Alt om terrasse

Har du planer om å bygge en egen terrasse eller en platting og leter etter en byggebeskrivelse, tips og råd om alt fra hvilke typer terrasse man kan bygge, og hvordan du skal vedlikeholdet terrassegulvet? Her samler vi alt du trenger å vite når du skal bygge terrasse eller vedlikeholde terrassen.

Her finner du også alt du må tenke på når du skal bygge: For eksempel hvordan det fungerer å støpe terrassepilarer der du bor - nordover i landet må man for eksempel grave og støpe pilarene dypere i bakken på grunn av tæle og frost, eller hvorfor det er bra å legge fiberduk og singel for å holde ugresset borte fra undersiden terrassen.

Planlegge ny terrasse

Å bygge en vakker terrasse eller legge platting gir ikke bare boligen din et løft - det er også veldig deilig å kunne sitte ute å kose seg på terrassen, uansett om den er stor eller liten.

Tenk på i hvilken retning du vil plassere din terrasse: Sør, nord, øst eller vest? Det er kanskje nødvendig å bygge en levegg for å skjerme innsyn fra naboer eller bygge tak over terrassen? Vi gir deg inspirasjon og tips til hvordan du skaper en hyggelig uteplass.

Valg av materialer

Når du har bestemt deg for å bygge terrasse er det mye å tenke på. Trykkimpregnert furu, ubehandlet furu, lerk - hvilket treverk er vanligst, hvilke er billigst og hvilket er egentlig det beste alternativet til terrassen? Hvilke fordeler og bakdeler er det med trykkimpregnert furu og hvorfor skal man velge NTR-merket treverk?

Du er kanskje interessert i det rent praktiske, slik som hvor stor mellomrom og høyde som er best når du støper pilarer, hva som er fordelen med ferdigstøpte pilarer og hvilke dimensjoner som anbefales. Lurer du også på om du trenger byggetillatelse eller hva det koster å bygge selv?

Våre steg-for-steg-artikler om bygging av terrasse og plattinger hjelper deg i prosessen, slik at du kan finne og bygge en smart terrasseløsning som passer ulike typer hus.

Hvordan bygge terrasse?

Det finnes mange ulike løsninger og ideer til terrasse og materialer, og her samler samler vi også byggebeskrivelser til alt fra terrasse med trapp til rekkverk.

Her finnes også alt om hvordan du vedlikeholder din terrasse. For eksempel hva du må tenke på når du skal male på nytt, hvor ofte den må vedlikeholdes og hvordan du oljer den.

Les mer Skjul
Sorter etter:
Bygge terrasse
Med en velplassert platting kan du utvide bruksområdet av tomta, enten det er hjemme eller på hytta. Vi viser deg hvordan du går frem!
Bygging
En viktig huskeregel til deg som skal beise terrassen i vår: Ikke start for tidlig!
Bygging
En overbygd terrasse er en klar vinner, hvis man gjør det riktig. Sjekk denne listen med 10 gode råd som er smart å tenke over før du går i gang med...
Bygge terrasse
Selv den styggeste og mest nedslitte treplattingen kan bli fin igjen. Med et nytt strøk beis holder den seg i årevis. Her er guiden til hvordan du...
Bygge terrasse
Annonsørinnhold
Har du veranda? Heldiggris! Da skal vi vise deg hvordan du kan gjøre det meste ut av den.
Bygge terrasse
Planlegger du å bygge ny terrasse eller platting? Det er fullt mulig å bygge terrasse uten å søke, men før du setter i gang må du sette deg inn i...
Bygge terrasse
Annonsørinnhold
Velg både lekkert, smart og kvalitetssikkert med norske produkter. Perfekt for terrassen, ny ytterkledning eller prosjekter innendørs.
Bygge terrasse
Uansett om du skal bygge terrassen selv eller overlate det til proffene, så er det en rekke grunnleggende ting du bør tenke gjennom før du setter i...
Bygge terrasse
Dette bør du tenke på når du skal legge nytt terrassegulv.
Bygge terrasse
Disse små, men viktige vedlikeholdsoppgavene bør du få gjort i sommer.
Bygge terrasse
Terrassen trenger nødvendigvis ikke å ha nettverk. Vi viser deg hvodan du bygger terrasse med trapp.
Terrasse hage
Med grunnlovsdagen rett rundt hjørnet, må uteplassen stelles i stand til fest. Men fortvil ikke, også en forsømt terrasse kan gjøres gjøres festfin i...
vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no