Smart servantbenk på badet

Den smarte servantbenken på badet er enkel og rimelig å bygge. Det unge paret valgte å lage et servantskap av lette isoporplater kledd med fliser.

Av: Anne Marit Muri, 11. desember 2012

Det åpne servantskapet i middelhavs-stil, med plass til to vasker og rikelig med hyller er en lekker og rimelig løsning.

 

Et lite Bonsai-tre gir badet et eksoktisk preg.
Et lite Bonsai-tre gir baderommet et eksotisk preg.

Opprinnelig var badet knøttlite. Paret bestemte seg derfor for å rive ned en vegg og innlemme et tidligere soverom i baderommet. Noe som har gjort at familien i dag har fått et stort og luftig bad på 9 kvadratmeter. De valgte å bygge et åpent servantskap i middelhavs-stil av litexplater, med plass til to vasker og rikelig med hyller til håndklær og toalettsaker. Ideen til den robuste benkeløsningen er klekket ut av interiørdesigner Camilla Solli.Materialet er enkelt å jobbe med fordi det er lett å forme og veier lite. Da benkeskapet var ferdig formet med de rette dimensjonene, var det enkelt for flislegger å kle det med fliser. En stor speilflate er murt inn i veggen over servantbenken, noe som gir badet enda større romfølelse. Solli har også valgt personlig flisedekor på gulvet ved å forme en stor sirkel midt på gulvet, der det er brukt mindre filser enn ellers på badet, noe som skaper dynamikk i interiøret.

Lett å holde i orden
På vegger og gulv er det valgt italienske fliser i en mild sandfarge for å gjøre det store badeværelset så lunt som mulig og likevel beholde det lyst og luftig. Varmekabler sørger for at gulvet er behagelig å tråkke på for barbente føtter. Foreløpig er badet kun utstyrt med dusj.

På sikt er planen å komplettere med boblebadekar i det ene hjørnet når de finner et kar som har den rette designen og som har et godt renseanlegg. Baderommet er lett å holde i orden, særlig på grunn av den robuste servantbenken, som gir plass til alt baderomsutstyret. For øyeblikket har familien dilla på dekordetaljer i lilla og grønt.

Det nøytrale baderommet er derfor utstyrt med lilla og grønne håndklær og store lilla bastkurver med plass til kremer og såper. Et lite Bonsai-tre, en etnisk krakk og store grønne bambuskvister i brun krukke på gulvet er utsøkte detaljer som gjør baderommet på norsk grunn litt mer eksotisk.

 

Forbrukerinfo: 
  • Badet er tegnet av Camilla Solli. Hun har spesialdesignet servantbenken og er arkitekten bak flisemønsteret i sirkelen på baderomsgulvet.
  • Flisene kommer fra TM Bergersen.
  • Dusjløsningen fra Gustavsberg.
  • Servanter og toalett fra Villeroy & Boch.
  • Servantbenken er laget av Litex-plater fra Glava.
  • Blandebatterier fra Gustavsberg.11. desember 2012 Anne Marit Muri
vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no