Mye kan gjøres med riktig fargevalg og vakre blomster.
Mye kan gjøres med riktig fargevalg og vakre blomster. Bilde: Colourbox

Skap et vakkert inngangsparti

Ved husets inngangsparti skapes førsteinntrykket av hjemmet.

Hvordan står det til med inngangspartiet i boligen din? Ta deg en tur ut i vårlufta og forsøk å se inngangspartiet med et friskt blikk.

Er alt som det skal etter vinteren, eller trenger kanskje trappa en vårpuss? Dersom du pynter med planter og gjenstander, har du husket å skifte ut vinterpynten med mer vårlige objekter? Og er planter og bed ryddet og beskåret?

Pynt med planter

Med planter kan gjøres for å skape et vårlig og vakkert inngangsparti. Mange anbefaler å vente med å sette ut sommerblomster i krukker til etter 17. mai eller faren for nattefrost er over.

Men det finnes enkelte planter som er mer hardføre enn andre, og disse kan du godt begynne å la stå ute allerede nå. Her utmerker særlig stemorsplanten seg. Den kan godt henge med hodet etter en natt med kuldegrader, for så å reise seg igjen når sola varmer på.


Slående: Ofte trenger ikke inngangspartiet annen pynt enn en vakker arkitektur, enten den er stram og moderne eller overdådig som her.

Døra er husets ansikt

Det hjelper ikke å pynte inngangspartiet om inngangsdøra er slitt og stygg. Inngangsdøra gir huset personlighet, og den skal både stenge uvedkommende ute og ønske gjester velkommen.

Har forfallet gått for langt, kan det hende at ei ny dør er eneste måten å forbedre inntrykket på. Ikke gå utelukkende for pris, men sørg for at du velger ei dør som kler husets arkitektur. Andre ganger kan det være nok å friske opp inngangsdøra med et nytt strøk maling.


Enkelt bislag og vakker dør: Større fasadeendringer, som et bislag, krever byggesøknad.

Bygg nytt

Ønsker du å gå grundigere til verks når du først skal i gang med å skape et vakkert inngangsparti? Boka Snekre ute har flere forslag. Her finner du blant annet ideer til to forskjellige entrétak og fremgangsmåte for hvordan du bygger et lite bislag eller skaper en innbydende entré ved hjelp av ei toveistrapp med en innebygd benk.

– Bislaget rammer inn døra og bidrar til at entreen føles velstelt og trivelig. Det hjelper å gi husfasaden karakter, skriver forfatterene i boka.

Husk at om du planlegger større fasadeendringer, som f.eks. bislag, vil det kreve byggesøknad før du går i gang.

Blogger og sociale medier til inspirasjon

I dag er det mange som velger å blogge om hus og hjem. Her kan det være mye inspirasjon å finne for den som er på jakt etter nye ideer. 

Ut over det finnes det utallige instagram kontoer som gir rikelig inspirasjon. Båd eprivatpersoner og bedrifter kan ha kontor bugnende med spennende og inspirerende bilder. Det sosiale medie Pintrest er også en god kilde. Her kan du lage egne tavler og spare på ideene du finner. 

 

25. april 2019
Mer om Dører

Trendy å være nøkkelfri

Flere norske boligeiere har nå  begynt overgangen fra nøkkelknippe til elektronisk lås, viser nye bransjetall.

Sats på en stilig og sikker ytterdør

En innbydende ytterdør påvirker helt klart helhetsinntrykket av et hus og med rett utforming kan døren fremstå som et møbel. Men utseendet er ikke alt...

Seks fine dørvridere

Med ett nytt håndtak kan hele rommet få et løft. Her er noen nyheter som passser til innedører.

Oppussing av ytterdør

Ytterdøren skal helst ønske både deg selv og dine gjester velkommen hjem. En ytterdør må også holde tett mot kulde, støy og være vanskelig å bryte opp. Har du et gammelt hus bør du satse på ny dør i nostalgisk stil.

Sats på sikkerhet i huset

Velg sikkerhetstiltak som gjør det vanskelig for ubudne gjester å komme seg inn i huset ditt.

Sikkerhetsdør stopper tyven

Sikkerhetsdør gjør jobben vanskeligere for innbruddstyven.

Ny ytterdør

Ny ytterdør kan virkelig forandre husets utseende. Vi viser hvordan du velger riktig ytterdør og hva du må tenke på ved kjøp og installasjon av en ny dør.

5 tips til riktig valg av ytterdør

Ytterdøren er husfasadens smykke. Slik velger du riktig ytterdør.

Ytterdører i gammel stil

Mange bygger nye hus i tradisjonell stil. Da hører ytterdører i gammel stil til.

Døren skal stå i stil til huset

Døren er ofte det siste man velger når man bygger hus, det man bruker mest tid på og som det diskuteres mest om. Et viktig, men vanskelig valg.

Design din egen dør

Design din egen dør tilpasset interiøret.

Inngangsdøren gir huset personlighet

Velg dør som harmonerer til boligens arkitektur. Her viser vi et knippe dører som passer som "hånd i hanske" til huset.

Miljømerkede dører

Som eneste nordiske produsent tilbyr svenske Bovalls Dörrbyggeri i Bohuslän innerdører i tre miljøsertifiserte tresorter: ask, freijo og mahogny

Nye modeller miljømerkede dører

Nye modeller fra Nordens meste produsent av miljømerkede dører.

Husets portaler

Når du skal fornye hjemmet ditt har du mange strenger å spille på. Materialer, farger, mønstre og dekorasjoner er med i samspillet om å gjøre det pent...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no