Annonsørinnhold

Brannsikring av lavtbyggende varmegulv med elektriske kabler

Det er veldig mye å tenke på når du skal legge varmekabler i et gulv i boligen din. 


Elektrikeren har det totale ansvaret for oppbyggingen av det lavtbyggende varme-gulvet, og du bør søke råd hos din elektriker før du setter i gang med plan-leggingen. 

Vekten av gulvstøpen og flisene kan bli veldig stor, og skal du gjøre om et kjøkken eller soverom til bad, må du være sikker på at bæreevnen i gulvet er tilstrekkelig, og at gulvet er avstivet nok.

Det er et krav at underlaget for varmekabelen måvære av ubrennbart materiale, og Steni Masterboardâ oppnår dette brannkravet. 

Steni Masterboard finnes i 6, 8 og 12mm tykkelse, og dette er deneneste ubrennbare byggningsplaten som selv i 6mm tykkelse tilfredsstiller gjeldende forskrifter med krav til brannklasse K1-A.

Steni Masterboard er en sementbasert kalsiumsilikatplate som tåler høy fuktighet uten å bli brutt ned. Dette gjør platen velegnet til både gulv og vegger i våtrom.

Platen kan enten skrues fast i underlaget, eller hellimes med sementbasert lim.Deretter skal platen primes før elektrikeren kommer og legger varmekablene rett på Steni Masterboard. Det er kun støpemasse godkjent for varmekabler som må benyttes. Det finnes i dag gode lavtbyggende løsninger.

Steni har monteringsbeskrivelse for Steni Masterboard

Produktsertifikat av Steni Masterboard

Les mer om Steni Masterboard

13. april 2014
Mer om Annonse - Fasadetipset
Annonsørinnhold

4 tips som kan øke verdien på boligen din

Med noen enkle grep kan du tjene noen hundretusener.

Annonse: Denne Villatipssiden presenteres av en Vi i Villa-partner. Spørsmål som gjelder sidens innhold besvares av avsenderen.

Så enkelt er det å få en pen, vedlikeholdsfri grunnmur

Murte grunnmurer vil alltid kreve hyppig vedlikehold, og konsekvensene av dårlig vedlikehold er ikke bare skjemmende, det kan også gjøre skade på bakenf...

Annonsørinnhold

En vedlikeholdsvennlig grunnmur på 1-2-3

Trenger grunnmuren din et løft? Se hvordan du enkelt kan få en ny og flott grunnmur som varer i minst 25 år.

Annonsørinnhold

Vedlikeholdsvennlig grunnmur i minst 25 år

Etter en lang og kald vinter kommer alt som har vært gjemt under snøens beskyttende teppe rundt huset ditt frem igjen.

Annonsørinnhold

Dette bør du tenke gjennom før du velger fasade

Sol og regn, varme og kulde. En fasadeplate skal tåle mye. Den skal være sterk, stabil og vakker gjennom flere tiår. Det er nettopp hva Steni fasadeplat...

Annonsørinnhold

Slik kan du få vedlikeholdfri kledning

Skal du skifte kledning på bolig eller garasje har du i dag langt flere valg enn tidligere. I Norge er ytterkledning i tre det vi er vant til, men...

Annonse: Denne Villatipssiden presenteres av en Vi i Villa-partner. Spørsmål som gjelder sidens innhold besvares av avsenderen.

Er din bolig kledd for ekstremvær?

Går du for en luftet fasade når du skal renovere eller bygge nytt, vil du være godt sikret mot ekstremvær i mange ti-år framover. Og vedlikehold trenger du heller ikke tenke på!