Ser garasjen din ofte slik ut?
Ser garasjen din ofte slik ut? Bilde: Getty Images

Bli kvitt rotet i garasjen

Er du en av de som har full kontroll på hver hammer og drill i garasjen? Eller er du en av mange som rydder aller sist nettopp der? Med riktig innredning trenger du aldri mer å rydde.

Vel, aldri mer å rydde er kanskje å ta i. Det avhenger selvfølgelig om man legger tilbake skrutrekkeren eller setter på plass skiene etter bruk.

Med god planlegging og riktig innredning tilpasset dine interesser kan ryddingen gå unna i en fei.

Velg den perfekte garasjen

Det de fleste glemmer er å tenke på nettopp dette før de bygger garasjen. Hvordan garasje, størrelse og rominndeling, du skal ha er lurt å tenke på før du velger en.

Tenk om hvilke interesser du har, hvilke aktiviteter som vil ta plass i din garasje nå, og eventuelt i fremtiden. Kanskje du plutselig har tre barn som alle skal ha en sykkel hver, og aller helst noen ski også. 

Jan Kristian Benestad, markedsansvarlig i Igland garasjen og garasjer.no, forteller at de aller fleste velger å kjøpe en dobbelgarasje med plass bak, eventuelt en bod helt innerst.

- Det beste rådet jeg kan komme med er å ha en egen bod i garasjen til sykler, hagemøbler og annet som du velger å plassere der. Denne boden burde ha en egen inngangsdør sånn at man slipper å trille sykler og diverse forbi bilene. Har du ikke plass til en bod burde du likevel ha en egen inngangsdør til lagringsplassen i garasjen, råder Benestad.

Ikke glem vegg og tak

Så kommer vi til innredningen. Skriv en liste over hva du kommer til å oppbevare i garasjen. Sportsutstyr, verktøy, hagemøbler, gressklipper også videre.

Når så mye skal oppbevares på en relativt liten plass burde vegger utnyttes til det fulle.

Det er flere forhandlere som selger gode innredningsløsninger. Du kan få tak i veggoppheng tilpasset sportsutstyr, kajakker, ski, hageustyr, verktøy.

Har du mange sykler kan det være lurt å sette inn et lite sykkelstativ og har du plass kan du også sette inn en putekasse, så uteputene holder seg fine i flere år.

Blant annet Igarasjen og Jula selger garasjeinnredning. En verktøytralle er praktisk for den som er handy. Verktøyskap (til venstre), 1299 kroner, Jula og verkøyvogn (til høyre), 1499 kroner, Igarasjen. 

Ren risikosport

Før alt dette er på plass kan det være lurt å beskytte gulvet. En garasje kommer til å bli møkkete, og skal ikke se ut som et skinnende rent bad, men det trenger ikke se ut som innsiden av et eksosrør. 

- Jeg anbefaler epoxymaling til gulvet. Det er slitesterkt og er enkelt å skylle av med vann, forteller Benestad.

Velg en epoxymaling som er motstandsdyktig mot bensin, olje og andre kjemikalier.

Da trenger du ikke bekymre deg for om det komme litt oljesøl på gulvet - det er bare å skylle av. 

Mange bekymrer seg likevel; for epoxygulv er glatt. Med snø under beina kan det å gå på epoxygulv ofte bli en risikosport.

Her finnes en veldig god løsning! Mange anbefaler å strø finkornet sand i det første malingslaget, la det tørke, for å så male et strøk til over. Med den ru overflaten kan du trygt bruke garasjen hele året. 

5 raske råd

1. Planlegg garasjens bruk før du i det hele tatt kjøper en. Tenk over hvor stor oppbevaringsplass du trenger nå og eventuelt i fremtiden.

2. Innred garasjen etter dine interesser, og/eller familiens. Tenk at hver ting har sin plass. Plass til ski, sykler, verktøy også videre.

3. Utnytt vegg- og takplass. Det er mye som skal få plass på relativt liten plass. 

4. Ha en egen inngangsdør til bod eller annen oppbevaringsplass i garasjen. Da slipper du å trille sykler fordi bilen; og unngår riper.

5. Planlegg nøye hvilke materialer du burde bygge garasjen i, og innrede med. Det burde være lett å rengjøre og heller ikke tungt å anvende. 

17. august 2015
Mer om Garasje

3 feil du må unngå når du lager carport

Skal du bygge carport, er det særlig 3 ting du skal ta høyde for før du begynner. 

6 ting du ikke burde oppbevare i garasjen

Oppbevarer du maling eller tremøbler i garasjen? De burde du slutte med en gang – hvis du ikke ønsker at tingene skal bli ødelagt.

Kommunen nektet Eric å bygge garasje

Han tok saken i egne hender, og kom opp med en genial løsning.

Kan du bygge garasje eller carport uten å søke?

Går du med planer om å bygge garasje eller carport? Eller frykter du at naboen skal gjøre det? Nye byggeregler fra 1. juli 2015 gjør at man slipper å søke for å bygge noen typer carporter og garasjer, men en rekke betingelser må oppfylles. 

Ryddig garasje med enkle grep

Smarte oppbevaringsløsninger er alfa og omega i garasjen, og det skal ikke så mye jobb til for å få orden i kaoset. Vi viser deg hvordan!

Velg rett garasjeport

To parallelle trender preger den nye generasjonen garasjeporter. Sikkerhet og nyskapende design. Her er noen av portene som er aktuelle i vår.

Ny garasjeport

En garasjeport skal tåle daglig bruk, være solid og funksjonell og passe til omgivelsene i form og farge. Bilen i garasjen byttes ut av og til, men garasjeporten skal vare i flere tiår.

Tips til deg som skal bygge garasje

Sven Ove Carlsen og Vidar Myhre fra 1-2-Tre-garasjen, har gode råd til deg som går med garasjeplaner.

Sjekkliste før du skal sette opp garasje

Har du planer om å bygge garasje, er det visse ting du bør kartlegge først.

Rydd opp i garasjen

Ikke lenger plass til bilen i garasjen? Da er tiden moden for opprydning.

Riktig plassering av garasje

Riktig plassering av garasjen krever at du følger en del regler og forskrifter.

Garasje i stil med huset

Med ferdig montert elementgarasje slipper du unna med noen dagers byggeperiode

Nytt liv i garasjen

Det ble nytt liv i garasjen da familien pusset den opp og gjorde garasjen om til et lekerom for barna.

ABC om garasjeportåpnere

En garasjeportåpner er strengt tatt ikke nødvendig, men veldig komfortabel å ha.

Velg riktig garasje

Mange drømmer om stor garasje, der bilen kan stå tørrskodd og med god plass til verktøykasser og sportsutstyr. Her gir vi de garasjeløse noen gode...