Bilde: Christine, www.hvitstil.com

Slik innreder du vaskerommet

Du kan med enkle grep gjøre det litt hyggeligere å ta klesvasken.

Mange har drømmer om det perfekte vaskerommet, med et godt sorteringssystem, utnyttelse av plassen du har til rådighet, bra lys og hyggelige detaljer. Det trenger ikke være vanskelig. Bloggeren Christine har bloggen www.hvitstil.com, og hennes vaskerom er en systematikers drøm. Her råder orden, og ryddige, rene flater. Mopper og strykebrett er hengt på veggen for å gjøre gulvvasken lettere. Strykebrett kan også gjemmes i en skuff som kan trekkes ut.

Sorter vasken
Tar du all klesvask selv, fordi du ikke stoler på at tenåringen ikke farger hvitvasken rosa? Lag et smart sorteringssystem.

- For at det skal være lettere for "alle" å vaske, har vi bokser vi sorterer i, skriver Christine på bloggen sin.

Merk plastbokser med "ull", "90 grader", "blått", "rødt", "hvit 60 grader", "treningsklær" og så videre. Du kan også sortere vasken i trådkurvstativer. Det gjør at fuktig skittentøy får luft, og du ser lettere hva som skal hvor og hvilken vask som er mest prekær å ta i neste omgang. For en enklere løsning kan to stativer med tøyposer som kan trekkes ut, settes under benken; en for mørk vask og en for lys.

Bloggeren med det strøkne vaskerommet kjøper kun hvite håndklær, og hun vasker dem aldri sammen med annet enn hvitt. Da varer de lenge.

Christine har også hengt opp en tørkestang som henger over sorteringsbokene.

- Det gjør det enkelt å tørke mange skjorter samtidig.


Pulver på glass
Hvis du vil pynte litt, finnes det mange emaljeskilt med gammeldagse motiver, gjerne for såpe. Putt vaskeposer, klesklyper og andre småting på Norgesglass, så pynter det opp mer enn det roter til. Er du lei av mindre pen pulveremballasje, kan du helle pulveret over på Norgesglass eller andre fine krukker. Du kan også helle skyllemiddelet over på en finere flaske. Hvis du har tid og ork til slikt.

- Husk å merke krukkene med Hvitt, Farge og Flekkfjerning, tipser Christine.

Tørkesnor
Å ha mulighet til å tørke mye på en gang er fint, strekk tørkesnorer fra en vegg til en annen i så mange omganger du trenger. Pass på å henge snoren i en høyde som gir en god arbeidsstilling, som gjør at tøyet ikke subber i bakken, eller så høyt at du får plass til oppbevaring under. Det finnes også takmonterte tørkestativer. Snorene heises ned når vasken skal henges opp, og trekkes tilbake opp i taket når vasken er hengt på. En god måte å få mer gulvplass.

Mange har vaskerom i tilknytning til gangen. Heng opp knagger til skitne og våte ytterklær.

Arbeidsbenk
En arbeidsbenk er alfa og omega på et vaskerom. Her kan du legge tørt tøy fra trommelen, brette tøy og legge det rene tøyet i hauger før du bærer det på plass i skapene. For de som skal bygge nytt, kan det være en ide å la veggen mellom vaskerommet og badet være et skap med skapdører på begge sider. Inn med rent tøy rett fra arbeidsbenken på vaskerommet, ut med rent tøy på badet neste morgen.

Husker du søppelsjaktene i de gamle bygårdene i Oslo? Lag skittentøysluker fra badet til vaskerommet, merket med hva slags vask som skal hvor. Det sparer mye sorteringsjobb.

Nok hyller og skap
Et ønske mange har til vaskerommet sitt er nok hyller og skap til vaskemidler, strykejern, stoppesaker og duker, sengetøy og håndklær. Og glem ikke å gi de enslige sokkene en egen kurv å bo i, til vennene deres dukker opp igjen. Husk å ha godt arbeidslys og en radio som kan holde deg med selskap. Og ikke minst en bra vaskemaskin og en trofast tørketrommel i god arbeidshøyde. Så går klesvasken som en lek...

31. august 2011
Mer om Vaskerom

Gode tips for rengjøring av  vaskemaskin

Vedlikeholder du vaskemaskinen din jevnlig, forlenger du maskinens levetid. Se hvordan du holder vaskemaskinen din i topp stand – og unngår sur lukt!

Så ofte bør du skifte håndklær

Hvor ofte skifter du egentlig håndkle ditt? Sannsynligvis ikke ofte nok, mener rengjøringsekspert.

Slik vasker du håndklær riktig

Tørk deg med myke og velduftende håndklær hver gang du kommer ut av dusjen. Vi viser deg hvordan du bør behandle håndklærne dine.

Dette balsam-trikset redder klær som har krympet

De fleste har opplevd å krympe favorittgenseren i vaskemaskinen. Men med dette trikset kan du faktisk utvide genseren tilbake til den normale størrelsen.

Derfor bør du ikke bruke for mye vaskepulver i vaskemaskinen

Du får ikke renere klær av å bruke mye vaskepulver i vaskemaskinen.

Slik unngår du vannskader på huset i ferien

Det er ikke bare om vinteren huset er ekstra utsatt for vannskader. Også om sommeren bør du være på vakt.

Slik bevarer du best fargen på klærne

Opplever du også at de sorte klærne dine blir grå i fargen og at de hvite blir misfarget? Vi viser deg hvordan du bevarer fargen på klærne.

Slik får du myke håndklær

Med disse tre, enkle triksene blir håndklærne dine myke og luftige.

Få mykt og velduftende tøy uten tøymykner

Vi har lært det: Tøymykner er allergifremkallende og dårlig for miljøet. Derfor gir vi deg en god erstatning for å få mykt og velduftende tøy.

Trikset som forhindrer statiske klær

Er du plaget med at klærne blir statiske etter en tur i tørketrommelen? Her får du råd!

Dette badet har en smart hemmelighet

Kombiner bad og vaskerom - uten å fire på de visuelle kravene! Se de smarte løsningene på dette badet. 

Fra fuktig kjeller til lekkert vaskerom!

En kjeller kan ha et stort potensiale dersom man trenger mer plass, men man må vite hva man gjør. Vi gir deg inspirasjon og gode råd.

Smarte løsninger til vaskerommet

I utgangspunktet er ikke vaskerommet det man legger flest ressurser i, men drømmene om det perfekte arbeidsrommet lever nok i mange.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no