ANNONSØRINNHOLD

De har reddet over 6.000 norske kjellere

Velg den eneste løsningen på markedet som er sertifisert og teknisk godkjent

Har du fått fukt i huset?

Murtørkeren til EPS-Fuktsikring har allerede reddet over 6.000 norske kjellere og er den eneste løsningen på markedet som er sertifisert av Nemko.

Sliter du med fukt i kjelleren er det lett å tenke seg at drenering er svaret på alt. Før du bruker masse tid og penger på å grave opp hagen gjelder det imidlertid å tenke seg godt om.

 

EPS-Fuktsikring har nemlig spesialisert seg på å hindre at grunnmuren tar til seg fuktighet, og siden du slipper å grave opp hagen blir det en langt billigere og ikke minst raskere måte å fjerne fukten på.

Se skrekkeksemplene og hvordan deres metode fungerer her!

Fukten som klorer seg fast

Det mange ikke vet, er at de faktisk kan gå igjennom hele prosessen med å grave opp rundt hele huset, drenere og legger ny isolering, uten at de blir kvitt fukten i veggene. Det som da har skjedd, er at fukten enten har trukket inn i veggen fra utsiden eller grunnen under huset. Det som er viktig å merke seg er at fukt som trekkes opp i veggen, også kan bre seg utover gulvet. 

Det var vært mye tvil og skepsis rundt EPS-systemet, men allerede i 1995 gikk Byggforsk ut og sa at EPS-systemet kunne være ”redningen for norske kjellere”. I en ny rapport understreker Sintef Byggforsk at EPS-system egner seg bedre enn drenering i flere tilfeller, som for eksempel når murpussen begynner å smuldre, malingen flasser, eller når du ser saltutslag på overflater. 

Elektroosmose

EPS-systemet har siden 1982 forsket på å bruke en svak strømkilde til å tørke ut vannet fra veggene, kalt elektroosmose. Strømmen styres fra digitale sentraler og operasjonen er så effektiv at det kan måles forbedring etter kun to uker. Systemet krever montering, men er ellers vedlikeholdsfritt etter første montering. Det krever kun en driftskostnad på 50 – 100 kroner per år. Egne EPS-sentraler måler hvor mye trykk som skal til for å holde muren tørr. Denne avanserte teknologien er et resultat av over 40-års forskning på området. 

Det sikre alternativet

Vi nordmenn skiller oss fra våre naboland ved at vi i langt større grad bruker kjellerne som soverom og oppholdsrom.

- Det gjør det enda viktigere å velge en løsning som fungerer optimalt mot norske grunnforhold, klima og byggeskikk, sier Tor Heimdal fra EPS-Fuktsikring.

- Siden vi startet med vår patenterte løsning i 1986 har våre murtørkere tørket over 6.000 norske kjellere, sier Heimdal.

Med flere aktører i bransjen har det imidlertid vært en utfordring at det har manglet en felles standard som bekrefter hva kundene faktisk kjøper. I praksis har man kun hatt en tradisjonell  CE-merking av produktene, og den er dessverre tilnærmet verdiløs.

 

- En CE-merking er tross alt bare en egenerklæring fra produsenten om at de oppfyller myndighetenes minstekrav til helse, miljø og sikkerhet. Når man i tillegg får jevnlige påminnelser i media om aktører som jukser med CE-merkingen, er derfor resultatet at mange kunder ikke stoler på merkingen, og at de som likevel stoler på den blir utsatt for en falsk trygghet. Det bestemte vi i EPS-Fuktsikring oss for å gjøre noe med. For å gi våre kunder en tryggere hverdag har vi derfor valgt å innhente en nøytral kvalitetsvurdering fra en helt uavhengig tredjepart, sier Heimdal.

NYHET: EPS-Fuktsikring er Nemko-sertifisert!

- At vår EPS-sentral er Nemko-godkjent er en tydelig bekreftelse på at den tilfredsstiller alle krav og normer innen giftstoffer og stråling, i tillegg til brannsikkerhet. Siden enhver murtørker står  tilkoblet døgnet rundt er dette betryggende for våre kunder, samtidig som det også er godt for oss som er opptatt av å levere kvalitet og sikkerhet i alle ledd, sier Heimdal.

 

- Vi er derfor svært stolte over vår Nemko-godkjenning, og vår oppfordring til deg som kunde er derfor enkel:

Vurder gjerne flere alternativer om du får fukt i kjelleren, men ta deg alltid tid til å kontrollere om de har en nøytral og uavhengig godkjenning på plass før du signerer kontrakten. Da får du en løsning med dokumenterbar effekt, og vil spare deg selv for mye unødvendig tid og frustrasjon, avslutter Heimdal.

 

PS: Visste du at EPS-Fuktsikring gir deg helt gratis og uforpliktende befaring?

 

 

Annonsørinnhold: Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Bonnier Creative Studio for EPS Fuktsikring.

 

 

1. mai 2019
Mer om Fukt og drenering
Annonsørinnhold

Kom fuktskader i forkjøpet

Trenger boligen din drenering? Sjekk grunnmuren og avløpsrørene dine i dag.

Derfor må du være på vakt mot vedmusling på husveggen

Vedmusling bryter ned cellulosen i treverket og gjør at det råtner raskere. Er skadene store nok, må alt treverk byttes ut.

Slik sjekker du om boligen tåler klimaendringene

Endret klima byr på store utfordringer for norske boliger. Derfor bør du lære hvordan du beskytter boligen din mot klimaendringene.

Slik lukter du deg fram til fuktskader

Hvert år får tusenvis av norske hjem problemer med fuktskader, muggsopp og hussopp. Nesen din kan være et viktig redskap for tidlig inngripen.

5 tips for å fuktsikre huset

Rundt 60 000 hus rammes av ­fuktskader hvert år. Les mer om de vanligste tegnene på fukt og hvordan du forebygger fuktskader.

Greit å lagre klær i råkjeller?

Ja, hvis du har kontroll på fukten, mener Anticimex.

Unngå helseskader med etterisolering

Visste du at fukt kan gi deg allergi og luftveisinfeksjoner? Færre enn én av ti husstander har likevel reparert påviste skader på grunnmur og kjeller, viste en undersøkelse gjennomført av SINTEF Byggforsk i 2013. 

Hundre tusen nye hull i kongeriket?

Nye fuktmålingsstandarder vil få store konsekvenser. Blir det konkurs for boligbyggere eller bedre bygg og mindre krangel? Nasjonalt fuktseminar vil...

Mange fuktskader etter mangelfull oppussing

En av de vanligste årsakene til alvorlige vannskader i hus og hytter, er at ivrige hobbysnekkere utfører prosjekter de ikke har nok kunnskaper om.

Fukt, sopp, gnagere og frost er boligens verste fiender

Det er enkelte ting som er verre for boligen enn andre. Disse er de fem verste fiendene du har i huset.

Vannskader og fukt på badet koster millioner

Forsikringsselskapene utbetaler årlig 40-50 millioner kroner etter vannskader i privatboliger på grunn av håndverkerfeil. Skal du kjøpe ny bolig bør du...

Mange helseplager skyldes fukt i boligen

I motsetning til for få år siden, er man i dag klar over at fukt i boliger er årsaken til mange og alvorlige helseplager. Med fukt følger muggsopp. Med...

Fukt i hus gir mugg i hjemmet

Luftfuktigheten fra hverdagssysler i hjemmet kan føre til mugg.

Slik blir kjelleren fri for lukt

Vær nøyaktig med alle faser av arbeidet. Da får du aldri mer tull med fukt som trenger inn i huset via kjelleren. Her gjennomgår vi prosjektet trinn...

Fjern fukten – før den når huset

Sniker fukten seg inn i huset? Da bør du stoppe den utenfor kjelleren. Men unngå halve løsninger. Drenering rundt hele huset kombinert med utvendig...