Bilde: Øyvind Berlid/Norsk Byggetjeneste

Hobbysnekkere får mobilhjelp

Annet om bygging

Nå får du all informasjon om 120 000 byggevarer på mobilen: Monteringsanvisninger, vedlikeholdstips og nødvendig førstehjelp ved forgiftning.

Det er byggebransjens kunnskapsbase NOBB (Norsk ByggvareBase) som nå blir tilgjengelig som applikasjon til Iphone og Android. Dette har tidligere vært en tjeneste om har vært forbeholdt håndverkere og byggevarebutikker.

– Når disse opplysningene blir tilgjengelige på en elektronisk duppeditt, kan det hende at flere leser dem også, sier Jørgen Gilberg i Norsk Byggtjeneste.

Bruker mobilens kamera
NOBBs base inneholder all informasjon som produsenten har meldt inn om en vare, i praksis alle varer som omsettes i byggenæringen i Norge. Du kan for eksempel finne ut om parketten du har lagt tåler vann eller om brannmurplatene har den nødvendige Sintef-godkjenningen.

Applikasjonen gjør at mobilen fungerer som en scanner. Ved å føre telefonen over produktets strekkode får du tilgang til all informasjon som produsenten har lagt inn.

Førstehjelp
Produktbasen inneholder også sikkerhetsdatablader med informasjon om varer og vernetiltak ved bruke av teknisk-kjemiske produkter, som lim, white spirit eller mørtel. Det kan være nyttig om uhellet er ute. I fjor ble 53 nordmenn syke som følge av eksponering for kjemikalier, ifølge Arbeidstilsynets registrering av arbeidsrelatert sykdom.

Men informasjonen er relevant flere steder enn på byggeplassene.

Les også:

Vellykket ansiktsløftning

Større plass, mer lys, annerledes fasade og utsikt mot himmelen var kriterier som ble satt da det høyst tradisjonelle Jokerhuset fra 1978 skulle...

– Jeg har hørt historier fra byggevareforretninger der foreldre kommer løpende inn og lurer på om det barnet fikk i seg er giftig. Nå kan du raskt få svaret på mobilen, og førstehjelpsinformasjonen er detaljert, sier Gilberg.

NOBBs applikasjon kan du laste ned gratis i Apples Appstore eller i Android Market ved å søke på nobbskanner.

Anbefalt av redaksjonen

19. januar 2011
Mer om Annet om bygging

8 steg for å booke en god håndverker

Annet om bygging Unngå fallgruvene med denne steg-for-steg-guiden. 

Derfor blir du lykkeligere i byen

Annet om bygging Ny forskning avkrefter myten om at folk blir lykkeligere av å bo på landet.

Vi er Europa-mestere i å pusse opp, men glemmer vedlikeholdet

Annet om bygging Ingen bruker så mye penger på oppussing som nordmenn. Norges Takseringsforbund advarer mot at oppussingen kan gå utover vedlikeholdet.

Annonsørinnhold

220.000 norske familier har et forsprang

Annet om bygging Og for bare 490 kroner i året kan du få det samme.

Annonsørinnhold

Huseierne går til kamp mot dyre lån

Annet om bygging – Når boligkjøpere må ta opp forbrukslån for å bli med i budrunden, er det på tide å trekke i nødbremsen.

Kaster du byggavfallet riktig?

Annet om bygging Oppussing genererer mye rot, støv og søppel. Midt oppi det hele kan det være vanskelig å vite hvor man skal gjøre av søppelet og hvor alt skal sorteres.

Ta testen: Hvor mange tommeltotter har du?

Annet om bygging Vet du hva kalk brukes til? Eller hva en tvinge er? Test handy-kunnskapene dine her!

Nå pusser vi opp mer enn aldri før

Annet om bygging I fjor brukte nordmenn nesten 67 milliarder kroner på å fikse på boligen. – Vi er glad i å forandre på ting og har råd til det, mener markedsekspert.

12 utrolige byggetabber

Annet om bygging Noen ganger går byggeprosjekter i hus og hjem feil. Veldig feil. Få med deg disse 12 fiaskoene!

Populære ferdighus

Annet om bygging Ferdighuskatalogene flommer over av ulike hustyper tilpasset de fleste forhold. For deg som skal velge kan det være vanskelig å få en total oversikt....

Gjenbruk i stor skala

Annet om bygging Det er gjenbruk i stor skala når nye hus bygges av gamle materialer. Og resultatet blir særegne og spennende boliger.

Salget av radonsperrer stuper

Annet om bygging Salget av radonsperrer stuper. Dette skjer til tross for at Norge har blant de høyeste konsentrasjonene av radon i inneluft i verden.

Sjekkliste for kjøp av håndverkertjenester

Annet om bygging Stol ikke blindt på håndverkeren. Presiser skriftlig hva du vil ha utført, hvordan arbeidet skal gjøres og til hvilken tid tjenestene skal være ferdig....

Vellykket ansiktsløftning

Annet om bygging Større plass, mer lys, annerledes fasade og utsikt mot himmelen var kriterier som ble satt da det høyst tradisjonelle Jokerhuset fra 1978 skulle bygges...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no