Annonse: Denne Villatipssiden presenteres av en Vi i Villa-partner. Spørsmål som gjelder sidens innhold besvares av avsenderen.

Er din bolig kledd for ekstremvær?

Går du for en luftet fasade når du skal renovere eller bygge nytt, vil du være godt sikret mot ekstremvær i mange ti-år framover. Og vedlikehold trenger du heller ikke tenke på!

Luftet fasade eller kledning er et fasadesystem som gir en to-trinns tetting av fasaden og som sikrer god lufting og hindrer fuktskade.

To-trinns systemet bygger på prinsippet om en vindsperre innerst og en regnkappe ytterst, med en luftspalte imellom. Systemet er meget godt egnet for nye og store fasader, men også for rehabilitering og privatboliger.

Prinsippet med luftet fasade er at det dannes en luftspalte som sikrer at fasaden dreneres og forblir konstant ventilert.

Dette prinsippet er spesielt godt egnet i slagregnutsatte områder, da den ytre kledningen danner en værhud, en regnkappe, som ikke slipper fuktigheten inn på selve bygget.

Regnkappen skaper en ventliasjonsspalte som effektivt hindrer fukt i bakenforliggende konstruksjon.

Steni fasadeplater montert som luftet fasade gir en tilnærmet vedlikeholdsfri fasade

Luftet fasade er den fasadeløsning som Steni anbefaler mest til nybygg og er spesielt godt egnet til bruk i slagregnutsatte områder. Steni produserer en hel kolleksjon av fasadeplater med et bredt utvalg av overflater.

Steni fasadeplater monteres som ventilert kledning på impregnerte trelister eller på et profilsystem i aluminium eller stål. Dette gir en fasade hvor det er et luftsjikt mellom fasadeplate/regnkappen og vindsperren.

Fasadeplater fra Steni kan benyttes til både tunge og lette ytterveggskonstruksjoner, og såvel nybygg som rehabilitering. Det er et optimalt alternativ for allerede velisolerte bygningsrammer som trenger en sterk og ventilert fasade.

Lenker:

Steni har tegninger, detaljer og monteringsbeskrivelser sine fasadeplater.

13. april 2014
Mer om Annonse - Fasadetipset
Annonsørinnhold

4 tips som kan øke verdien på boligen din

Med noen enkle grep kan du tjene noen hundretusener.

Annonse: Denne Villatipssiden presenteres av en Vi i Villa-partner. Spørsmål som gjelder sidens innhold besvares av avsenderen.

Så enkelt er det å få en pen, vedlikeholdsfri grunnmur

Murte grunnmurer vil alltid kreve hyppig vedlikehold, og konsekvensene av dårlig vedlikehold er ikke bare skjemmende, det kan også gjøre skade på bakenf...

Annonsørinnhold

En vedlikeholdsvennlig grunnmur på 1-2-3

Trenger grunnmuren din et løft? Se hvordan du enkelt kan få en ny og flott grunnmur som varer i minst 25 år.

Annonsørinnhold

Vedlikeholdsvennlig grunnmur i minst 25 år

Etter en lang og kald vinter kommer alt som har vært gjemt under snøens beskyttende teppe rundt huset ditt frem igjen.

Annonsørinnhold

Brannsikring av lavtbyggende varmegulv med elektriske kabler

Det er veldig mye å tenke på når du skal legge varmekabler i et gulv i boligen din.

Annonsørinnhold

Dette bør du tenke gjennom før du velger fasade

Sol og regn, varme og kulde. En fasadeplate skal tåle mye. Den skal være sterk, stabil og vakker gjennom flere tiår. Det er nettopp hva Steni fasadeplat...

Annonsørinnhold

Slik kan du få vedlikeholdfri kledning

Skal du skifte kledning på bolig eller garasje har du i dag langt flere valg enn tidligere. I Norge er ytterkledning i tre det vi er vant til, men klimautfordringer og mindre tid til vedlikehold gjør at fasadeplateprodusenten Steni i Vestfold nå lanserer Steni Plank.