Kan det fikses? Klart det kan, i hvert fall om du har en handyman i huset.
Kan det fikses? Klart det kan, i hvert fall om du har en handyman i huset. Bilde: Getty Images

6 grunner til at vi elsker handy menn

Snekker har flere ganger blitt kåret til det mest sexy yrket en mann kan ha. Her er seks grunner til at vi digger karer som kan kunsten å svinge hammer og sag.

En undersøkelse av svenske Modette.se viser at svenske kvinner syntes snekker er det mest sexy yrket en mann kan ha. Dette føyer seg inn i rekken av nordiske, snekker-hyllende undersøkelser.   

Datingnettstedet Møteplassen kåret også snekker til verdens mest sexy yrke i en undersøkelse fra 2015. Vi er enige i at nevenyttige menn er gode som gull, enten du er singel eller i et parforhold.

Ikke for det, kvinner i dag griper gjerne tak i både snekkerverktøy og andre redskaper selv – men det kan være deilig å slippe også ...

– Hvem vet, kanskje drømmer mange kvinner om en mann som kan fikse hjemme og virkeliggjøre innredningsdrømmene deres, sier Emma Bengtsson, markedsansvarlig på Møteplassen.

Snekkeryrket kom for øvrig på delt førsteplass med politi i Møteplassens undersøkelse, men i heimen er det mer nyttig med en handyman enn lovens lange arm, er det ikke?

Her er hvertfall seks ting ved en handymann som får hjertene våre til å hamre ekstra hardt:

 

1. Han er selvsikker

Se ham for deg: Bredskuldret, bredbeint og barsk. Han grubler en stund over problemet som skal løses – men så vet han brått hva han må gjøre, og går til arbeidet med innstillingen om at «dette fikser jeg glatt!» Menn som skrur, bygger og reparerer, og som har troen på at de klarer det – hva er det å ikke like? 

2. Fysisk arbeid er barskt

Håndverkere og hendige karer trives med å bruke kroppen sin. Når en fyr bruker rå styrke for å for eksempel rive en vegg, scorer det ganske mye høyere på sexyskalaen enn en mann som sitter krumbøyd over et tastatur hele dagen. Sånn er det bare (er det lov å skylde på hormoner her?). 

3. Han tar ansvar for hus og hjem

Finnes det noe bedre enn en mann som ser at noe må gjøres – og så skrider til verket? Vi dør litt innvendig hver gang vi må mase på en motvillig sofagris, mens gnisten tennes i oss i møte med en handlekraftig kar som får ting gjort. 

4. Du slipper billig unna

Jo mer han gjør, jo mindre trenger du å foreta deg. Så om mannen synes det er tilfredsstillende å skru Ikea-møbler, snekre terrasse eller slipe gulvet med en svær og bråkete maskin – vær så god! I mellomtiden sitter vi bare her og planlegger det nye kjøkkenet, hvis det er greit? 

5. Dere sparer penger

Det er dyrt å hyre inn håndverkere. Veldig dyrt. Om dere sparer penger på at han snekrer smarte benker til gangen av plankekappet dere likevel hadde tenkt å kaste – vel, da blir det mer penger til kos, moro og romantiske restaurantbesøk. Hurra for handyhunks! 

6 ... og noen ganger kler han av seg


Advarsel: Fysisk arbeid kan føre til at det blir litt hett. På så mange måter ... 

Er mannen i ditt liv handy av seg? Stem under!

 

 

Vil du ha flere dampende hete tips? Abonner på vårt nyhetsbrev

24. oktober 2017
Mer om Annet om bygging

8 steg for å booke en god håndverker

Unngå fallgruvene med denne steg-for-steg-guiden. 

Derfor blir du lykkeligere i byen

Ny forskning avkrefter myten om at folk blir lykkeligere av å bo på landet.

Vi er Europa-mestere i å pusse opp, men glemmer vedlikeholdet

Ingen bruker så mye penger på oppussing som nordmenn. Norges Takseringsforbund advarer mot at oppussingen kan gå utover vedlikeholdet.

Kaster du byggavfallet riktig?

Oppussing genererer mye rot, støv og søppel. Midt oppi det hele kan det være vanskelig å vite hvor man skal gjøre av søppelet og hvor alt skal sorteres.

Ta testen: Hvor mange tommeltotter har du?

Vet du hva kalk brukes til? Eller hva en tvinge er? Test handy-kunnskapene dine her!

Nå pusser vi opp mer enn aldri før

I fjor brukte nordmenn nesten 67 milliarder kroner på å fikse på boligen. – Vi er glad i å forandre på ting og har råd til det, mener markedsekspert.

12 utrolige byggetabber

Noen ganger går byggeprosjekter i hus og hjem feil. Veldig feil. Få med deg disse 12 fiaskoene!

Populære ferdighus

Ferdighuskatalogene flommer over av ulike hustyper tilpasset de fleste forhold. For deg som skal velge kan det være vanskelig å få en total oversikt....

Hobbysnekkere får mobilhjelp

Nå får du all informasjon om 120 000 byggevarer på mobilen: Monteringsanvisninger, vedlikeholdstips og nødvendig førstehjelp ved forgiftning.

Gjenbruk i stor skala

Det er gjenbruk i stor skala når nye hus bygges av gamle materialer. Og resultatet blir særegne og spennende boliger.

Salget av radonsperrer stuper

Salget av radonsperrer stuper. Dette skjer til tross for at Norge har blant de høyeste konsentrasjonene av radon i inneluft i verden.

Sjekkliste for kjøp av håndverkertjenester

Stol ikke blindt på håndverkeren. Presiser skriftlig hva du vil ha utført, hvordan arbeidet skal gjøres og til hvilken tid tjenestene skal være ferdig....

Vellykket ansiktsløftning

Større plass, mer lys, annerledes fasade og utsikt mot himmelen var kriterier som ble satt da det høyst tradisjonelle Jokerhuset fra 1978 skulle bygges om.