Bilde: Getty Images

Slik får du spafølelsen hjemme

Vi forbinder ofte spa med luksus, tid og penger. Men med få investeringer og endringer på badet, kan du få spafølelsen hjemme, hver dag.   

 

Flere og flere vil gjerne ha “hjemmespa” eller få følelsen av spa - på badet, hjemme. Det finnes utallige leverandører og eksperter som spesialiserer seg i hjemmespa. Vi har samlet 4 tips til hva som gir badet litt ekstra spa-følelse. 

1.  Bruk sansene

Lys: Demp eller slukk lyset på badet, og tenn stearinlys, eventuelt et duftlys. Dette er kanskje noe av det letteste du kan gjøre, som ikke koster masse. Det å dempe belysningen og kun ha levende lys i rommet, påvirker oss til å slappe av og stresse ned.

Lyd: Steng stressende lyder ute. Ta en dusj eller et bad i totalt stillhet, eller sett på noe beroligende musikk. Skru mobilen på lydløs og lås døren, slik at du ikke blir avbrutt.

Det finnes flere alternativer til både lys og lyd på badet, som er spesielt tilrettelagt, både i dusjen og i badekaret.  

Lukt: Putt forskjellige oljer i badevannet, eller på badet – oljene fungerer som aromaterapi, og hjelper til at sansene slapper av. Dufter som stjerneanis og lavendel har beroligende egenskaper.

2.  Badekar med massasjeeffekt

Ingenting er som å ta seg et deilig varmt bad etter en lang dag. Hvis du har plass – og råd – så kan et spabad med massasjeeffekt, gi total avslapping og følelse av spa hjemme. Boblene masserer, og i kombinasjon med det varme vannet kan det løsne opp stive skuldre og ledd etter en lang dag.

Et badekar med Spabad er like lett å vaske som et vanlig badekar, da det ikke inneholder skjulte rør eller slanger der bakteriene kan gjemme seg.  Så her kan du få helt ro i kropp og sjel, og senke stressnivået helt.

Du kan også oppleve spafølelsen i hagen. Se her hva du skal tenke over hvis du vurderer å få et boblebad utendørs

3.  Regndusj

Oppgrader dusjhodet med en regndusj. En regndusj er et stort dusjhode som er montert rett over dusjsonen, som gir følelsen av at store regndråper faller ned. Føl at du står under en foss med varmt silkemykt vann, istedenfor en hard, tynn, eller kanskje en daff stråle når du dusjer. Du kan også kombinere en regndusj med et normalt dusjhode, slik at du får en kombinasjonsdusj.

Les mer om hva du bør tenke igjennom før du velger hva slags type dusjsett du skal ha.

4.  Badstue

Hvis du vil ta spafølelsen hakke videre, kan du investere i en badstue, eller dampbad hjemme. En badstue er godt for både leddene og musklene. Forskning viser at menn som tar badstue ofte, faktisk minsker risikoen for å dø av hjerte- og karsykdommer. 

Det å slappe av i varme, og svette er både godt for kroppen, sinnet og reduserer stress. Badstue er derfor en essensiell del av spa kulturen.

En badstue trenger ikke å koste skjorta, eller ta veldig mye plass. Det finnes flere varianter og de kommer helt ned i en-manns-badstuer, som ikke fyller mer en normal vaskemaskin.  

Les mer om badstue her.  

26. mars 2019
Mer om Bad

Så mye kan du spare på å være vannbevisst

Over halve befolkningen bryr seg sjeldent eller aldri om hvor mye vann de bruker i det daglige. Men du kan spare mye på å redusere vannforbruket (og ofte også strømforbruket). 

Slik sørger du for at det lukter godt på badet hele dagen

Dette trikset er enkel og sikrer at det alltid lukter godt på do - uten bruk av kjemikalier!

Det lille sorte inntar badet

Nå skal kraner og dusjløsninger på badet være sort. Sluket skal også passe inn i helheten som lekker detalj.

Hold fugene på badet rene med stearin

Dette trikset som holder fugene på badet rene er så utrolig enkelt at vi lo når vi så det. Men det virker!

9 trinn: Slik blir badet skinnende rent på rekordtid

Helst vil vi gjerne slippe å vaske badet og spesielt på do. Rengjøring av badet kan være utmattende, men bare rolig! Vi har funnet en guide til hvordan...

Nå skal blandebatteriet være innebygd – og svart

Tiden da alle blande­batterier var vegghengte klumper i krom er forbi. Nå skal det være innebygd, og gjerne i svart eller messing.

Flexit tilbakekaller brannfarlige baderomsvifter

Storleverandør tilbakekaller 75.000 baderomsvifter fra norske hjem. Sjekk om du er berørt her.

Slik monterer du oppheng på badet uten å bore hull i veggen

Så slipper du å ødelegge membranen på våtrommet.

Slik rengjør du baderomsvifta

Rens vifta på badet og få et sunnere inneklima. Her lærer du hvordan, og hvor ofte, det bør gjøres!