Bilde: produsenten

Med Corian i dusjen

Med Corian kan du skreddersy dusjhjørnet til rommet.

Komposittmaterialet Corian (r) er kanskje mest kjent for å være brukt i benkeplater på kjøkkenet , men de siste årene har det dukket opp i stadig flere produkter rettet mot privatmarkedet. 

Det finnes ferdigmoduler av dusjkarene, og disse får du i kvadrat, rektangler, diamantformet eller med bue. Og passer ingen av delen, kan du designe ditt eget kar. Med Corian (r)  har du nemlig muligheten til å tilpasse produktet nøyaktig etter dine egne mål og ønsker.

Det er likevel litt misvisende å kalle dusjkarene for kar, for de er mer som én, stor flis. Fordelen er at de er lavtbyggende, enkle å vedlikeholde, og de er et bedre alternativ til å dusje rett på flis med fuger.


Corian loves Missoni: Med Corian kan du virkelig hente ut kreativiteten. Denne dusjen er et samarbeid mellom Corian og Missoni.

Mindre fuktskader
Når du ikke bruker dusjkabinett, men dusjer rett på fliser, belastes gulv og vegger med vannsøl. Trenger fukten gjennom fugene og det ikke er gjort skikkelig jobb med membranen bak, risikerer du store fuktskader i boligen. Dusjkar og sprutvegg, enten det er Corian (r) eller annet fuktsikkert materiale, reduserer denne risikoen, ettersom du slipper de porøse fugene. Du får dermed det beste fra to verdener: du reduserer faren for fuktskader som følger med dusjing direkte på fliser, men slipper at et stort, ruvende dusjkabinett punkterer helheten i interiøret på badet.

I tillegg til dusjkarene, kan du få sprutvegg for å hindre at porøse områder som fugene i dusjhjørnet blir utsatt for vannsøl. Og som med dusjkarene, kan sprutveggen bli tilpasset rommet etter dine egne ønsker.

Hva er Corian (r)

Corian (r) er et robust komposittmateriale som består av to tredjedeler naturlige mineraler og en tredjedel akryl. Du kan få materialet i mange farger og mønstre.  Corian (r) gir en tett og glatt overflate, som er enkel å rengjøre og som hindrer sopp og bakterier å få fotfeste.

Med et materiale som Corian er det nesten bare fantasien som setter grenser. I tillegg til benkplater, vasker og dusjkar, har komposittmaterialet blant annet blitt brukt til stoler, bord, lamper, ja til og med til å kle en bygning.

6. februar 2012
Mer om Dusj og dusjkabinett

Sommerlig utedusj

På varme sommerdager er det deilig å kunne ta en forfriskende dusj i det fri. Her guider vi deg til hvilke alternativer du har hvis du vil ha utedusj på tomta di. 

Unngå svarte fuger i dusjen

Dusjer du rett på veggen, er du sikkert kjent med misfarging av fugene. Men, det kan lett unngås med et godt rensemiddel og impregnering.

Få en større dusjopplevelse

Dusjhodene i de norske hjem blir stadig større og stiligere, og vi pøser ut litervis av ekstra vann i jakt på mer velvære. Men sjekk rørene dine før du...

Slik rengjør du dusjhode og slange

De fleste vasker dusjsonen eller dusjkabinettet regelmessig, men rengjør du noen gang dusjhodet og slangen?

Alle kan ha en dusj i det fri

Ta dusjen ute i det fri og nyt været og utsikten! Med en utedusj kan man nyte av avkjølende vann på solvarme dager, uten å måtte gjøre store investering...

Slik får du rene dusjvegger

Sliter du med å få dusjveggene rene? Det behøver ikke være så vanskelig.

Varme i dusjen med avløpsvann

En ny innretning skal varme opp dusjvannet med gråvann.

Stort utvalg i dusjløsninger

Det finnes et stort utvalg i dusjløsninger. En dusj kan variere fra et enkelt forniklet dusjhode i 1950-tallsstil til det mer avanserte og futuristiske.

Hva må du tenke på når du skal kjøpe steamdusj?

Billige steamdusjer fra Kina skapte problemer for norske forbrukere. Hva må du huske på når du går til innkjøp av dampbad?

Stilfint i dusjen

Riktig valg av armatur og dusjsett kan utgjøre forskjellen mellom et veldesignet bad og et sånn passe greit gjennomført bad.

Slik rengjør du dusjkabinettet

Sliter du med å få ren glassdørene i dusjen? Vi har rådene.

Test av dusjhoder

Vi har testet fem forskjellige dusjhoder, som alle passer til de fleste bad. Ingen strøk i testen, men vinneren utmerker seg ved et lekkert design og...

Test av dusjhoder

Vi har testet fem forskjellige dusjhoder, som alle passer til de fleste bad. Ingen strøk i testen, men vinneren utmerker seg ved et lekkert design og enkel betjening.             

Mange dusjer i skitt

Nær én million nordmenn får misfarget vann i kran og dusj. Halvparten får med seg farlige tarmbakterier på kjøpet.

Varm opp med gråvann

Ikke kast varmen ut med badevannet. Bruk gråvann fra dusj og oppvaskmaskin til å varme opp vannet i berederen, og spar penger.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no