Annonsørinnhold

220.000 norske familier har et forsprang

Og for bare 490 kroner i året kan du få det samme. 

Det å kjøpe sin egen bolig er den største investeringen de fleste av oss gjør i løpet av livet. Men ikke bare er det utfordrende i kjøps- og salgsøyeblikket. Også i selve eierperioden kan det å bo i sin egen bolig by på store utfordringer, enten det er i form av store vedlikeholdsutgifter eller skiftende skatteregler.

Ville det ikke da vært godt å noen som holdt deg i hånden når du trengte det?

Det gode nyheten er at det er fullt mulig.

Huseiernes Landsforbund jobber aktivt for å beholde den norske modellen der hele 84 prosent av oss eier vår egen bolig. Det betyr at de har spesialisert seg på å være medlemmenes høyre hånd både før, under og etter et boligkjøp.

SE OGSÅ: Huseierne går til kamp mot dyre lån

Eksperter på alt som har med bolig å gjøre

– Hva er det egentlig Huseiernes Landsforbund kan hjelpe deg med?

– Med over 220.000 medlemmer er Huseiernes Landsforbund Norges største private forbrukerorganisasjonen når det gjelder boligrelaterte spørsmål. Og all ekspertisen vi har bygget opp kommer selvsagt våre medlemmer til gode, forteller Anders Leisner - advokat og leder for medlemsrådgiving i Huseiernes Landsforbund.

– Ved å gi våre medlemmer gratis økonomiskbyggteknisk, eller juridisk rådgivning, har vi et unikt tilbud som blir mye brukt, sier Leisner.

Anders Leisner i Huseiernes Landsforbund. 

 

Over 60.000 henvendelser i året

– Hver dag har vi medarbeidere som svarer på boligrelaterte spørsmål på telefonen mellom 09 og 16:00, og at dette er en svært populær tjeneste blant våre 220.000 medlemmer er det ingen tvil om. På de travleste dagene får vi opp mot 200 henvendelser, så på årsbasis svarer på vi på rundt 60.000 henvendelser fra våre medlemmer, sier Leisner.  

– Imponerende. Hvordan klarer dere å svare på så mye?

– Det er en god del temaer som går igjen. Med vår lange erfaring og ekspertise betyr det at vi klarer å gi klare og konkrete råd, selv på saker som for medlemmene oppleves som store og viktige spørsmål, sier Leisner. 

– Har du noen eksempler på klassiske spørsmål fra medlemmene?

– Medlemmer som leier ut er opptatt av hvordan de skal håndtere husleietvister og av reglene rundt utleie. Dette er en gjenganger hos oss. Vi får også svært mange spørsmål rundt kjøp- og salg, og det inkluderer skattespørsmål, eller hva som lønner seg med tanke på arv, testament og generasjonsskifte generelt.

Mange medlemmer vurderer også å utvide sin eksisterende bolig eller ønsker å bygge nytt. Da blir det ofte spørsmål om tillatelser og søknader til det offentlige, eventuelt gode råd om du opplever en uenighet eller frykter en tvist med entreprenøren din, fortsetter advokaten. 

 Noe av det viktigste vi gjør er nok likevel å vurdere om vårt medlem faktisk har en reell sak, og ikke minst hvorvidt de bør gå videre med den, sier Leisner.

– Et godt eksempel her er nabotvister. Ofte er jo det beste for alle parter at man hindrer en konflikt i  å eskalere, og der vil vi kunne hjelpe til med en nøytral vurdering.

– Og så hjelper vi jo ikke bare enkeltpersoner. Huseiernes Landsforbund har over 4.500 sameier og borettslag som medlemmer, og deres styremedlemmer bruker naturlig nok rådgivningstjenesten flittig. Temaene som går igjen her er ofte spørsmål om hvem som skal betale når noe går i stykker, og ikke minst reglene rundt fremleie og utleie.

INTERESSERT? Bli medlem i Huseiernes Landsforbund for kun 490 kroner ut året!

 

– Men alle spørsmål kan vel ikke besvares på telefon?

– Nei, ikke alle. I større og mer kompliserte saker får du likevel inntil en times gratis bistand per år, som besvares av våre åtte faste advokater, sier Leisner. 

– Her er det en skriftlig redegjørelse, der vi går gjennom sakens dokumenter og papirer før vi gir medlemmene et konkret råd om hvorvidt de bør gå videre med saken, eller hvorvidt de ikke har noen sak og bør avbryte.

– Ut over denne timen fakturerer vi 1.500 per time. Er det en sak vi ikke har kapasitet til å følge opp, vil vi i tillegg kunne vise medlemmet til en av våre samarbeidsadvokater som er spredd over hele landet. Da er det verdt å merke seg at også våre samarbeidsadvokater skal gi en halvtimes gratis bistand, i tillegg til at alle våre medlemmer skal få 20 prosent rabatt på deres vanlige timepris, sier Leisner.

Gratis kontrakter på flere språk

– Det er jo bra at vi kan hjelpe våre medlemmer når noe har gått galt, men det beste er jo å unngå at noe går galt i utgangspunktet. Da kan en kontrakt som beskriver partenes plikter og rettigheter være godt å ha, og som medlem har du tilgang til et stort utvalg av gratiskontrakter, sier Leisner. 

TRYKK HER FOR Å SE ALLE KONTRAKTENE MEDLEMMENE FÅR GRATIS

– Forutsetningen for at en kontrakt skal virke er imidlertid at alle parter faktisk forstår hva de signerer på. Vi er derfor stolte av å kunne tilby utleiekontakter på flere språk, avslutter Leisner.

 NYSGJERRIG? Les mer om fordelene ved å være medlem i Huseiernes Landsforbund her!

Ønsker du flere gode tips om hjem og hage? Meld deg på vårt nyhetsbrev her! 

3. april 2017
Mer om Annet om bygging

8 steg for å booke en god håndverker

Unngå fallgruvene med denne steg-for-steg-guiden. 

Derfor blir du lykkeligere i byen

Ny forskning avkrefter myten om at folk blir lykkeligere av å bo på landet.

Vi er Europa-mestere i å pusse opp, men glemmer vedlikeholdet

Ingen bruker så mye penger på oppussing som nordmenn. Norges Takseringsforbund advarer mot at oppussingen kan gå utover vedlikeholdet.

Annonsørinnhold

Huseierne går til kamp mot dyre lån

– Når boligkjøpere må ta opp forbrukslån for å bli med i budrunden, er det på tide å trekke i nødbremsen.

Kaster du byggavfallet riktig?

Oppussing genererer mye rot, støv og søppel. Midt oppi det hele kan det være vanskelig å vite hvor man skal gjøre av søppelet og hvor alt skal sorteres.

Ta testen: Hvor mange tommeltotter har du?

Vet du hva kalk brukes til? Eller hva en tvinge er? Test handy-kunnskapene dine her!

Nå pusser vi opp mer enn aldri før

I fjor brukte nordmenn nesten 67 milliarder kroner på å fikse på boligen. – Vi er glad i å forandre på ting og har råd til det, mener markedsekspert.

12 utrolige byggetabber

Noen ganger går byggeprosjekter i hus og hjem feil. Veldig feil. Få med deg disse 12 fiaskoene!

Populære ferdighus

Ferdighuskatalogene flommer over av ulike hustyper tilpasset de fleste forhold. For deg som skal velge kan det være vanskelig å få en total oversikt. Vi i Villa kontaktet en del av leverandørene som opererer på det norske markedet for å hente inn informasjon. På grunnlag av dette har vi laget en oversikt over de forskjellige husleverandørenes mest populære boliger.

Hobbysnekkere får mobilhjelp

Nå får du all informasjon om 120 000 byggevarer på mobilen: Monteringsanvisninger, vedlikeholdstips og nødvendig førstehjelp ved forgiftning.

Gjenbruk i stor skala

Det er gjenbruk i stor skala når nye hus bygges av gamle materialer. Og resultatet blir særegne og spennende boliger.

Salget av radonsperrer stuper

Salget av radonsperrer stuper. Dette skjer til tross for at Norge har blant de høyeste konsentrasjonene av radon i inneluft i verden.

Sjekkliste for kjøp av håndverkertjenester

Stol ikke blindt på håndverkeren. Presiser skriftlig hva du vil ha utført, hvordan arbeidet skal gjøres og til hvilken tid tjenestene skal være ferdig....

Vellykket ansiktsløftning

Større plass, mer lys, annerledes fasade og utsikt mot himmelen var kriterier som ble satt da det høyst tradisjonelle Jokerhuset fra 1978 skulle bygges...