Nye modeller miljømerkede dører

Nye modeller fra Nordens meste produsent av miljømerkede dører.
Av: redaktionen, 23. oktober 2008

Lindö Mahogny
Bovalls Dörrbyggeri fortsetter å gå i front for mijømerket tre. Som eneste nordiske produsent tilbyr søstrene Gustafsson innerdører i tre miljøsertifiserte tresorter: ask, freijo og mahogny. Nå lanseres tre nye miljøvennlige ytterdører og en innerdør.

Søstrene Eva og Inger Gustafsson som driver Bovalls Dörrrbyggeri er siden 2006 den eneste nordiske dørprodusenten som er sertifisert av Forest Stewardship Council (FSC), en organisasjon som arbeider internasjonalt for et ansvarlig skogbruk miljømessig, sosialt og økonomisk.

-I dag er vi som dørbyggere alene om miljømerket tre men vi håper at flere skal komme etter. Det er ingen annen måte å komme problemene til livs. Vi må gjøre noe, sier adm. Dir Inger Gustafsson.

I år utvider Bovalls sortimentet til FSC-merket ask. Fra før tilbys FSC-merket freijo, eik og Jatoba samt TLTV-merket mahogny. TLTV-merkingen (Timber Legality an Tracibility Verification) garanterer at virket er lovlig hugget og kan spores tilbake. De nye ytterdørene, Sälö, Gåsö og Lindö, kommer i freio og mahogny. Nye innerdøren Ramsö produseres i freio, mahogny og ask.

FSC-merket tre er fortsatt meget vanskelig å få tak i og leveringstidene er lange, men Eva og Inger synes det er godt investert tid.

-Mange av dørene er håndlaget, etter samme håntverkertradisjon som når farfar Bengt grunnla selskapet i førtiårene. Hver dør er et kunstverk i seg selv og et naturprodukt.

-Det er dører i massivt tre – ikke noe kunstmaterialer, bare rent tre. Og de nye dørenes positive effekter på miljøet har flere dimensjoner. Blant annet kommer glasspartiene som går hele veien ned til gulvet å gjøre lysende underverker, lover Inger Gustafsson.
23. oktober 2008 redaktionen
vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no