Annonsørinnhold

Ser kjelleren din slik ut?

Da er det på tide å ta grep! Ta bildetesten og se hvordan du løser problemet uten å grave opp hagen. 

For oss vanlige boligeiere er det lett å få panikk når man først begynner å lure på om man har fukt i kjelleren: Hvorfor lukter det kjeller av klærne som har hengt til tørk, og ikke minst: Trenger jeg egentlig å gjøre noe med dette nå?

Vel: Har du fukt i kjelleren bør du vite at det å utsette problemet kan gjøre vondt verre. Samtidig er det slett ikke sikkert at du trenger å grave opp hele hagen for å drenere. I stedet for å velge en dyr og feilslått strategi bør du derfor å velge rett løsning helt fra starten av.

Det betyr at du bør kontakte en ekspert som har erfaring nok til å vite hva de prater om, og med sin lange erfaring er EPS-Fuktsikring det naturlige stedet å starte.

Trinn en: Finn ut om du har et fuktproblem

– Mange privatpersoner er ofte usikre på om de har et problem, og da kan det være greit å ta en titt på vår bildebase sier Tor Heimdal fra Fuktspesialisten AS - selskapet som har utviklet og installert EPS-systemet i norske hjem siden 1982.

– Bildene gir deg en god oversikt over klassiske fuktproblemer i norske kjellere, og dette er altså problemer som EPS-systemet kan løse.

Har du maling som flasser, saltutslag, murpuss som drysser eller bare en intens kjellerlukt? Da er det på høy tid å kontakte eksperten.

Det enkle er ofte det beste

Når man har en fuktig kjeller er det lett å tenke seg at drenering er svaret på alt. Men slik trenger det ikke å være.

– I følge Sintef Byggforsk er det ikke alltid det hjelper å drenere, og da er det jo dumt å bruke masse penger på å grave opp hagen til ingen nytte. Vår løsning går i stedet ut på å forhindre at grunnmuren tar til seg fuktighet, og EPS Fuktsikring vil derfor i svært mange tilfeller være den raskeste og rimeligste løsningen for deg som kunde, sier Heimdal.

– Den første uttalelsen fra Byggforsk kom i 1995, og ble bekreftet i en ny rapport fra 2011, der de uttalte følgende: “Det synes dokumentert at velfungerende aktive elektroosmosemetoder vil kunne gi en uttørking av fuktige konstruksjoner mot grunnen, selv der ny drenering ikke nødvendigvis vil fungere”.

– Pulserende elektroosmose fungerer altså godt så lenge man gjøre det riktig, sier Heimdal. Da er det godt å vite at vi har erfaring med å montere velfungerende EPS-systemer i norske boliger siden 1982, og vet hvordan vi skal dimensjonere og installere anlegget slik at det faktisk løser problemet ditt.

– Sintef Byggforsk er forøvrig ikke alene om slike konklusjoner, og du finner flere uavhengige rapporter på våre nettsider, sier Heimdal.  

Slik gjør vi det: Trygt, raskt og enkelt

– Siden alle hus er forskjellige starter vi alltid med en uforpliktende befaring for deg som kunde. Befaringen skal ganske enkelt avgjøre hvorvidt vårtEPS-system kan hjelpe deg eller ikke. Vi tar selvsagt ikke jobben om vi ikke kan tilby deg en god løsning.

– Deretter får du et skriftlig tilbud med fast pris, en tydelig beskrivelse av hva vi skal gjøre, og ikke minst en oversikt over eventuelle andre utbedringer våre fagfolk anbefaler. Med oss på laget vil du altså slippe overraskelser og uforutsette utgifter, sier Heimdal.

– Selve arbeidet utføres til avtalt tid av våre godkjente samarbeidspartnere og montører over hele landet. Vi gir selvsagt en funksjonsgaranti på utført arbeide, og allerede etter to uker kan det foretas en kontrollmåling av fukten.

– Grunnen til at vi har holdt på i over 30 år er at vi har fornøyde kunder, og det vil vi fortsette med. Har du et problem med kjelleren din er det altså bare å kontakte oss, så står teamet vårt klar til å hjelpe deg, avslutter Heimdal. 

TRYKK HER FOR Å KONTAKTE EN AV VÅRE GODKJENTE MONTØRER

Faktaboks:

  • EPS-systemet krever kun små fysiske inngrep i boligen, og kan gjennomføres året rundt.

  • Den digitale EPS-sentralen er selvregulerende og vedlikeholdsfri. Automatisk justering av effekt gir optimale pulser tilpasset behovet til akkurat din grunnmur, og med lavt strømforbruk er de løpende driftskostnadene tilnærmet null.

  • Siden resten av Europa ikke bruker kjellere til sove- og oppholdsrom i samme grad som oss nordmenn, bør du merke deg at EPS-systemet er utviklet i Norge og derfor tilpasset norsk byggeskikk, norsk klima og norske grunnforhold.

  • Vi gir Funksjonsgaranti når våre godkjente samarbeidspartnere / montører har foretatt installasjonen. Kontrollmålinger foretas 2-5 uker etter installering, og viser ikke nye målinger at EPS-systemet fungerer etter sin hensikt kan du heve kjøpet.

Trykk her for å se video av hvordan EPS-systemet virker i praksis 

24. januar 2017
Mer om Fukt og drenering
Annonsørinnhold

Kom fuktskader i forkjøpet

Trenger boligen din drenering? Sjekk grunnmuren og avløpsrørene dine i dag.

Slik oppdager og  fjerner du muggsopp

Oppdager du muggsopp i huset eller på badet bør du fjerne det raskt. Her får du tips om symptomer på mugg, helseskader og hvordan du fjerner muggen.

Derfor må du være på vakt mot vedmusling på husveggen

Vedmusling bryter ned cellulosen i treverket og gjør at det råtner raskere. Er skadene store nok, må alt treverk byttes ut.

Slik sjekker du om boligen tåler klimaendringene

Endret klima byr på store utfordringer for norske boliger. Derfor bør du lære hvordan du beskytter boligen din mot klimaendringene.

Slik lukter du deg fram til fuktskader

Hvert år får tusenvis av norske hjem problemer med fuktskader, muggsopp og hussopp. Nesen din kan være et viktig redskap for tidlig inngripen.

5 tips for å fuktsikre huset

Rundt 60 000 hus rammes av ­fuktskader hvert år. Les mer om de vanligste tegnene på fukt og hvordan du forebygger fuktskader.

Greit å lagre klær i råkjeller?

Ja, hvis du har kontroll på fukten, mener Anticimex.

Unngå helseskader med etterisolering

Visste du at fukt kan gi deg allergi og luftveisinfeksjoner? Færre enn én av ti husstander har likevel reparert påviste skader på grunnmur og kjeller,...

Hundre tusen nye hull i kongeriket?

Nye fuktmålingsstandarder vil få store konsekvenser. Blir det konkurs for boligbyggere eller bedre bygg og mindre krangel? Nasjonalt fuktseminar vil...

Mange fuktskader etter mangelfull oppussing

En av de vanligste årsakene til alvorlige vannskader i hus og hytter, er at ivrige hobbysnekkere utfører prosjekter de ikke har nok kunnskaper om.

Fukt, sopp, gnagere og frost er boligens verste fiender

Det er enkelte ting som er verre for boligen enn andre. Disse er de fem verste fiendene du har i huset.

Vannskader og fukt på badet koster millioner

Forsikringsselskapene utbetaler årlig 40-50 millioner kroner etter vannskader i privatboliger på grunn av håndverkerfeil. Skal du kjøpe ny bolig bør du...

Mange helseplager skyldes fukt i boligen

I motsetning til for få år siden, er man i dag klar over at fukt i boliger er årsaken til mange og alvorlige helseplager. Med fukt følger muggsopp. Med muggsopp kommer ubehag og sykdommer.

Fukt i hus gir mugg i hjemmet

Luftfuktigheten fra hverdagssysler i hjemmet kan føre til mugg.

Slik blir kjelleren fri for lukt

Vær nøyaktig med alle faser av arbeidet. Da får du aldri mer tull med fukt som trenger inn i huset via kjelleren. Her gjennomgår vi prosjektet trinn...