Annonsørinnhold

4 tips som kan øke verdien på boligen din

Med noen enkle grep kan du tjene noen hundretusener.

 
 

Uansett om du skal selge, refinansiere eller rett og slett vil ha det penere rundt deg: Hvis du ønsker å øke verdien på boligen din – bruk heller tid på det første folk ser, nemlig fasade og hage. Og dette er tiden å gjøre det på!

Noen enkle grep er alt som skal til for at du kan tjene hundretusener. Er du litt handy kan du gjøre det aller meste selv, og her er det du bør se nærmere på:

  • Hagerom
  • Terrasse
  • Tak
  • Grunnmur

1. Hagerom gir familien mer plass

Visste du at du fra og med juli 2015 kan bygge opp til 50 kvadratmeter inntil en meter fra tomtegrensen – uten å spørre naboen eller kommunen om lov? Det betyr at du kan få ditt eget uterom i hagen der du kan nyte sommeren med familie og venner. Hvis du isolerer kan du også bruke det om høsten og vinteren – dessuten får du svigers på behørig avstand når de er på besøk.

Flere byggevarekjeder og nettbutikker tilbyr ferdige “pakker”, med løsninger for små boder eller anneks som du kan plassere i hagen – eller på tomten din. Er du over gjennomsnittet nevenyttig kan du bygge selv. Hvis du vil ha et vedlikeholdsvennlig uterom er det smart å bruke STENI Colour fasadeplater – da behøver du ikke å tenke på skraping og maling på mange år.

2. Det gode liv på terrassen

Alle ønsker sitt eget sted der de kan kose seg med noe kaldt på varme dager, eller noe varmt på kalde dager. Det å bygge en terrasse er enkelt, og det er en rimelig investering. Også her er byggevarekjedene din venn: Flere av dem tilbyr kalkulatorer som hjelper deg å regne ut prisen på materialer.

Et smart tips er å bruke terrasseskruer og ikke spikere. Da slipper du å bruke tid på å lete etter og slå inn igjen gamle spikere som er presset opp, og som har en lei tendens til å angripe intetanende tær.

3. Nytt tak til en brøkdel av prisen

Dette blir kalt husets femte fasade, og er den man minst tenker over – inntil det en dag begynner å lekke. De fleste hustak i Norge er belagt med tegl eller betong, og disse har begrenset levetid.

Å bytte tak er dyrt, men noen firmaer tilbyr takfornying til en langt lavere pris enn et nytt tak. Kort fortalt blir taket ditt renset, impregnert og så påført spesialutviklet taksteinmaling. Det er vanlig å tilby en garanti på 10 år, men som regel øker du takets levetid med 20 år eller mer – hvilket er omtrent det samme som et nytt tak.

4. Grunnmuren – husets fundament

Som med taket blir også grunnmuren ofte oversett når fasaden skal oppgraderes. Ta deg en tur rundt huset og se etter sprekker i malingen eller fundamentet. Eller står kanskje bygget ditt på påler? Om grunnmuren trenger oppgradering eller du ønsker en helhetlig fasade for et bygg på påler, har dette tidligere vært dyrt og tidkrevende.

Men med STENI Terra grunnmurplater får du en svært rimelig og tidsbesparende løsning som du enkelt setter opp selv på 1-2-3, og som er garantert å vare i minst 25 år. Platene monteres utenpå grunnmuren eller på lekter festet i pålene. De er ekstremt vedlikeholdsvennlige, og du får STENI Terra i tre farger – hvitt, grått og sort.

 

«Med STENI Terra grunnmurplater får du en svært rimelig og tidsbesparende løsning»

 

For å se hvor enkelt det er å montere STENI Terra, ta en titt på denne filmen som forklarer deg alt på under ett minutt.

Da gjenstår det bare å si lykke til med å pusse opp ute – og lykke til med ny takst!

 
 
2. april 2019
Mer om Annonse - Fasadetipset
Annonse: Denne Villatipssiden presenteres av en Vi i Villa-partner. Spørsmål som gjelder sidens innhold besvares av avsenderen.

Så enkelt er det å få en pen, vedlikeholdsfri grunnmur

Murte grunnmurer vil alltid kreve hyppig vedlikehold, og konsekvensene av dårlig vedlikehold er ikke bare skjemmende, det kan også gjøre skade på bakenforliggende konstruksjon. Med Terra by Steni kan du glemme sprekker og avskalling og enkelt få en pen, vedlikeholdsfri grunnmur.

Annonsørinnhold

En vedlikeholdsvennlig grunnmur på 1-2-3

Trenger grunnmuren din et løft? Se hvordan du enkelt kan få en ny og flott grunnmur som varer i minst 25 år.

Annonsørinnhold

Vedlikeholdsvennlig grunnmur i minst 25 år

Etter en lang og kald vinter kommer alt som har vært gjemt under snøens beskyttende teppe rundt huset ditt frem igjen.

Annonsørinnhold

Brannsikring av lavtbyggende varmegulv med elektriske kabler

Det er veldig mye å tenke på når du skal legge varmekabler i et gulv i boligen din. 

Annonsørinnhold

Dette bør du tenke gjennom før du velger fasade

Sol og regn, varme og kulde. En fasadeplate skal tåle mye. Den skal være sterk, stabil og vakker gjennom flere tiår. Det er nettopp hva Steni fasadeplat...

Annonsørinnhold

Slik kan du få vedlikeholdfri kledning

Skal du skifte kledning på bolig eller garasje har du i dag langt flere valg enn tidligere. I Norge er ytterkledning i tre det vi er vant til, men...

Annonse: Denne Villatipssiden presenteres av en Vi i Villa-partner. Spørsmål som gjelder sidens innhold besvares av avsenderen.

Er din bolig kledd for ekstremvær?

Går du for en luftet fasade når du skal renovere eller bygge nytt, vil du være godt sikret mot ekstremvær i mange ti-år framover. Og vedlikehold trenger du heller ikke tenke på!