Annonse: Denne Villatipssiden presenteres av en Vi i Villa-partner. Spørsmål som gjelder sidens innhold besvares av avsenderen.

Gode råd til deg som skal kjøpe ny garasjeport

Denne artikkelen henvender seg til deg som skal kjøpe ny garasjeport. Den inneholder en rekke tips og råd om hva som er viktig å tenke på, innen du gjør ditt valg. Det er selvsagt viktig at din nye garasjeport er tilpasset huset og arkitekturen. I tillegg til dette finnes det en rekke faktorer som også er viktige å ta hensyn til. Funksjon, sikkerhet, kvalitet og livslengde blant annet.

Hvilken leverandør skal du velge?

Velg en leverandør som har et brett sortiment av standardprodukter, og som i tillegg gir deg valgfriheten i å skreddersy en garasjeport ut fra dine ønsker og krav. For eksempel: ulike typer vindu, farger, material og overflatestruktur. Tenk også på at en svenskprodusert port er ofte bedre tilpasset vårt nordiske klima.

Hva bruker du garasjen til?

Bruker du garasjen til mer enn parkering av bilen? I så fall kan det være en idé å velge en port med vindu, slik at du kan slippe dagslyset inn. Kanskje også komplettere med en gangdør, så du kan komme inn uavhengig av porten? Er garasjen din oppvarmet, er det viktig at porten har gode isoleringsegenskaper, d.v.s. så lav U-verdi som mulig.

Hvilken bekvemmelighet ønsker du?

Visst er det bekvemt å kunne åpne porten uten å behøve å gå ut av bilen. Se etter porter med tilhørende portautomatikk som er pålitelig og enkel å håndtere, og som klarer flere oppgaver. F.eks. å tenne utelyset eller lyset i garasjen. Kanskje du også har innbruddsalarm?

Oppfyller portautomatikken dine og myndighetenes krav?

Det finnes mange CE godkjente portåpnere på markedet. Men dessverre er det mindre vanlig at portautomatikken er testet og CE godkjent i kombinasjon med garasjeporten. Kontrollér at portautomatikken har hinderdeteksjon, slik at den registrerer motstand og stanser om den treffer et menneske eller et objekt.

Tenk på dine nærmeste!

Se etter hvordan porten er konstruert og hvilke sikkerhetselementer produktet inneholder. Er skinnene tildekt slik at fingre ikke kan komme i klem? Er fjærene sikret slik at de ikke kan løsne og ta av? Er portseksjonene utformet på en sikker måte? Har den en god klembeskyttelse?

Med eller uten ferdigbehandlet overflate?

Forsikre deg om at din nye port har en ferdigbehandlet overflate ved levering. Velger du en port uten ferdigbehandlet overflate, må du male den selv. Ellers kan du risikere at garantien ikke gjelder. Galvanisert, aluzink behandlet og lakkert overflate med ti års garanti på portblad mener vi du skal ha.

Hvilken lysåpning og kjørehøyde trenger du?

Velg en leverandør som tilbyr måltilpassede garasjeporter fra fabrikk. Da får du en port som er tilpasset den aktuelle lysåpning uten fordyrende ombygginger. Du må også forsikre deg om at portseksjonene har lik høyde, slik at du ivaretar det estetiske, og at porten får en jevn bevegelse ved åpning og lukking med portautomatikken.

Lykke til med ditt valg!

Vi håper vi har hjulpet deg med idéer og kunnskap, og gitt deg bedre forutsetning for å gjøre et riktig valg av garasjeport. En port som oppfyller dine ønsker og krav til funksjon, sikkerhet og design - og som du vil ha glede av i mange år framover. Crawford garasjeporter finner du hos byggevarehandel og utvalgte spesialister. Oversikt på våre forhandlere finner du på våre hjemmesider: www.crawfordgarasjeporter.no

11. april 2014
Mer om Annonse - garasjetipset
Annonse: Denne Villatipssiden presenteres av en Vi i Villa-partner. Spørsmål som gjelder sidens innhold besvares av avsenderen.

Har du en garasjeport som er tilpasset vårt nordiske klima?

Tidligere var treporten den mest vanlige porten i det norske marked, og de fleste hadde en vippeport. I dag har dette endret seg, villaportmarked i dag er dominert av stålporter, og leddheiseporten er den mest vanlige varianten. Kravet til en vedlikeholdsfri port har i de senere år økt radikalt. 

Annonse: Denne Villatipssiden presenteres av en Vi i Villa-partner. Spørsmål som gjelder sidens innhold besvares av avsenderen.

Garasjeport: Beskyttelse og sikkerhet i særklasse

Vern og sikkerhet spiller en stadig viktigere rolle i økonomisk ustabile tider. Garasjeporter er ikke noe unntak her. Som den nye «Secura» fra Crawford...

Annonse: Denne Villatipssiden presenteres av en Vi i Villa-partner. Spørsmål som gjelder sidens innhold besvares av avsenderen.

Hvorfor kjøpe isolert garasjeport?

Garasjeportmarkedet er dominert av stålporter. De fleste av disse er isolerte, halv- eller helisolert. De fleste garasjer i Norge er imidlertid uisolert...

Annonsørinnhold

Garasjeporter som passer til din bolig

Har du nytt hus eller gammelt? Moderne arkitektur eller eldre bygning? Stor eller liten? Fasade av tre, puss eller murstein? Frittliggende eller rekkehus? Hvit, rosa, grå eller...? Uansett hvordan huset ditt ser ut, har Crawford en garasjeport med portåpner som passer til bygget. Med vinduer og annet tilbehør kan du designe porten akkurat slik du ønsker. Og ved å velge riktig portfarge, kan porten til og med fremheve husets arkitektur.

Annonse: Denne Villatipssiden presenteres av en Vi i Villa-partner. Spørsmål som gjelder sidens innhold besvares av avsenderen.

Valg av garasjeport

Når du skal velge en ny garasjeport er det viktig å tenke på at den skal passe i det miljøet hvor porten skal stå. Men det er vel så viktig å tenke på...