Annonsørinnhold
Bilde: Stopdigging.no

7 grunner til å fundamentere med jordskruer

Hvorfor støpe dyrt fundament når du bare kan stikke en skrue i bakken? 

Telen har sluppet taket i bakken og huseiere over hele landet er i gang med årets byggeprosjekter. Det planlegges og oppføres uthus, plattinger, lekeapparater, carporter, levegger og brygger over en lav sko – og over dyre, tidkrevende, hageoppgravende betongfundamenter.

Mange huseiere tror at et fundament må være støpt for å være holdbart, men på denne fronten har det definitivt vært en utvikling.

Jordskruer viser seg å være en vel så effektiv og holdbar måte å fundamentere mindre byggverk på.

Så til deg som enda ikke har gravd opp hagen, men lurer på hva slags løsning du skal velge til å fundamentere årets byggeprosjekt – her har vi samlet de syv beste grunnene til å velge jordskruer.

Se også: Terrassetips før du bygger

 Jordskuer er et perfekt fundamant for plattinger og terrasser. (Foto: Stopdigging.no)   

1. Fornuftig pris

Pris er et av de viktigste punktene når folk velger byggeløsninger. I så måte kommer jordskruer godt ut av regnestykket, fordi skruene er forholdsvis rimelige og enkle å få skrudd ned i bakken. I hvert fall sammenlignet med støpefundament. (Sjekk www.stopdigging.no å få et tilbud på ditt prosjekt!)

2. Kort byggetid, uansett årstid

Bare du har byggeplanene klare, så kan jordskruene skrus rett ned i bakken – sommer eller vinter - og så er de klare til bruk. Stop Digging leverer ferdig monterte jordskruer på 80 – 200 cm, så du slipper å bruke tid og ressurser på gravearbeider, støping, herding og den slags – altså det du egentlig bare vil bli ferdig med uansett.

Jordskruer kan skrus rett ned uten skade på omgivelsene. (Foto: Stopdigging.no) 

3. Ingen graving

Ingen hageeier ved sine fulle fem ønsker å grave opp hagen eller bakken, hvis de kan slippe. Må man så må man, men nå er det jo sånn at man faktisk ikke må lenger. Man kan bare stikke en skrue i jorda og få et solid fundament helt uten skader på omgivelsene. Ganske enkelt genialt.

4. Klar med en gang

En annen absolutt fordel med jordskruer er at du kan sette i gang med byggeprosjektet fra det øyeblikket skruene er ferdig montert. Du kan dermed gå fra byggestart til ferdig prosjekt langt raskere enn med en løsning som krever flere tidkrevende faser. Og du slipper å forholde deg til forskjellige håndverkergrupper som kanskje ikke alltid kommer når de sier …

5. Lang levetid

Jordskruene fra Stop Digging er laget i varmforsinket stål og er galvanisert i henhold til NS-EN ISO 1461. De er også utviklet spesielt for klimaet og grunnforholdene her i norden, slik at du kan være trygg på at skruene vil sitte dønn fast i generasjoner fremover.

Vanskelig underlag? Ikke noe problem. Stopdiggings jordskurer kan skrus ned i alskens underlag (Foto: Stopdigging.no)

6. Kan brukes over alt

Det er ikke alltid grunnforhold og byggeplaner kommer overens. Har du grunnfjell eller andre utfordringer i bakken der du bor, kan dette skape problemer  for tradisjonell fundamentering. Men med Stop Diggings robuste og superfleksible jordskruer er det bare fantasien som setter grenser for hvor du kan bygge.

7. Kan brukes igjen og igjen

Til syvende og sist (men ikke minst) må det nevnes at jordskruene fra Stop Digging kan skrus opp og brukes på nytt! Hvis du vil flytte eller rive noe du har bygd med jordskruer, så kan de simpelthen skrus opp – uten skade på bakken – og brukes på nytt i neste prosjekt. Eller gå videre til neste eier. Dét er det ikke mange støpte fundament som kan hamle opp med!

Med dette håper vi at du har fått noen gode tips til ditt neste byggeprosjekt. Stopdigging har forhandlere over hele Norge og er klare for å bistå store og små prosjekter med sine jordskruer. 

For mer info, besøk stopdigging.no eller facebook.com/stopdigging

Vil du ha flere tips og triks for hjem og hage? Meld deg på vårt nyhetsbrev her! 

24. april 2017
Mer om Bygging

Du kan få overraskende mye penger for disse gamle gjenbruksvarene

Har du tenkt å kaste bunken med gamle byggematerialer som har ligget i hagen eller skuret i flere år? Da bør du lese dette først. Byggemateriale er nemlig utrolig dyrt å kjøpe nytt, derfor har de også en stor verdi i brukt tilstand. 

Slik unngår du dugg på ruten

Får du også kondensvann på innsiden av vinduene? Les her hvorfor problemet oppstår og hvordan du kan bli kvitt det.

Slik gjør du huset klart for kaldere tider

«Winter is coming». Det går mot kaldere tider, og det er på tide å ta en runde rundt huset for å ta en skikkelig høstsjekk. Her er sjekklisten du trenge...

10 råd til deg som vil ha en overbygd terrasse

En overbygd terrasse er en klar vinner, hvis man gjør det riktig. Sjekk denne listen med 10 gode råd som er smart å tenke over før du går i gang med å bygge en overbygd terrasse.

Guide til fugemasse – velg den riktige

Velg den riktige fugemassen når du skal fuge inne og ute. Akrylfugemasse, byggfugemasse, silikonfugemasse, glassilikon – det finnes mye å velge mellom....

Verdens høyeste trebygning – står i Norge

Mjøstårnet ble offisielt åpnet den 15. mars 2019, og tar over tittelen som verdens høyeste trebygning. Bygningen er 18 etasjer, som ligger i Brumunddal,...

Slik velger du riktig bor

Lær hvordan du ser forskjellen på et murbor, et metallbor og et trebor, og få gode tips til hvordan du får riktig boreteknikk.

Nordmenn inspireres av trender og mote farger – Danskene er mest...

Når det kommer til boliginnredning, er danskene mer konservative enn nordmenn og svensker. Både nordmenn og svensker lar seg i høyere grad inspirere av...

Rawlplug / Plugger - Slik velger du den riktige

Når du skal henge opp ting på veggen er det viktig at du vet om veggen bak er laget av gips, tre, betong eller murstein. Dette har betydning for hvilken...

Så enkelt henger man ting på en gipsvegg

Blogginnlegg: I de aller fleste hjem nå idag, så finner man gips på veggene. Bak gipsen kan man raskt finne tomrom. Hva gjør man da? Les videre nedover og se videoen for en full innføring i hvordan man løser det.

15 fabelaktige byggefeil

Noen ganger blir selv de enkleste byggeprosjekter altfor vanskelige.

Slik unngår du frostskader på hytta i vinter

Hver vinter opplever mange skader på hytta som følge av frostsprengte rør. Det kan fort bli en dyr affære for hus- og hytteeiere. Men hvis du følger...

Slik setter du trestolper i jorda

En trestolpe eller -påle er viktig at sitter godt i bakken og tåler mye. Her er 9 tips til hvordan du får trestolpen godt ned i jorda, og blir der.

Hot trend: Sexy snekkershorts

Vi har fått nyss om håndverkermoten for 2018. I år skal det være lårkort og luftig.