.             

Mange dusjer i skitt

Nær én million nordmenn får misfarget vann i kran og dusj. Halvparten får med seg farlige tarmbakterier på kjøpet.

Varm opp med gråvann

Ikke kast varmen ut med badevannet. Bruk gråvann fra dusj og oppvaskmaskin til å varme opp vannet i berederen, og spar penger.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no