Bilde: produsenten

Med Corian i dusjen

Med Corian kan du skreddersy dusjhjørnet til rommet.

Av: Tekst: Sesselja Bigseth, 6. februar 2012

Komposittmaterialet Corian (r) er kanskje mest kjent for å være brukt i benkeplater på kjøkkenet , men de siste årene har det dukket opp i stadig flere produkter rettet mot privatmarkedet. 

Det finnes ferdigmoduler av dusjkarene, og disse får du i kvadrat, rektangler, diamantformet eller med bue. Og passer ingen av delen, kan du designe ditt eget kar. Med Corian (r)  har du nemlig muligheten til å tilpasse produktet nøyaktig etter dine egne mål og ønsker.

Det er likevel litt misvisende å kalle dusjkarene for kar, for de er mer som én, stor flis. Fordelen er at de er lavtbyggende, enkle å vedlikeholde, og de er et bedre alternativ til å dusje rett på flis med fuger.


Corian loves Missoni: Med Corian kan du virkelig hente ut kreativiteten. Denne dusjen er et samarbeid mellom Corian og Missoni.

Mindre fuktskader
Når du ikke bruker dusjkabinett, men dusjer rett på fliser, belastes gulv og vegger med vannsøl. Trenger fukten gjennom fugene og det ikke er gjort skikkelig jobb med membranen bak, risikerer du store fuktskader i boligen. Dusjkar og sprutvegg, enten det er Corian (r) eller annet fuktsikkert materiale, reduserer denne risikoen, ettersom du slipper de porøse fugene. Du får dermed det beste fra to verdener: du reduserer faren for fuktskader som følger med dusjing direkte på fliser, men slipper at et stort, ruvende dusjkabinett punkterer helheten i interiøret på badet.

I tillegg til dusjkarene, kan du få sprutvegg for å hindre at porøse områder som fugene i dusjhjørnet blir utsatt for vannsøl. Og som med dusjkarene, kan sprutveggen bli tilpasset rommet etter dine egne ønsker.

Hva er Corian (r)

Corian (r) er et robust komposittmateriale som består av to tredjedeler naturlige mineraler og en tredjedel akryl. Du kan få materialet i mange farger og mønstre.  Corian (r) gir en tett og glatt overflate, som er enkel å rengjøre og som hindrer sopp og bakterier å få fotfeste.

Med et materiale som Corian er det nesten bare fantasien som setter grenser. I tillegg til benkplater, vasker og dusjkar, har komposittmaterialet blant annet blitt brukt til stoler, bord, lamper, ja til og med til å kle en bygning.

6. februar 2012 Tekst: Sesselja Bigseth
vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no