Bilde: Produsentene

Ytterdører i gammel stil

Mange bygger nye hus i tradisjonell stil. Da hører ytterdører i gammel stil til.

Av: Sesselja Bigseth, 29. juli 2010

Den nostalgiske og klassiske husstilen har vært populær i lange tider her i Norge. Skal vi tro ferdighusprodusentene er nordmenn et tradisjonstro folkeslag når det gjelder byggetrender.

Og når man først har valgt det klassiske eller nostalgiske uttrykket, gjelder det å gjennomføre stilen også i detaljene. Og en av de viktigste detaljene å få riktig er ytterdøren.


Staselig: Ytterdøren kan sette stilen for resten av huset. Foto: Vinger trevare

Spor etter generasjoner
Ytterdøren er nærmest husets visittkort. Den forteller kort og greit om huset og hvem som bor der. Her legges førsteinntrykket.

– Kan du tenke deg noe vakrere enn en gammel dør hvor generasjoner har gått ut og inn, år etter år? En nedslitt terskel. En karm hvor kjærlige hender har strøket malingslagene ned til treverket, skriver produsenten Natre på sine nettsider.

Glassfelt en viktig del
Og slik kan det sies. Ytterdøren forteller noe om livet som leves bak husets fire vegger. Den stenger ute eller ønsker velkommen.

I den nostalgiske stilen er det først og fremst det siste vi er ute etter – en dør som innbyr til besøk. Derfor er dører med glassfelt mye brukt i denne stilen. 

29. juli 2010 Sesselja Bigseth
vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no