Annonsørinnhold

Ser kjelleren din slik ut?

Fukt og drenering

Da er det på tide å ta grep! Ta bildetesten og se hvordan du løser problemet uten å grave opp hagen. 

For oss vanlige boligeiere er det lett å få panikk når man først begynner å lure på om man har fukt i kjelleren: Hvorfor lukter det kjeller av klærne som har hengt til tørk, og ikke minst: Trenger jeg egentlig å gjøre noe med dette nå?

Vel: Har du fukt i kjelleren bør du vite at det å utsette problemet kan gjøre vondt verre. Samtidig er det slett ikke sikkert at du trenger å grave opp hele hagen for å drenere. I stedet for å velge en dyr og feilslått strategi bør du derfor å velge rett løsning helt fra starten av.

Det betyr at du bør kontakte en ekspert som har erfaring nok til å vite hva de prater om, og med sin lange erfaring er EPS-Fuktsikring det naturlige stedet å starte.

Trinn en: Finn ut om du har et fuktproblem

– Mange privatpersoner er ofte usikre på om de har et problem, og da kan det være greit å ta en titt på vår bildebase sier Tor Heimdal fra Fuktspesialisten AS - selskapet som har utviklet og installert EPS-systemet i norske hjem siden 1982.

– Bildene gir deg en god oversikt over klassiske fuktproblemer i norske kjellere, og dette er altså problemer som EPS-systemet kan løse.

Les også:

Mange fuktskader etter mangelfull oppussing

En av de vanligste årsakene til alvorlige vannskader i hus og hytter, er at ivrige hobbysnekkere utfører prosjekter de ikke har nok kunnskaper om.

Har du maling som flasser, saltutslag, murpuss som drysser eller bare en intens kjellerlukt? Da er det på høy tid å kontakte eksperten.

Det enkle er ofte det beste

Når man har en fuktig kjeller er det lett å tenke seg at drenering er svaret på alt. Men slik trenger det ikke å være.

– I følge Sintef Byggforsk er det ikke alltid det hjelper å drenere, og da er det jo dumt å bruke masse penger på å grave opp hagen til ingen nytte. Vår løsning går i stedet ut på å forhindre at grunnmuren tar til seg fuktighet, og EPS Fuktsikring vil derfor i svært mange tilfeller være den raskeste og rimeligste løsningen for deg som kunde, sier Heimdal.

– Den første uttalelsen fra Byggforsk kom i 1995, og ble bekreftet i en ny rapport fra 2011, der de uttalte følgende: “Det synes dokumentert at velfungerende aktive elektroosmosemetoder vil kunne gi en uttørking av fuktige konstruksjoner mot grunnen, selv der ny drenering ikke nødvendigvis vil fungere”.

– Pulserende elektroosmose fungerer altså godt så lenge man gjøre det riktig, sier Heimdal. Da er det godt å vite at vi har erfaring med å montere velfungerende EPS-systemer i norske boliger siden 1982, og vet hvordan vi skal dimensjonere og installere anlegget slik at det faktisk løser problemet ditt.

Les også:

Lag din egen luftfrisker

Dropp de dyre luftfriskerne fra butikken. Denne naturlige luftfriskeren lager du selv med kun tre ingredienser!

– Sintef Byggforsk er forøvrig ikke alene om slike konklusjoner, og du finner flere uavhengige rapporter på våre nettsider, sier Heimdal.  

Slik gjør vi det: Trygt, raskt og enkelt

– Siden alle hus er forskjellige starter vi alltid med en uforpliktende befaring for deg som kunde. Befaringen skal ganske enkelt avgjøre hvorvidt vårtEPS-system kan hjelpe deg eller ikke. Vi tar selvsagt ikke jobben om vi ikke kan tilby deg en god løsning.

– Deretter får du et skriftlig tilbud med fast pris, en tydelig beskrivelse av hva vi skal gjøre, og ikke minst en oversikt over eventuelle andre utbedringer våre fagfolk anbefaler. Med oss på laget vil du altså slippe overraskelser og uforutsette utgifter, sier Heimdal.

– Selve arbeidet utføres til avtalt tid av våre godkjente samarbeidspartnere og montører over hele landet. Vi gir selvsagt en funksjonsgaranti på utført arbeide, og allerede etter to uker kan det foretas en kontrollmåling av fukten.

– Grunnen til at vi har holdt på i over 30 år er at vi har fornøyde kunder, og det vil vi fortsette med. Har du et problem med kjelleren din er det altså bare å kontakte oss, så står teamet vårt klar til å hjelpe deg, avslutter Heimdal. 

Les også:

Disse vannskadene dekker ikke forsikringen din

Vannskader er uforutsigbart, ubehagelig og kan være kostbart. Det er ikke alle lekkasjer som dekkes av forsikringen, men du kan redusere sjansen for...

TRYKK HER FOR Å KONTAKTE EN AV VÅRE GODKJENTE MONTØRER

Faktaboks:

  • EPS-systemet krever kun små fysiske inngrep i boligen, og kan gjennomføres året rundt.

  • Den digitale EPS-sentralen er selvregulerende og vedlikeholdsfri. Automatisk justering av effekt gir optimale pulser tilpasset behovet til akkurat din grunnmur, og med lavt strømforbruk er de løpende driftskostnadene tilnærmet null.

  • Siden resten av Europa ikke bruker kjellere til sove- og oppholdsrom i samme grad som oss nordmenn, bør du merke deg at EPS-systemet er utviklet i Norge og derfor tilpasset norsk byggeskikk, norsk klima og norske grunnforhold.

  • Vi gir Funksjonsgaranti når våre godkjente samarbeidspartnere / montører har foretatt installasjonen. Kontrollmålinger foretas 2-5 uker etter installering, og viser ikke nye målinger at EPS-systemet fungerer etter sin hensikt kan du heve kjøpet.

Trykk her for å se video av hvordan EPS-systemet virker i praksis 

24. januar 2017
Mer om Fukt og drenering

Derfor bør du LUKKE vinduet i sommer

Fukt og drenering Er du blant dem som lufter ekstra mye i sommervarmen? Da bør du tenke deg god om. Lufta du slipper inn kan skape trøbbel i underetasjen.

ANNONSØRINNHOLD

De har reddet over 6.000 norske kjellere

Fukt og drenering Sliter du med fukt i kjelleren er valget enkelt: Velg den eneste løsningen på markedet som er godkjent av Nemko.

Derfor bør du sjekke boligen for fukt, muggsopp eller radongass nå

Fukt og drenering Eksperter mener at de kaldeste vintermånedene er den beste tiden å sjekke boligen for fukt, muggsopp eller radongass.

Mugg- og råtesopper og skadedyr trives i krypkjelleren

Fukt og drenering Er du klar over at huset ditt har krypkjeller? Hvis ikke bør du sjekke nå - for her kan muggsopp, råtesopp og skadedyr trives.

Annonsørinnhold

Kom fuktskader i forkjøpet

Fukt og drenering Trenger boligen din drenering? Sjekk grunnmuren og avløpsrørene dine i dag.

Slik oppdager og  fjerner du muggsopp

Fukt og drenering Oppdager du muggsopp i huset eller på badet bør du fjerne det raskt. Her får du tips om symptomer på mugg, helseskader og hvordan du fjerner muggen.

Derfor må du være på vakt mot vedmusling på husveggen

Fukt og drenering Vedmusling bryter ned cellulosen i treverket og gjør at det råtner raskere. Er skadene store nok, må alt treverk byttes ut. 

Slik sjekker du om boligen tåler klimaendringene

Fukt og drenering Endret klima byr på store utfordringer for norske boliger. Derfor bør du lære hvordan du beskytter boligen din mot klimaendringene.

Slik lukter du deg fram til fuktskader

Fukt og drenering Hvert år får tusenvis av norske hjem problemer med fuktskader, muggsopp og hussopp. Nesen din kan være et viktig redskap for tidlig inngripen.

5 tips for å fuktsikre huset

Fukt og drenering Rundt 60 000 hus rammes av ­fuktskader hvert år. Les mer om de vanligste tegnene på fukt og hvordan du forebygger fuktskader. 

Greit å lagre klær i råkjeller?

Fukt og drenering Ja, hvis du har kontroll på fukten, mener Anticimex.

Unngå helseskader med etterisolering

Fukt og drenering Visste du at fukt kan gi deg allergi og luftveisinfeksjoner? Færre enn én av ti husstander har likevel reparert påviste skader på grunnmur og kjeller,...

Hundre tusen nye hull i kongeriket?

Fukt og drenering Nye fuktmålingsstandarder vil få store konsekvenser. Blir det konkurs for boligbyggere eller bedre bygg og mindre krangel? Nasjonalt fuktseminar vil belyse spørsmålet. 

Er julepynten din skadet av fukt på loft eller kjeller?

Fukt og drenering Julepynt av naturmaterialer kan fortelle deg om du har fuktproblemer på loftet eller i kjelleren.

Mange fuktskader etter mangelfull oppussing

Fukt og drenering En av de vanligste årsakene til alvorlige vannskader i hus og hytter, er at ivrige hobbysnekkere utfører prosjekter de ikke har nok kunnskaper om.