Annonse: Denne Villatipssiden presenteres av en Vi i Villa-partner. Spørsmål som gjelder sidens innhold besvares av avsenderen.

Velg riktig glass!

Et vindu er ikke lenger bare et vindu. De siste årene har det kommet et bredt spekter av ulike valgmuligheter både når det gjelder isoleringsevne, materialvalg, funksjonsglass og så videre. Vinduene er en svært viktig del av en bolig, de skal blant annet sørge for tilstrekkelig dagslys, gi komfort og skape trivsel.

En undersøkelse som analyseinstituttet NorStat gjennomførte på vegne av H-Produkter tidligere i år viser at det folk legger mest vekt på når de skal velge vindu er isoleringsegenskaper, kvalitet, pris og at det er vedlikeholdsfritt. Men samme undersøkelse viser også at det er stor usikkerhet i forhold til hvilke vinduer man skal velge.

Funksjonsglass gir mange muligheter

Alfred Sandøy som er salgsansvarlig hos H-vinduet plus+ og autorisert glassrådgiver, vil gjerne rette større fokus mot alle de mulighetene funksjonsglass gir. - Nye smarte løsninger påvirker både funksjon, utseende, levetid, trygghet og økonomi, sier Sandøy som har jobbet med vinduer i over 30 år.

Hvordan velger du riktig glass?

Funksjonsglass er glass med tilleggskvaliteter, for eksempel kan vinduene ha ulik grad av solskjerming, i større eller mindre grad isolere mot støy, eller vinduene kan ha egenskaper som gjør at det bli enklere å holde rene, såkalte selvrensende glass. Alt etter hvor boenheten er plassert, hvor vinduene er plasser på boenheten og så videre kan det være nyttig å tenke gjennomom man bør benytte funksjonsglass, og med hvilke kvaliteter. 

Er vinduet plassert på en solrik plass bør en velge glass som demper både varme og beskytter møbler mot falming. Ligger huset/leiligheten nær en trafikkert vei er støydempende glass tingen. Velger man riktig glass kan selv steder med høyt støynivå oppleves som ganske stille.  Her er litt om de ulike fordelene ved funksjonsglass:

Energisparing

 • Forbedrer inneklimaet ved å redusere kaldstråling
 • Energispareglasset er fargenøytralt
 • Det beste energispareglasset gjør det mulig med store glassflater uten å gi avkall på komfort

 Støydemping

 • Støy er et voksende miljøproblem som kan begrenses med gode vinduskonstruksjoner
 • Lyddempingen i glass forbedres ved endringer i glasstykkelse, laminering og avstand mellom glassene

Solskjerming

Glass med G-faktor (solfaktor) gir flere fordeler:

 • Forbedrer innekomforten og hindrer overoppheting
 • Reduserer energibruken til kjøling og ventilasjon.  Kjøling er 4 ganger dyrere enn oppvarming
 • I kombinasjon med laminert glass, reduseres UV-strålene som bleker med hele 98%

Sikkerhet/trygghet

 • Personsikkerhetsruter sikrer mot personskade - som følge av sammenstøt
 • Trygghetsruter er hemmende mot innbrudd, hærverk, skudd og stråling
 • Herdet eller laminert glass - eller kombinasjon av herdet og laminert glass

Selvrensende

 • La naturen selv skylle bort støv og smuss - ved hjelp av nanoteknologi
 • En fotokatalytisk prosess bryter ned de organiske urenhetene i vann og kulldioksid - og den er med å forhindre at organisk smuss fester seg på glassflaten
 • Denne glasstypen kan kombineres med energispareglass, soldempende glass og sikkerhetsglass 
5. september 2013
Mer om Annonse - Vindustipset
Annonse: Denne Villatipssiden presenteres av en Vi i Villa-partner. Spørsmål som gjelder sidens innhold besvares av avsenderen.

Når bør du bytte vinduer?

Vinduer i dag har et betydelig mindre varmetap enn vinduer fra bare få år tilbake. Du kan derfor spare både penger og miljø ved å bytte vinduer.